8.2.2013 / Junioreiden halli-SM-turnaus pelataan tänä viikonloppuna 9.-10.2.2013 Sipoon Monitoimihallilla. Juniori-ikäisiä ovat vuonna 1994 tai sen jälkeen syntyneet.

Mukana junioreiden Suomen mestarin tittelistä on mittelemässä neljä joukkuetta, Saints, EUC, SOS ja LeKi. Joukkueet paljastivat ennen turnauksen alkua, mikä sai lähtemään turnaukseen ja minkä ikäisiä ”nassikoita” jengistä löytyy.

EDIT: Myös Saintsin vastaukset ehtivät hieman jälkijunassa mukaan!

JSM-turnauksen finalistit jättävät ”viimeisen” pelinsä pelaamatta ja pelaavat sen 9.3. Pasilassa kaikkien sarjojen yhteisessä SM-finaalitapahtumassa.

1. Miksi muidenkin Suomen junnujoukkueiden kannattaisi pelata juniori-SM:ssä, jos ei nyt niin ensi vuonna?

LeKi, valmentaja Teemu Rantanen: Junnu SM kisat on LeKille kauden ehdoton päätavoite. Nykyinen joukkue lähtee tavoittelemaan kultaisen sukupolven saavutuksia ja jahtaa mestaruutta vuosien tauon jälkeen. Itse pelaajana muutaman kerran paikalla pyörineenä voin suositella tapahtumaa kaikille. Näissä turnauksissa joukkuehenki kasvaa uusiin mittoihin ja välillä se välittyy vielä kentällekin asti. Suosittelen!

Paul Brown on tehnyt hienoa duunia Toijalan suunnalla aloittaessaan siellä uuden joukkueen pystytystalkoot. Jos huhut pitää paikkansa, heidän pelaajia pitäisi näkyä tänä vuonna katsomon puolella, eikä siitä ole kuin yksi askel ensi vuodeksi. 🙂

EUC, Kerkko Visuri: Vaikkei sisäkausi meille muuten välttämättä niin ruusuinen olekaan, JSM:ssä on vuosi vuodelta erityisen kivaa. Pelit toisia junnuja vastaan ovat kovia, ja niissä on hyvä spirit. Omien pelien välissä on hauska seurata toisten turnausmenestystä. JSM:ssä onkin omanlainen sisäturnaushenki. Puitteista sen verran, että Nikkilän halli on iso ja ainakin espoolaisittain harvinaista herkkua. Sitä paitsi SM-kisat on hyvä tilaisuus tavata ultimateväkeä ja kavereita eri puolelta maata.  Muun muassa tämän takia EUC:llä tehdään aina kaikkensa, jotta saataisiin kisajoukkue kasaan, vaikkei junnuikäisiä pelaajia kovin monta olekaan.

Kisoista saa aina aivan eri lailla kokemusta kuin treeneissä käymällä. Olisikin hienoa nähdä jos joukkueet kuten ViRHe saisivat oman junnujengin kasaan ja mukaan kisoihin!

SOS Tatu Kokkonen: Fiilikset on SOS:lla hyvät junnukisoihin lähtemisestä. Tytöillä ollut loistava sisäkausi naisten sarjassa ja treenikausi on ollut hyvä. Junnut on päässeet ottamaan oppia kokeneilta Sipoon miehiltä heidän treeneissään. Junnukisoihin on aina mukava lähteä. Fiilis turnauksissa on hyvä kentillä ja sen ulkopuolella. Sipoolle erityisesti tänä vuonna, kun päästään järjestämään turnaus ja pelaamaan kotihallissa. JSM-turnaus on aina ollut kokemisen arvoinen tapahtuma, joka sopii minkä tasoiselle joukkueelle tahansa.

Saints, Mikael Metsälä: Vaasa Saints lähtee turnaukseen hakemaan kokemusta, tutustumaan uusiin junioripelaajiin ja tapaamaan vanhoja tuttuja sekä pitämään hauskaa. Turnauksessa on oiva tilaisuus kehittyä niin pelaajana kuin joukkueenakin.

2. Ketä teidän joukkueesta kannattaa pitää silmällä?

LeKi: Milo Brown on supergeeniensä avulla dominoinut jo avoimen 1. divaria. Mikäli onnistumiset ei ole noussut liikaa hattuun, voidaan viikonloppuna odottaa näyttäviä levyjä ja suurta roolia hyökkäysosastolla.

EUC: Ilari Visuri on EUC:n ”up and coming”- tähtipelaajia. Ilari on 14-vuotias ja varsin taitava ikäisekseen.

SOS: Sipoon joukkueessa jokainen pelaaja on seuraamisen arvoinen, mutta korokkeelle voisi näihin kisoihin nostaa Batman&Robin-parivaljakon Tomi Paunosen ja Tino Vuoksenrannan. Nuoresta iästään huolimatta he aina osaavat yllättää pelikentällä kokeneemmankin vastustajan, ja uskon, että heiltä tullaan näkemään jos jonkinmoisia suorituksia.

Saints: Vaasa Saintsilla on useita lupaavia junioripelaajia mutta esille haluaisin nostaa kaksi, yhden tytön ja yhden pojan. Viivi Niemelä on tällä kaudella debytoinut Saintsin naisten joukkueessa ja viime kesänä jo EM-kisoissa. Hän on fyysinen pelaaja ja etenkin heitot ovat kehittyneet tällä kaudella. Joona Halkola on ollut nostamassa WWW:tä SM-peleihin mukaan ja osoittanut kovissa peleissä hyvää itseluottamusta.

3. Joukkueen ikäjakauma?

LeKi: Joukkueen keski-ikä on tuskin vielä 16 v. enempää. Eli vuosia tällä joukkueella on vielä rutkasti edessäkinpäin. Mutta toisaalta junnut on taas vuoden vanhempia, joten joskus sen on kai näyttävä kentällekin asti.

EUC: Vanhin: Netta Myyryläinen, 18 v. Nuorin: Jasu Vehtari, 12 v.

SOS: Ikäjakauma meidän joukkueessa on laaja. Pelaajia löytyy syntymävuodesta -00 vuoteen -94 saakka, myöskin melkein kaikki vuodet edustettuna siltä väliltä. Nuorimmasta päästä ovat Tino ja Tomi (-00 ja -99) ja vanhempia fabuja on minä (Tatu) ja Heidi Paunonen (-94).

Saints: Vanhin on Sofia Saha, 1994-vuonna syntynyt ja nuorin on Emilia Mäkelä, 1999-vuonna syntynyt.

Junnu-SM:n peliaikataulut ja pelien tulokset Pelikoneessa >>

-AM-

1 KOMMENTTI

  1. Mutta miksei ole vieläkään syötetty viimeistä SOS-EUC peliä pelikoneeseen? Unohdus vai teknisiä ongelmia?

  2. Sos -Euc pöytäkirjan syötössä oli jotain ongelmia, pitäisi tulla tänään tai huomenna Pelikoneeseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän