(c) Wonderful Copenhagen Ultimate 2011. www.wcu.dk

15.5.2012 / Ultimaten naisten maajoukkue matkustaa helatorstaviikonloppuna Kööpenhaminaan Wonderful Copenhagen Ultimate -turnaukseen 18.-20.5. Turnaus toimii harjoitusturnauksena heinäkuun Japanin MM-kilpailuja varten. Turnaus on avoin kaikille seura- ja maajoukkueille, ja vastaansa Suomen naiset saavatkin naisten sarjassa mm. kestomenestyjäseura Icenin Englannista, Lotuksen Sveitsistä ja Jinxin Saksasta. Naisten sarjassa on 9 joukkuetta. Suomi on ainoa mukana oleva maajoukkue ja seedattu toiseksi Icenin jälkeen.

Avoimeen sarjaan Suomesta lähtee helsinkiläinen Liitokiekkoseura Team. Teamille vastaan asettuvat mm. Viksjöfors Ruotsista sekä Flying Angels Bern Sveitsistä. Myös Tanskan avoin nuorten maajoukkue on mukana.

Naisten maajoukkueen valmentajat Paula Sihto ja Henna Lehtonen ovat innoissaan tilaisuudesta päästä peluuttamaan koko 22 pelaajan maajoukkuerosteria ensimmäistä kertaa turnausasetelmassa.

– Maajoukkue on kevään aikana pelannut harjoitusotteluita erilaisia kokoonpanoja vastaan, mutta Kööpenhaminassa joukkue pääsee ensi kertaa tositoimiin, iloitsevat valmentajat. – Tulemme kokeilemaan erilaisia peluutustapoja, sillä on tärkeää harjoitella sitä, että kroppa pysyy pelivalmiudessa koko pelin ajan, eikä keskittyminen herpaannu isolla rosterilla pelattaessa. Tavoitteenamme on kehittää kauden päätavoitetta eli Sakain MM-kisoja ajatellen erityisesti hyökkäyksen flowta sekä jokaisen omaa puolustusasennetta.

WCU-tuloksia voi seurata Leaguevinen kautta

WCU-tulokset päivitetään ulkomaailmaan Leaguevinen kautta. Leaguevine on amerikkalainen ultimaten tulos- ja tilastopalvelu, joka on otettu käyttöön useissa ultimateturnauksissa ja -sarjoissa ympäri maailman. Mm. Yhdysvaltain ultimateliigan AUDL:n pistepörssi päivittyy Leaguevinen kautta (syöttöpörssin kärjessä tällä hetkellä Brodie Smith). (Lue lisää Leaguevinesta ja sen pyörittäjästä Mark Liusta Ultimate Interviewsin haastattelusta.)

Leaguevine – WCU: Naisten sarjan joukkueet & tilanne >>
Leaguevine – WCU: Avoimen sarjan joukkueet & tilanne >>

Ultimaten maajoukkueita tukemassa mm.:

 Powerade

Tampereen kaupunki

 Golla

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän