Kahden vuoden päästä 30-vuotias NSUT on perinteinen talvikauden aloitus suomalaiselle ultimatelle. Waasan WetoWoiman järjestämä turnaus keräsi jälleen Vaasaan yli 200 pelaajaa ja edustusta oli kattavasti ympäri kotimaata niin Oulusta, Turusta, Kuopiosta, Tampereelta kuin pääkaupunkiseudultakin. Täyden palvelun turnaus tarjosi osallistujille hauskoja hetkiä sekä tiukkoja otteluita ja takuuvarman väsymyksen turnauksen jälkeisenä maanantaina.

Whisquitos ja Joukkue taistelivat alkulohkon ykköpaikasta
Whisquitos ja Joukkue taistelivat alkulohkon ykköpaikasta.

Avoimessa sarjassa yllätyksiä koettiin heti ensimmäisellä pelikierroksella, kun viime vuoden voittaja Ground Zero joutui antautumaan toista vuotta turnauksessa pelaavalle PuTille luvuin 7-8, ja tämä ensimmäisen pelin tappio tiputti lopulta joukkueen mitalipeleistä. PuTi pisti myös Hervannan toivon HUH:n koville semifinaalissa, mutta jännittävä kamppailu kääntyi lopulta pisteellä tamperelaisten voittoon. NSUT-konkari OSU voitti omassa semifinaalissaan selkein luvuin ensimmäistä kertaa alkulohkon voittoon yltäneen Joukkueen, joten finaalissa nähtiin uusinta vuoden 2011 loppuottelusta HUH-OSU. Tänäkin vuonna oli tamperelaisten tyytyminen hopeamitaliin OSUn nuorten miesten saavuttaessa NSUT-mestaruuden kolmatta kertaa. Pronssiottelussa vaasalainen Joukkue ylsi ensimmäiseen NSUT-mitaliinsa jättäen PuTin neljännelle sijalle.

Naisten pronssiottelussa nähtiin useita upeita heittäytymisiä Tässä TrikooBeibejen Karoliina Lappalainen syöksyy kiekkoon. Kuva: Laura Lappalainen
Naisten pronssiottelussa nähtiin useita upeita heittäytymisiä Tässä TrikooBeibejen Karoliina Lappalainen syöksyy kiekkoon.

Naisten sarjassa oli tänä vuonna ilahduttavan monipuolinen edustus ympäri Suomea ja viime vuoteen verrattuna suuri vaihdunta loppusijoituksissa. Viime vuoden mestari TurQ ChiX menetti lohkovoiton tiukalla tappiolla TrikooBeibeille ja päätyi lopulta pronssiotteluun TaLeNTSin viedessä voiton semifinaalista. Viime vuosina kärkinelikon ulkopuolelle jäänyt WWW antoi hyviä näyttöjä kotikentällään ja varmisti finaalipaikan semifinaalissa selkeällä voitolla TrikooBeibeistä. WWW dominoi myös loppuottelua ja niin kultainen pokaali päätyi ensimmäistä kertaa yli viiteentoista vuoteen järjestävän seuran palkintokaappiin. Kolmatta kertaa NSUT-loppuottelussa pelannut TaLeNTS ei siis vielä tänä vuonna saavuttanut mestaruutta vaan Pirkanmaalle matkasi turnauksesta toinenkin hopeinen NSUT-mitali. Pronssipelissä TrikooBeibet kaatoivat TurQ ChiXin.

Perinteiden mukaan turnauksessa jaettiin myös henkilökohtaiset palkinnot. Hartti Suomela Trophyn peräänantamattomasta pelityylistään ansaitsi HUH:n Antti Rämö ja arvostettu Pelimiehen palkinto myönnettiin WWW:n Olga Rentolle turnaushengen mukaisista otteista niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Sijoitukset kokonaisuudessaan löytyvät turnaussivuilta: http://nsut.com/. Kuvia turnauksesta löytyy pian Facebookista: http://www.facebook.com/NSUTcom

Ps. Kenttien ulkopuoliset yllätykset jääköön sittenkin tästä pois ja vain turnausvieraiden muistoihin elämään… NSUT kannattaa käydä kokemassa.

 

Teksti: Laura Lappalainen Kuvat: Pasi Roimela ja Hanna Mikkonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän