Mixed-SM palaa näyttävästi Helsinkiin

Mixed-SM logo 2014Useita vuosia Tampereella ja viime vuonna Oulussa järjestetty sekajoukkueiden SM-turnaus tekee tänä viikonloppuna näyttävän paluun Helsinkiin. Mixedin Suomen mestaruus ratkaistaan 12 joukkueen turnauksessa Siltamäen kentillä lauantaina ja sunnuntaina.

Useina vuosina Mixed-SM on järjestetty lähes minimipanostuksin, mutta tänä vuonna luvassa on jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Turnauksen järjestävät yhteistyössä liitokiekkoseura Pussin Tiristäjät eli PuTi sekä Atletico ry. PuTista järjestelyvastuussa oleva Yrjänä Hynninen paljastaa, että turnauksessa nähdään mm. maskotti ja nautitaan lauantai-iltana yhteistä mixed-illallista. Eikä siinä vielä kaikki:

– Tämä on Suomen tämän kesän suurin mixed-turnaus, ja finaalin kuvaa sunnuntaina pienoishelikopteri!

Yllätysvalmis joukkuekattaus

Mixed-SM:ssä on mukana monia perinteisiä mixed-seuroja kuten Vaasa Saints ja Turku Terror, mutta myös hieman harvemmin karkeloissa nähdyt EUC ja Team sekä hyvässä nosteessa oleva Jyväskylän Liitokiekkoilijat.

– EUC:n ykkösjoukkueeseen mahtuu useita kovia nimiä, mutta toisaalta seuralla ei ole samanlaista mixed-taustaa kuin esimerkiksi Vaasalla. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten erilainen mixedin treenaaminen näkyy EUC:n ja  Saintsin turnausmenestyksessä, pohtii Hynninen.

Vaasa Saints lähtee kuitenkin turnaukseen kahdella tasavahvalla joukkueella hakemaan tuntumaa kesän päätavoitetta, Leccon seurajoukkueiden MM-kisoja varten, millä on varmasti oma vaikutuksensa peliin.

Turnauksen seedaus perustuu viime vuoden Oulun SM-turnauksen sijoituksiin, joten paremman kuvan joukkueiden voimasuhteista saa tutkimalla joukkuelistoja Ultimate-Pelikoneesta.

Mixed yhdistää ison seuran

Yrjänä Hynninen edustaa itse turnauksessa PuTia, mutta SM-Tourilla mies löytyy EUC:n Otson riveistä. Hän kiitteleekin sitä, miten mixed-turnaukseen valmistautuminen on yhdistänyt EUC:ta seurana ja saanut seuraan kesän alkuun hyvän pöhinän päälle. EUC:llä on turnauksessa kaksi joukkuetta.

– Mixed on juuri sitä, mitä EUC seurana kaipaa. Se yhdistää miesten ja naisten joukkueita ja luo yhdessä tekemisen meininkiä. Se myös vahvistaa seuraidentiteettiä, ettei aina toimita vain erillisinä miesten ja naisten joukkueina vaan yhdessä, kertoo Hynninen.

Twiittejä ja videofiiliksiä

Turnaustunnelmia voi seurata viikonlopun aikana:

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän