Ultimate.fi uudistui – miltä näyttää?

Annariikka_Yyteri_small-100x66Annariikka Marttinen / Ultimate.fi on siirretty uudelle sivupohjalle. Muutos tekee Ultimate.fistä toivottavasti helppokäyttöisemmän, mutta ensisijaisesti se yksinkertaistaa päivitystyötä.

Kaksivuotias Ultimate.fi päätyi kasvojenkohotukseen, sillä alkuperäinen, nettifirman tuottama sivupohja oli monilta osin vähän kummallinen: WordPress-pohja oli tehty epäkäytännöllisesti ja monia tietoja oli hankala löytää. Vanha totuus piti tässäkin paikkansa: köyhällä ei ole varaa halpaan.

No, tässä tapauksessa lisärahaa ei onneksi päivitystyöhön tuhlaantunut, sillä se onnistui tekniikkavelho Kari Tolosen avulla ”omin voimin”. Kari korjasi useita alkuperäisessä Ultimate.fi-pohjassa olleita kummallisuuksia ja yksinkertaisti  järjestelmää ”tulevia sukupolvia” varten.  ISO KIITOS, KARI!

Mikä sitten muuttui, paitsi ulkoasu? Valikkorakennetta viilattiin yksinkertaisemmaksi. Liiton ja junioreiden uutiset on nyt helpompi löytää, kun ne tulevat omiin ketjuihinsa etusivulle. Uutena sivustolle tuli Tapahtumakalenteri, jossa tapatumiin voi liittää enemmän lisätietoja kuin perussivulle. Aivan kaikkia vanhan tapahtumakalenterin tapahtumia ei ole siirretty vielä uuteen, mutta ne tulevat sinne piakkoin. Kuvien muokkaus on myös vielä kesken, joten sivuilta saattaa löytyä erikoisen kokoisiksi venyneitä kuvia.

Sivustoa tullaan päivittämään lisää palautteen perusteella. Eli… miltä näyttää?

Kerro kommenteissa, millainen ensivaikutelma jäi ja mitä muutoksia tai lisäyksiä kaipaisit. Onko jotakin mitä etsit, mutta et löydä? Pitäisikö jonkin tiedon olla esillä jo etusivulla?

Mukana suunnittelutyössä olivat toimituksen kanssa myös Liitokiekkoliiton Jarna Kalpala ja Mikko Saloila. Kiitos kaikille osallisille, siispä myös toimituksen Arpalle ja Johannalle!

1 KOMMENTTI

  1. Nyt kun on vähän aikaa totutellut uuteen ilmeeseen niin tässä palautetta/omia mielipiteitäni. Omasta mielestäni etusivu on sekava. Miksi uutiset pitää löytyä kolmesta eri kohdasta? Itse tykkäisin enemmän jos etusivulla ei ole mitään vaihtuvia uutiskuvia vaan pelkkä lista uutisista. Jos jotain visuaalista haluaa niin vaikka sitten pelkkiä kuvia. Uutiset löytyy paremmin uutislistasta. Voisiko yläpalkin uutiskohta olla vaikka arkisto tms? Tykkään, että jutut on jaoteltu neljään eri lohkoon. Oikean palkin videosysteemi on ihan turha tilanviejä. Jos sellainen on pakko olla niin voisi olla alhaalla. Tulosseuranta on periaatteessa ihan hyvä idea, mutta toimii siinä mielessä huonosti, että aina kerralla tulee hirveä määrä tuloksia. Seurauksena on tulosähky ja silti joutuu etsimään loppuja tuloksia muualta (toureilla on monta peliä päivässä). Itse tykkään siitä, että näen mahdollisimman paljon ilman scrollausta. Nyt tilaa hukkuu paljon siihen, että samoja juttuja toisetellaan allekain. On hyvä, että viimeisimmät kommentit on näkyvissä. Tykkään myös tulevien tapahtumien listasta, joskin hahmottaminen olisi helpompaa jos ne olisi kalenterissa.

  2. Moikka,

    Englanninkieliset sivut pitäisi saada säälliseen kuntoon. Varsinkin kaikkein kriittisimmät, kuten lisenssin maksu, tapahtumakalenteri sekä etusivun otsikot (Tulevat tapahtumat jne. sekä Ultimate, Tapahtumat ja Pelaaminen).

    Matti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän