Saints_mixed-mestari_2013
Saintsin kapteeni Terhi Teräväinen nostaa voittopokaalin ilmaan. Kuva: Pasi Roimela.

(Juttua täydennetty 27.5.)

Mixed-SM-kultaa 2013 on voittanut Vaasa Saintsin ykkösjoukkue Saints Musta. Finaalissa Saints voitti Tampereen UFO:n 15-5. Kolmannelle sijalle turnauksessa tuli Viron Sexy Legs, mutta pronssiset mitalit jaetaan ulkomaalaisjoukkueen sijasta neljänneksi tulleelle Disquitokselle. Viidenneksi tuli PuTi, kuudenneksi Saints Valkoinen, ja seitsemänneksi Disquitos Jr.

Oulussa pelattua mixed-SM-turnausta helli helle koko viikonlopun ajan. Kuumalla tekonurmella ja melko tyynessä säässä joukkueiden pitkä peli pääsi oikeuksiinsa.

Vaasa Saints saa voitollaan parhaan suomalaisseedin seurajoukkueiden EM-karsintaan Helsingin Siltamäkeen elokuussa. UFO on toinen joukkue, joka Suomesta pyrkii kisoihin, ja lähteen näin Suomen kakkosseedillä turnaukseen. Mixed-SM toimi näiden kahden joukkueen ensikohtaamisena, ja ennen Siltamäkeä luvassa on mahdollisesti vielä toinen harjoitusturnaus ennen varsinaista karsintaturnausta. Siltamäkeen saapuvat Baltian maiden ja Venäjän mixed-joukkueet mittelemään kolmesta paikasta Euroopan lopputurnaukseen Bordeaux’ssa.

Saintsille vuoden 2013 SM-kulta merkitsee myös sitä, että joukkue saa edustaa Suomea seurajoukkueiden MM-turnauksessa 2014 Italiassa, mikäli Suomi saa maapaikan mixed-sarjaan.

Mixed-SM 2013 pistepörssi >>

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän