syys 12

SM-Tour huipentuu finaaleihin lauantaina!

Kesän 2013 SM-Tour huipentuu tulevana lauantaina Helsingissä Brahen kentällä pelattaviin SM-finaaleihin. Avoimessa finaalissa kohtaavat Otso ja UFO, naisissa Atletico ja UFO. Junioreiden finaalin taistelupari on LeKi ja SOS.

Ultimatefi_uusi_kiekkoNaisjoukkue Espoon Atletico ei ole tämän kauden SM-Tourilla hävinnyt suomalaisjoukkueille – eikä siis UFOllekaan – kertaakaan, joten se lähtee selvänä ennakkosuosikkina finaaliin. Espoolaisleirissä on hyvä fiilis, ja niin kajahtaa valmennusringistäkin: ”Tico on valmis – taistellaan!” Ticolla on isompi rosteri kuin UFOlla, minkä ansiosta punapaitojen jalka on noussut paremmin joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa. Tampereen UFO on finaalien ensikertalainen, mutta myöskään Atletico ei ole ollut finaalissa sitten vuoden 2009, joten varsinaisen finaalirutiinin ei voi sanoa espoolaisia siivittävän. UFOlla onkin kapteeni Ulla Kiilin mukaan ”odottava mutta yllättävän rento olo”. Voimasuhteet ovat nyt naisten ultimatessa kääntyneet, kun viime vuosien finaalipari Team ja Viima pelaavaa tänä vuonna SM-pronssista.

Otso on avoimessa ollut lähes yhtä voittamaton kuin Atletico naisissa. Säröä kilpeen on tehnyt vain UFO kahteen otteeseen, kun Otso pelasi Vaasassa kakkosmiehityksellä ja Hyvinkäällä hieman täydemmällä miehistöllä. Otson laaja rosteri ja maajoukkuemiesten paljous kuitenkin tekee Otsosta selkeän voittajasuosikin. UFO pystyy kunnon huruun päästessään järkyttämään varmaakin hyökkäystä, joten finaalista tulee varmasti tiukka kamppailu. UFOlaisten kryptinen asenne finaaliin on: ”Loimaa edellä lähdetään pelaan.” Pronssimitalista mittelevät Vaasa Saints ja Team, joista kumpikin jäi vain muutaman maalin päähän finaalipaikasta hävitessään UFOlle Vaasan Tourilla.

Junnufinaalin selkeä voittajasuosikki on LeKi, joka voitti Lempäälän junnu-SM-turnauksen kaikki pelinsä selvästi. SOSilla on kuitenkin ollut useampi viikko aikaa hioa peliään, ja on lupa odottaa hyvää finaalivääntöä.

Brahen kentän katsomo on perinteisesti täyttynyt ääriään myöten finaalipeleihin, joten tule paikalle seuraamaan kun Suomen mestaruudet jaetaan! Säästä on tulossa kaunis ja aurinkoinen, joten kausi huipentuu upeissa olosuhteissa.

Finaaliveikkaus

Kuka vie finaalipäivän pelit ja millä pisteillä? Heitä oma veikkauksesi alle kommentteihin!

Finaalipäivän aikataulu:

9:30 Naisten pronssi  Viima-Team
11:00 Avoimen pronssi  Saints-Team
12:30 Junioreiden finaali  LeKi-SOS
14:00 Junnujen palkintojenjako

14:30 Naisten finaali  Atletico-UFO
16:00 Avoimen finaali  Otso-UFO
17:30 Aikuisten palkintojenjako

4 kommenttia

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. UFO on valmis finaaleihin (video Henri Modenius): http://www.youtube.com/watch?v=dUDRHn8nteM

  • ElluEspoosta on syyskuu 13, 2013 at 18.22
  • Vastaa

  Tico ei ole hävinnyt Sm-toureilla yhtäkään ottelua! Ulkomaisetkin ovat siis kaatuneet 😉

  • eldis on syyskuu 14, 2013 at 12.44
  • Vastaa

  Aina noista maajoukkuepelaajista jaksetaan muistuttaa. Ei se oo mikään salaseura. Kaikki, jotka jaksaa treenata kovaa, pääsee kyllä maajoukkueeseen – niin kuin moni on huomannutkin. Olen tietysti tyytyväinen kun saa pelata joukkueessa, jossa harjoitellaan kovaa.

 2. Tietenkään maajoukkue ei ole salaseura. Maajoukkuepelaajamäärään vertaaminen on yksinkertaistettu ja tehokas keino kuvata joukkueen tasoa: kuinka suuri osa joukkueen pelaajista on tavoitellut maajoukkuepaikkaa ja treenannut tarpeeksi tavoitteellisesti sen saadakseen. Se kertoo myös kokemuksen määrästä: monellako joukkueen pelaajalla on kokemusta kansainvälisen tason ratkaisupeleistä. Ja kuten eilen nähtiin ainakin naisten finaalissa, pelikokemus on pitkälle se, mikä tärkeissä peleissä merkitsee.

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?