Ensi viikon lauantaina SLKL:n jäsenillä on mahdollisuus päästä ohjaamaan suomiultimatea uuteen suuntaan sääntömääräisessä syyskokouksessa, jossa valitaan hallituksen jäsenet sekä puheenjohtaja. Nykyinen puheenjohtaja Mikko Saloila ja hallituksen jäsen Ari Ojanperä esittelevät tulevan kauden haasteet ja mahdollisuudet.

 

Pitäisikö varat sijoittaa huippu-urheiluun vai junioritoimintaan?
Pitäisikö varat sijoittaa huippu-urheiluun vai junioritoimintaan?

”Liitokiekossa meneillään oleva sukupolvenvaihdos on aiheuttanut jonkin turbulenssia myös liiton vapaaehtoistoimintaan. Monivuotisia hallituksen ja jaostojen jäseniä on jo jäänyt, tai on jäämässä pois. Samaan aikaan olemme hallituksessa ja juniorijaostossa pohtineet keinoja, jolla saisimme lajiimme lisää harrastajia. Kesän toureilla pääsimme kotimaisilla joukkueilla enää vain juuri ja juuri mielekkääseen turnausmuotoon.

Syksyllä tehty jäsenkysely osoitti (vaikkakin kyselyn ulkoinen kato oli suuri), että jäsenistö on valmis käyttämään nykyistä enemmän rahaa suotuisan jäsenkehityksen varmistamiseksi.

Tulevan hallituksen, ja muiden liiton vapaaehtoisten, tehtävänä onkin miettiä miten varat saadaan suunnattua lajin kannalta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Jäsenmäärän lisäksi tulee huolehtia myös valmentajakoulutuksen jatkamisesta ja kehityksestä, unohtamatta myöskään hyväksi koettuja lajipäiviä.

Näihin ja muihin asioihin pääsee vaikuttamaan hallituksen ja muiden toimintaelimien kautta. Paikkoja on vapaana ja nyt jos koskaan tarvitaan kiekkoperheen apua hallintotalkoisiin.”

– Mikko Saloila, Liitokiekkoliiton puheenjohtajana kolmen vuoden ajan

 

”Ennen liiton toimintaan hakeutumista olin kirjoittanut vuoden verran Ultimate.fille. Vielä tuolloin liiton tiedottajat ja Ultimate.fin toimittajat olivat erietettynä monipuolisen tarjonnan takaamiseksi. Nykyään tiedottamistyö on pitkälti toiminnanjohtaja Jarna Kalpalan harteilla. Itse pyrin tuomaan vapaamuotoisempaa raporttia liiton toiminnasta muun muassa uutisoimalla hallituksen päätöksistä tai juniorijaoston seminaarissa puhutusta.

Onneksi Ultimate.fin tarjontaa ovat elävöittäneet myös ”ulkopuolisten” kirjoittamat artikkelit, kuten Tuukka Koistisen turnausesittely Porró Openista, Pekka Rannan raportti USA Ultimaten junioritoiminnasta tai Pasi Roimelan arvostelu liitokiekkodokumentista The Invisible String. Unohtamatta myöskään useita kuvaajia taikka päätoimittaja Annariikka Marttista, jotka ovat rikastuttaneet suomiultimatea omilla panoksillaan.

Samanlaista raikasta tekemisen tuulta kaipaa myös hallitus. Kun liityin mukaan, minulla ei ollut aiempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta ja pelivuodetkin ovat vieläkin laskettavissa yhden käden sormilla. En kuitenkaan usko nuoruuden ja kokemattomuuden olleen haittoina – päinvastoin.

Uskon, että lajin piiristä löytyy monia, jotka halutessaan kykenisivät antamaan runsaasti arvokkaita mielipiteitä ultimaten kehittämiseksi. Ilmiantakaa itsenne.

– Ari Ojanperä, lähes 12 kuukauden ikäinen hallituskuopus

 

Ilmoittaudu mukaan syyskokoukseen tästä linkistä.

Lisäkysymykset ja -tiedustelut kannattaa suunnata hallituksen sähköpostiin osoitteeseen hallitus[at]liitokiekkoliitto.fi. Tarkemmat tiedot syyskokouksesta ovat nähtävissä täältä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän