Ja kaikki yhdessä: ”Hei hei, liitto”

Annariikka_YyteriArska Marttinen /

Postiluukusta kolahti toissapäivänä kirje Liitokiekkoliitolta. Nykyaikana kirjeposti tarkoittaa joko laskua tai ilmoitusta hammaslääkäriajasta, joka tapauksessa jotain ikävää. Ensimmäinen ajatus oli, että nyt on jäänyt jäsenmaksu maksamatta. Kävi kuitenkin ilmi, että kohta ei tarvitse koko maksua maksaa. Eikä päivittää Ultimate.fin Liitto-osiota.

“Liiton viimeisimmässä syyskokouksessa 23.11.2013 valittiin liiton hallitukseen 4 jäsentä, kun sääntömääräinen jäsenmäärä on 6 henkilöä. Kokouksessa ei myöskään valittu liitolle uutta puheenjohtajaa. Tämänhetkisellä kokoonpanolla liiton tehtävien ja tavoitteiden toteuttaminen on erittäin haasteellista ja lajin pitkäaikainen kehittäminen jopa mahdotonta.”

Sama suomeksi: liitto ei kykene enää toimimaan, sillä kukaan ei halua liittoon tekemään mitään. Ja tekijöitä ei liiton sadoista jäsenistä löydy, koska jäsenten mielestä liittoa ei tarvita mihinkään.

Liian pienen hallituksen jäsenet hautautuvat nykyisen työtaakan alle, ja jos kerran lisäjäseniä ei saada, liitto voidaan yhtä hyvin lakkauttaa. Sanotaan siis kaikki yhdessä hyvästit liitolle. Hei hei! Positiivista tässä on se, että suomalaisten ultimatenpelaajien elämään lakkauttaminen ei vaikuta oikeastaan mitenkään.

SM-titteliä halajava joukkue voi itse järjestää SM-turnauksen, jossa jaetaan virallinen Suomen mestaruus. Ja jos tulos ei miellytä, toinen seura voi järjestää viikon päästä uuden turnauksen toisella paikkakunnalla ja jakaa uudet mitalit – jotka tietysti hakee paikallisesta mitalikaupasta. Voittajista kerrotaan vaikka kirjepostilla (nyt kun on makuun päästy), eikä enää tarvitse valittaa pöytäkirjojen päivittämisestä mihinkään, kun Pelikonetta ei ole.

Suomea ulkomaille edustamaan hinkuavat seurajoukkueet sopivat sulassa sovussa keskenään, kelle ja millä perusteella Suomen ainoa joukkuepaikka annetaan. Suomen maajoukkueet taas muodostetaan pelaajien sähköpostikeskusteluilla, ja pelaajat itse ovat yhteydessä WFDF:ään, kun mielivät MM-kisoihin.

Vammoja sattuu ultimatessa liiton lakkautuksen jälkeen entiseen tapaan, mutta ei hätää, pelaajat hankkivat itse omat urheiluvakuutuksensa omilta vakuutusyhtiöiltään – useimmiten vain tuplahintaan entiseen liiton vakuutukseen verrattuna.

Tuhansien eurojen valtiontuki jää tietysti saamatta, mutta ei se mitään. Sillähän on tähän asti maksettu vain puolipäiväisen toiminnanjohtajan ylisuuri palkka (miksei se muka voi pyörittää liittoa yksin, kun sille kerran maksetaan siitä?), ei esimerkiksi jaettu seuroille junnuavustuksina. Ainiin, ei muuten tarvitse allekirjoittaneen enää huolehtia koko Ultimate.fin päivityksestä, liitto kun on tähän asti maksanut sivuston domainmaksut.

Höntsyporukat ja harrastajajoukkueet sentään selviävät ilman liittoa. Elleivät sitten haluaisi tarkistaa jostain, miten ne uusimmat suomenkieliset säännöt menivät tai olisiko kesällä tulossa turnauksia, joissa pääsisi pelaamaan. Mutta eikös sitä varten ole se Facebook anyway?

Sama pätee keneen tahansa, joka kuulee ultimatesta ja haluaisi ottaa selvää lajista. Googlatkoon, ja kyllä ne liikunnanopet ihan hyvin säännöt osaa. Viime liikkatunnillakin pelattiin ihan sääntöjen mukaan silleen, että frisbeen kanssa sai ottaa kolme askelta niin kuin koriksessa.

Mutta JOS nyt jotakuta sattuisi hiertämään se, että liittoa ei enää ole, niin silloin kannattaa sitten muuttaa vaikka Ruotsiin.

Kirjoittajasta: 

Arska on Ultimate.fin päätoimittaja.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän