17.04.2013/ Sekajoukkuesarjan eli mixedin Suomen mestaruusturnaus 2013 pelataan Oulussa. Ilmoittautuminen turnaukseen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on ma 6.5.2013. Ilmoittautua voi suoraan turnauksen järjestävälle joukkueelle Disquitokselle: info@disquitos.fi.

Mixed-sääntöjen mukaisesti kentällä tulee olla vähintään kolme naista ja kolme miestä, ja hyökkäämään lähtevä joukkue saa valita kumpaa sukupuolta seitsemäs pelaaja edustaa.

Kyseessä on Liitokiekkoliiton virallinen SM-turnaus, joten lisenssien ja jäsenmaksujen tulee olla kaikilla osallistujilla maksettuna ennen turnausta. Katso lisätietoja lisensseistä Liiton jäsenmaksu- ja lisenssi-infosta.

Turnausmaksusta ilmoitetaan joukkueille myöhemmin (vuonna 2012 turnaus maksoi 150e/joukkue).

Mixed SM-turnaus toimii samalla EUCS- sarjan karsinataturnauksena XEUCF-turnaukseen tähtäävien joukkueiden osalta.

Teksti: Jarna Kalpala / SLKL

1 KOMMENTTI

  1. Hmm. Ei pitäisi hutkia ennen tutkimista, mutta nyt ilmassa haiskahtaa kyllä melko vakava aivopieru. Oululaisille nostan vilpittömästi hattua aktiivisuudesta, mutta kun mixed on viime vuosina kärsinyt Suomessa ainakin jonkinasteista inflaatiota, niin ei kisojen vieminen Ouluun ainakaan kiinnostusta ja kisojen tasoa nosta. EUCS-karsinta taannee sen, että kaikki mitalit saadaan jaettua, muuten edessä olisi aika todennäköisesti Oulu-Vaasa -derby.

    Mutta ei nyt vielä tuomita tehtyä päätöstä lopullisesti. Toivottavasti moni joukkue innostuu lähtemään vähän eksoottisempiin ultimatemaisemiin. 🙂

  2. Jaoston ja tässä tapauksessa hallituksen päätöstä varmasti helpottaisi, jos kisojen järjestäjiä olisi valittavaksi asti. Turnauksia ei ”viedä” mihinkään, vaan järjestäjä valitaan määräaikaan jätettyjen hakemusten perusteella.

    Valitettavasti viime vuosina, turnauksesta riippumatta, seuroja saa ”pakottaa” järjestämään tapahtumia. Tour 2 on nyt Hyvinkäällä. Järjestävää seuraa haetaan. Oulua ei edes harkittu paikaksi, vaikka olisimme voineet tapahtuman järjestää.

    Lähtökohtaisesti lajia harrastavat nauttivat pelaamisesta ja kilpailusta. Oulussa on tarjolla SM-tason turnaus, hyvät kentät ja osaavat toimitsijat. Oulun sijaintiin me emme voi vaikuttaa, mutta ainakaan meidän pelaajille ei ole ollut liian korkea kynnys matkustaa Tampereelle, Iittalaan, Hyvinkäälle, Espooseen tai Turkuun pelaamaan pelejä.

    Mekin toivomme että innostuneita joukkueita riittää tulemaan tänne eksoottisiin maisemiin. Matkailu avartaa ja joukkuebussissa riittää varmasti tunnelmaa koko matkan ajaksi.

  3. Tuota SM-tour -juttua en kyllä käsitä, mikäli tilanne on tosiaan se, että Hyvinkään tourille ei ole edes järjestäjää ja Oulussa pelit olisi voitu pelata. Tässä tapauksessa tour olisi tietysti pitänyt järjestää Oulussa.

    Mixedin osalta tilanne oli kuitenkin toinen, kun useana aikaisempana vuonna tapahtuman onnistuneesti järjestänyt Tamperekin olisi myös ollut halukas järjestämään kisat. Tai näin ainakin tuosta tuoreesta uutisesta päättelin.

    Olen aina arvostanut vaasalaisten ja erityisesti oululaisten intoa ja joustavuutta pitkien kisanatkojen suhteen ja todennut, ettei allekirjoittaneesta moiseen kyllä olisi. Olen myös sitä mieltä, että kisatapahtumia tulee nyt ja jatkossakin järjestää myös Oulussa ja Vaasassa, jo ihan tasapuolisuudenkin nimissä ja varsinkin kun molemmilta paikkakunnilta löytyy intoa ja osaamista suurtenkin turnausten järjestämiseen.

    Kuitenkin juuri mixed-kisojen vieminen (sanon ”vieminen”, koska vaihtoehtokin olisi löytynyt) Ouluun on mielestäni huono ratkaisu. Samaa sanoisin juniorikisoista. Kyseiset kisat ovat kärsineet osallistujapulasta helpommin saavutettavissakin kisapaikoissa. Ihan suoralta kädeltä voin sanoa, että Leki ainakin jättää kisat väliin sijainnin (ja siitä johtuvien kustannuksien) vuoksi, ei siksi, ettei joukkue nauttisi pelaamisesta ja kilpailusta.

  4. Samanlaisia uhkakuvia maalailin hallitukselle ennenkuin päätöksensä tekivät. Eli ei voi sanoa että Lekin pois jäänti tulisi kenellekään yllätyksenä ja pyytämättä. UFO lähtee Ouluun vain koska on pakko – Mixed projektin kannalta enemmän lisäarvoa olisi tuonut viikonlopun leiri omalla porukalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän