Liiton hallitukselle uusi puheenjohtaja ja jäsen

Suomen Liitokiekkoliiton syyskokouksessa 8.11. valittiin uusi hallitus. Seuraavalle kaudelle oli avoimena puheenjohtajan sekä yksi hallitusjäsenen paikka.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tamperelainen Sakari Kurronen ja uudeksi hallitusjäseneksi jyväskyläläinen Janne Lintilä. Hallitustoiminnasta jättäytyi pois entinen puheenjohtaja Mikko Saloila sekä juniorijaoston puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Marja Elonheimo. Hallituksessa jatkavat Pekka Kinnunen, Jukka Ruuskanen, Niko Littunen ja Ari Ojanperä. Uusista hallituslaisista kerrotaan lisää ensi viikolla.

Jäsenmaksun lisäksi vapaaehtoinen kannatusmaksu

Tällä hetkellä aikuisten jäsenmaksu on 20 euroa ja junioreiden 10 euroa. Hinnat säilyvät ennallaan myös seuraavalle kilpailukaudelle. Jäsenmaksun lisäksi Sporttirekisteriin tulee mahdolllisuus valita 20 euron vapaaehtoinen kannatusmaksu. Liiton nykyisten toimintasääntöjen mukaan tukijäsenillä, kuten kannatusjäsenillä, ei ole äänioikeutta liiton asioissa. Äänioikeus haluttiin kuitenkin säilyttää, minkä vuoksi perusjäsenyyden lisäksi luotiin erillinen maksu eikä oma jäsenryhmä.

Sääntömuutokset

Huimat 165 vastausta saanut syksyn juniorikysely ohjasi keskustelua mahdollisesta junioriuudistuksesta. Moni vastaajista, varsinkin pienistä seuroista ja niistä, joissa ei ole junioritoimintaa, kokivat mahdolliset pakotteet juniorijoukkueen keräämisestä liian radikaaliksi. Kysely paljasti myös suuren epävarmuuden jäsenistössä, kun kysyttäessä ”Mitä jos kilpailusäännöt edellyttäisivät jatkossa, että aikuisten SM-sarjaan osallistuvan joukkueen seuralla tulisi olla juniorijoukkue” 32 vastasi myöntävästi, 73 vastaan ja 60 ei osannut sanoa.

Mahdolliset sääntömuutokset koskien junioriuudistusta etenevät seuraavaksi hallituksen käsittelyyn. Mistään pakotteista, rajoituksista tai konkreettisista sääntömuutoksista juniorien ja aikuisten välillä ei ole päätetty.

Liiton kilpailusääntöihin tullaan lisäämään pykälä televisiointioikeuksista. Se antaa liitolle mahdollisuuden sopia audiovisuaalisen materiaalin taltioinnista ja televisioinnista mediatalojen kanssa. Sääntö ei rajoita amatöörikuvausta.

Toinen sääntömuutos on WFDF:n sääntöosaamistestin lisääminen osaksi kilpailusääntöjä. Muutos antaa liitolle vallan asettaa mahdollisia sanktioita, mikäli pelaaja ei ole suorittanut WFDF:n sääntöakkreditointia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän