Avoimen B-sarjassa tiukkoja vääntöjä

10.12.2012 / Ultimaten ”divari” eli B-sarja löi alkutahdit avoimen sarjan hallikaudelle. Osa joukkueista pelasi neljä ottelua, osa vain kaksi. Upeat puitteet otteluille tarjosi Iittalan palloiluhalli, missä leveyttä ja korkeutta riitti yllin kyllin.

Lauantaina tulessa oli vain kolme joukkuetta. Kovaa nousua tekevä oululainen Disquitos, aina vaarallinen LeKi Lempäälästä sekä sarjanousija Waasan WetoWoima. LeKi ei pystynyt totutulla tavalla dominoimaan kiekollista peliä Disquitosia vastaan, vaan sortui useisiin henkilökohtaisiin virheisiin. Disquitos jyräsi vahvasti kerta toisensa jälkeen LeKin puolustuksen läpi, ja kova työ palkittiinkin kohtalaisen selkein 15-9 lukemin.

WWW syvensi LeKin tuskaa kaatamalla lisää kylmää vettä niskaan 15-12 lukemin. LeKi sai kaunisteltua lukemia lopussa, kun WWW teki ottelun ainoat kiekonmenetykset kolmessa viimeisessä pisteessä. WWW ei juuri kiekkoa pois heittänyt, ja tällöin LeKin muutamat virheet kostautuivat.

WWW:n ja Disquitosin kohtaaminen alkoi oululaisittain hyvin, mutta pari puolustusmuutosta WWW:n toimesta pysäytti punakoneen nopeat hyökkäykset. WWW meni puoliajalle 8-7 johdossa, ja puoliajan jälkeen Disquitos oli tullut jo 10-10 tasapeliin. WWW teki kuitenkin pari tärkeää katkoa, ja selvitti lopulta ottelun 12-15 lukemin. WWW:n murtoheitot pimeälle puolelle olivat oululaisille myrkkyä.

Sunnuntaina ottelut jatkuivat tiiviillä tahdilla. Peräti seitsemän divariottelua nähtiin päivän aikana, kun loputkin joukkueet avasivat sarjakautensa Iittalassa. Disquitos murskasi aamulla molemmissa otteluissa vastustajansa kovin lukemin. UFBG ja JSW saivat oululaisilta kovaa kyytiä, 7-15 ja 5-15 lukemin. Etenkin kapealla miehistöllä taistellut JSW oli pahoissa ongelmissa.

LeKin kolmas tappio viikonloppuna tuli kovalta ja kokeneelta UFO Mastersilta. Viime kausien mitalistijoukkue teki rutiinilla riittävät pisteet. LeKi aloitti ottelun heikosti, mutta onnistui keräämään itsensä ennen puoliaikaa rinnalle. UFO kuitenkin käänsi puoliajalle 8-7 johdon, eikä päästänyt nuoria naapurikuntalaisia enää lähelle.

UFO Masters kaatoi myös sunnuntaina vain viidellä taistelleen WWW:n. Vaasalaiset olivat hyvin mukana pelissä puoliaikaan asti, mutta vaihtomiesten puute näkyi toisella puoliajalla harvinaisina henkilökohtaisina virheinä. UFO oli ensimmäisellä puoliajalla ongelmissa WWW:n tehokkaiden murtoheittojen kanssa, mutta toisella puoliajalla rivit tiivistyivät, ja tamperelaiset saivat päättää viikonlopun ainoana tappiottomana joukkueena.

B-sarjan "El Clasico" Iittalassa. Vastakkain LeKi ja UFBG. Kuva: Pasi Roimela.

Divarin ”El Clasico” käytiin LeKin ja UFBG:n välillä. Todella vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu oli viikonlopun helmi. Johto vaihtui ottelussa moneen otteeseen, ja lopulta ottelussa mentiin tasatilanteessa 14-14 ratkaisupisteeseen. UFBG lähti hyökäämään, mutta pudotus maalialueella antoi LeKille mahdollisuuden. Normaalisti maaleja heittävä Carlos Willandt karkasi maalialueelle, ja poimi yhdellä kädellä puolustajan selän takaa hieman taakse jääneen pystyheiton. LeKille tuskaisen viikonlopun jälkeen helpottava voitto.

JSW jäi viikonloppuna pisteittä, kuten myös UFBG. Juoksuvoimainen Otso 2 kaatoi illan päätteeksi JSW:n aika selkein lukemin. Muutama kokenut kehäkettu ja paljon nuorta juoksuvoimaa oli JSW:lle liikaa. JSW kuitenkin saanee lisämiehiä mukana omaan kotiturnaukseensa tammikuussa. Nyt ilman vaihtomiehiä taistellut JSW oli ongelmissa päivän molemmissa otteluissaan.

Otso 2 taisteli päivän toisessa ottelussaan mainiosti WWW:tä vastaan, mutta vaasalaisten rutiini ja tasainen miehistö oli ylitsepääsemätön este oranssipaidoille. WWW pystyi eliminoimaan hyvin kokeneiden Otson pelaajien pelitilan, ja hyödyntämään kokemuserot kentällä. Näin sarjanousija WWW:lle plakkariin kolme voittoa neljästä.