Seurahistoriaa Mixedin SM-kisoissa

27.5.2012 / Tampereen Pirkkahallin läheisyydessä käytiin vuoden 2012 sekajoukkueiden SM-kisat. Vaasa Saints otti turnauksen nimiinsä ja samalla ensimmäisen aikuisten sarjan mestaruutensa, toiseksi jäi Lempäälän Kisa ja Lahti Ultimate Club sai ensimmäisen SM-mitalinsa pronssisena.

Lauantai tarjosi joukkueille vaihtelevaa tuulisuutta ja voimakasta auringonpaistetta, mutta sunnuntaina olikin jo tyyntä. Tasainen turnaus jätti toiselle päivälle suuret panokset, kun suurin osa joukkueista olivat pelanneet ristiin. Finaaliin selviytyivät lopulta Vaasa Saints, joka hävisi aiemmin Turku Terrorille ja Lempäälän Kisa, joka hävisi ainoastaan vaasalaisille. Pronssiottelu käytiin lahtelaisten ja turkulaisten kesken.

Disquitos Oulusta oli lähellä ottaa ensimmäisen päänahkansa ulkokaudella SM-tasolla, kun se sai kotijoukkue UFOa vastaan katkon aikaiseksi 8-8-tilanteessa. Tamperelaiset saivat kuitenkin kiekon takaisin ja veivät ottelun yhden pisteen erolla.

Mixed-SM:n pelien tulokset Pelikoneessa >>

Loppuottelut tarjosivat muutakin kuin mitaleita

Vaasa Saints juhli ensimmäistä mestaruuttaan. Kuva: Toni Vahevaara.

Hallitseva mestari Turku Terror ja LUC jättivät alkusarjan kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Lahti oli päihittänyt Turun aiemmin 10-8. LUC:n kymmenvuotisen historiansa aikana se ei ollut kertaakaan saanut SM-mitalia, kunnes tämä päivä koitti. Pronssiottelu päättyi vain karumpiin voittolukemiin: 11-6.

Vaasa Saints ja LeKi ovat tehneet vankkaa kehitystä viimeisten vuosien aikana ja hedelmät näkyvät. Lempääläisten pelin kivijalkoina olivat Juho Pulakka  ja Teemu Rantanen, jotka takoivat finaalissa viisi pistettä. Vaasalaiset hyödynsivät laajaa materiaaliaan paremmin ja repivät pelin alussa 4-0 johdon. Lempääläiset kavensivat ottelun usesti kahden pisteen takaa-ajoksi, mutta se ei kuitenkaan riittänyt ja Saints voitti 11-8. Mestaruus oli joukkueen ensimmäinen aikuisten SM-tasolla. Talvella tulikin jo kultaa junioreissa ja pronssia aikuisissa.

Seuraavat pelit pelataan jo kahden viikon päästä Siltamäellä 9.-10.6. Tour 1:n ja B-tourin muodossa.

Teksti / AO

LUC:in Henri Modenius hyökkäämässä Turun puolustusta vastaan. Kuva: Toni Vahevaara.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän