Naisten maajoukkue EM-kisoihin julki – kova treeni vasta alkaa

Suomen_lippu_paidassa_ARTIKKELIKOKOUltimaten EM-kisat pelataan heinäkuun lopussa Kööpenhaminassa, ja naisten maajoukkue on valmiina taistelemaan Euroopan mestaruudesta. Joukkuetta valmentavat Henna Lehtonen ja Laura Vaahtoranta, ja joukkuevalinnat tehtiin helmikuun lopun treenileirin jälkeen.

Naiset olivat karsineet paikasta kolmessa vaiheessa, jossa ensimmäisessä mukana olivat kaikki halukkaat, sen jälkeen rinkiä kavennettiin hieman, ja lopuksi tehtiin lopulliset valinnat neljännen leiriviikonlopun jälkeen. Aluksi mukana oli 49 naista, joista mukaan valikoitui – kovan karsinnan jälkeen – lopulta 19 pelaajaa.

– Naisten maajoukkueeseen haki ennennäkemätön määrä kovia ja motivoituneita pelaajia, eikä valintoja ollut helppo tehdä, kertoo Henna Lehtonen. – Kokosimme hyvistä vaihtoehdoista meidän pelifilosofiaan mahdollisimman hyvin istuvan kokonaisuuden.

Millainen kesän naisten maajoukkueen pelifilosofia sitten on?

– Pyrimme siihen, että pelaajia ei lokeroida perinteisesti rakentajiin, keskikenttään ja kärkiin, vaan pelistä on tarkoitus saada dynaamisempaa. Rooleja sekoitetaan pelipaikkojen välillä pelitilanteiden mukaan ja vastassa oleva puolustus huomioiden.

Naisten maajoukkueesta löytynee siis ainakin kokoelma joustavasti erilaisiin rooleihin kykeneviä pelaajia – ja lisäksi valmentajilla on tavoitteena piiskata joukkueesta erittäin kovakuntoinen. Kova treeni ei todellakaan loppunut joukkuevalintaan, vaan siitä se vasta alkaa.

Suomen naisten maajoukkue 2015:

Essi Inkinen
Katri Jalo-Salokangas
Jarna Kalpala
Ulla Kiili
Mira Koskenvuo
Aino Känsälä
Karoliina Lappalainen
Pauliina Lehtinen
Maija Leino
Sofia Lähteenmäki
Milla Mantere
Kata Niini
Nina Nortesuo
Jenni Oksanen
Raakel Pfister
Laura Pienihäkkinen
Olga Rentto
Riitta Syvälä
Anna-Maija Tiira

Edit: Juttuun lisätty valmentajien kommentit ke 11.3.2015.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän