Team Otson ja Viiman taistelupareiksi SM-finaalehin

27.8.2012 / Kauden 2012 SM-finalistit ovat ratkenneet. Oulussa pelatulla kolmannella SM-Tourilla Team selvitti tiensä kummassakin sarjassa finaaliin. Oulun Tourin voitot menivät avoimessa Otsolle ja naisissa Viimalle, joista siis odotetusti Teamin vastukset SM-finaalehin.

Saints-Otso Oulun Tourilla. Kuva: Pasi Roimela.

Kummassakin sarjassa pelattiin Oulussa joukkueiden pienehkön määrän takia round robin eli kaikki joukkueet pelasivat kerran toisiaan vastaan ilman erillisiä sijoituspelejä. Teamin tie oli avoimessa selkeä, sillä joukkue hävisi Oulu-viikonlopun vastustajistaan vain Otsolle. Viikonlopun viimeisessä ottelussa ratkaistiin finaalipaikka, kun Team kohtasi SOSin, ja kummallakin oli mahdollisuus finaaliin. Team kaatoi lopulta SOSin, ja pääsi juhlimaan finaalipaikkaa yhdessä kolminkertaisen Tour-mestari Otson kanssa. Pronssipelissä kohtaavat Oulussa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet SOS ja UFO.

Naisissa puolestaan Teamilla ja Viimalla oli kahdelta aiemmalta tourilta eniten pisteitä, mutta Oulun Tourin voittamalla niin Atletico kuin UFOkin olisivat vielä voineet varmistaa finaalipaikkansa. Turnaus etenikin UFOn kannalta suunnitelmien mukaan, sillä joukkue vei voitot niin Viimasta kuin Teamistakin, kuten myös Saintsista ja Disquitosista. Atletico puolestaan kärsi tappion Viimalle, mutta hoiti muut pelinsä. Joukkueiden kohtaamisessa sunnuntai-iltapäivänä ratkaistiin SM-finaalipaikan kohtalo. Ottelu eteni tasaisesti puoliajalle asti, mutta sen jälkeen Tico karkasi muutaman pisteen etumatkalle, jota väsynyt UFO ei onnistunut kuromaan kiinni. Tico vei ottelun lopulta 13-8, ja pudotti näin UFOn finaalikannasta.

Kun Viima voitti samaan aikaan Teamin 15-6, olivat sekä Viima, UFO että Atletico selvinneet viikonlopusta yhdellä tappiolla. Team hävisi kaikille kolmelle ja jäi Tourin neljänneksi. Kärkikolmikon ristiinpelaamisen takia joukkueiden järjestys ratkesi keskinäisten otteluiden maalieroihin, joiden perustella Viima voitti, Tico selviytyi Tourin toiseksi ja UFO jäi kolmanneksi. Kokonaispistetilanteessa (ks. kuva alla) Viiman aiempi Tour-voitto ja Teamin Tampereen-tourilta saamat voittopisteet painoivat vaakupissa tarpeeksi, mikä vei joukkueet finaaliin ja jätti Atleticon ja UFOn keräilemään voimiaan revanssiin pronssiottelussa.

Spirit-pisteitä (ks. kuva alla) eniten sai avoimessa sarjassa Disquitos ja toiseksi eniten SOS. Naisissa pisteitä keräsivät eniten UFO ja toisena Atletico ja Disquitos.

SM-finaalitapahtuma pelataan 15. syyskuuta Helsingissä Brahen kentällä. Tule seuraamaan SM-mitaleiden ratkaisua avoimessa, naisten sekä junioreiden sarjassa!

Tour III, Oulu: Tulokset ja pistepörssi >>