Suomen Leijonattaret haluavat nostaa maljan EM-biitsillä

Yyteri_treenileiriSuomen biitsimaajoukkueet, naiset ja masters, ovat valmistautuneet vaivihkaa Espanjan Calafellissa käytäviin rantaultimaten EM-kilpailuihin, jotka käynnistyvät torstaina. Naisten maajoukkueesta on tihkunut tiedonmurusia joukkueen Facebook-sivulta, jonne on tippunut harjoitustunnelmia ja joukkuekuvia kevään aikana. Suomen biitsiultimateskeneen ja maajoukkueiden kokoonpanoihin lisävalaistusta toi myös tämä Skyd Magazinen artikkeli.

Naisten maajoukkue leireili kesäkuun alussa Yyterissä ja hioi intensiivisen viikonlopun aikana sekä pelikuvioita että Leijonatar-ryhmän joukkuehenkeä. Viikonloppuun mahtui kolme kaksituntista treenisettiä lauantaina sekä kolmen tunnin peliputki sunnuntaiaamuna. Välissä joukkueen rantamaajoukkuetulokkaat eli rookiet keskittyivät muistamaan, kenen vuoro oli olla välipala- ja tiskivastuussa milloinkin.

Naisten joukkueessa vallitsee hyvä henki ja tiukka asenne. Asennetta on kenties koulittu jakamalla jokaisesta myöhästymisestä erityisnakkeja, mikä on opettanut joukkueen jäsenet kunnioittamaan valmennuskaksikko Hanna Öunapin ja Marja Elonheimon asettamia aikatauluja. Toivottavasti sama kurinalaisuus siirtyy myös yhteisen pelisysteemin toteuttamiseen itse kisoissa.

Kisabiisilistan perusteella Suomen biitsimimmit toivovat auringonpaistetta ja hyvää meininkiä, ja aikovat tavoitella kirkkainta mitalia päättäväisyydellä ja luottamalla siihen, että jengi on yksinkertaisesti täynnä tähtiä. Eiköhän sitä lopuksi siis päästä maljaa nostamaan.

EDIT: Suomen naisten toinen alkusarjapeli lähetetään EM-kisojen livelähetyksenä. Torstaina klo 16 CET eli klo 17 Suomen aikaa Suomi pelaa Puolaa vastaan kisojen pääarenaalla.

Livelähetysten lisätiedot >>

Livelähetysten aikataulu (pdf) >>

Leijonattaria lähikuvassa

Sara

Nimi: Sara Wickström

Kotikaupunki: Köln, Saksa

Pelivuosia: 19 v.

Huomaa tämä: Suomessa mm. Discusta edustanut Sara on ollut usean vuoden ajan Saksan maajoukkueen tukipilari. Taistelutahto ja pelisilmä ovat Saran vahvuuksia.

Nimi: Ulla Kiili

UllaKotikaupunki: Tampere

Pelivuosia:  5 v.

Huomaa tämä: Entinen SM-tason kilpahiihtäjä Ulla esiintyi vuonna 2011 naisten maajoukkuetasolla ensimmäistä kertaa, ja valittiin heti vuoden tulokkaaksi. Ulla on vahvoilla puolustuksessa napsimassa katkoja.

ReijaNImi: Reija Ylönen

Kotikaupunki: Luxemburg, Luxemburg

Pelivuosia: 19 v.

Huomaa tämä: Reija on asunut viime vuodet Luxemburgissa, mutta ehtinyt edustamaan Suomea useissa maajoukkueissa sekä Viimaa viimeksi seura-EM-kilpailuiden hopeajoukkueessa 2012. Reijan kiekonkäsittelytaito on Suomen raksapelin kulmakiviä.

KaroNimi: Karoliina Lappalainen

Kotikaupunki: Helsinki

Pelivuosia: 9 v.

Huomaa tämä: Karo on monipuolinen osaaja. Vahvat avaushaut hyökkäyksessä ja kova puolustusasenne tekevät Karosta vastustajan pelkäämän, puhuttakaan Karon ”game facesta”, joka on omaa luokkaansa.

Vaan mitä kuuluu masters-maajoukkueelle? Mitäköhän helmiä ikämiesten kisabiisilistalta löytyy? Se selviää tiistaina, kisojen aatonaattona.

Ultimatemaajoukkueiden menossa mukana kotimainen rahoitusyhtiö Risicum. Lisätietoja Risicumin rahoituspalveluista löytyy osoitteesta www.risicum.fi.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän