Ultimaten EM-kisat käynnistyvät maanantaina Kööpenhaminassa. Ennakkojutussa tarkastelemme Suomen joukkueiden alkulohkoja avoimen, naisten, mixedin ja naisten masters –sarjoissa.

Avoin

Valmennuspari Antti Elonheimon ja Pasi Tammisen johdolla valittu avoimen maajoukkue kohtaa alkulohkossa EM-pronssimitalisti Saksan sekä Italian (9.) ja Puolan (17.). Vuoden 2011 Mariborin EM-kisoissa Suomi oli seitsemäs.

Jatkon kannalta tärkeimmäksi otteluksi muodostuu Suomen ja Italian välinen kamppailu. Kesäkuun Windmill Windup –turnauksessa Amsterdamissa Italia sijoittui kuudenneksi, kun suomalaiset pelasivat itsensä juuri kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Kotikatsomoissakin voidaan jännätä Suomi-Italia-ottelua tiistaina Fanseat-palvelun kautta. Lue ohjeet täältä. >>

Naiset

Suomen naiset ovat olleet totutusti Euroopan kärkeä. Windmill Windupissa Suomi tarjosi välittömästi shokkihoitoa kärkimaa Iso-Britannialle 15-9. Turnauksen neljäs sija antaa varmasti vauhtia alkulohkon otteluihin Latviaa, Irlantia ja Venäjää vastaan.

Valmennuskaksikko Henna Lehtosen ja Laura Vaahtorannan vaikein pohdinnan aihe on Venäjä, jota ei vielä nähty Mariborin EM-kisoissa, mutta Windmillissa nappasi vakuuttavan toisen sijan.

Naisten Suomi-Venäjä tiistaipäivänä on myös nähtävissä Fanseat-palvelulla. >>

Mixed

Mixed-maajoukkue WIndmill Windupissa. Kuva: Laura Lappalainen
Mixed-maajoukkue WIndmill Windupissa. Kuva: Laura Lappalainen

Valmentajilla Kia Autio, Teemu Kalliokoski, Laura Lappalainen ja Jyri Saarinen on tänä vuonna riittänyt työn sarkaa, kun edustuspaikkaa sekajoukkueessa tavoitteli tänä vuonna lähes 70 pelaajaa. Mixed-maajoukkue haki muiden tapaan vauhtia Windmill Windupissa, jossa se sijoittui upeasti kuudenneksi.

Kovatasoinen ja tasainen mixed-sarja tulee olemaan kovaa vääntöä jokaisessa ottelussa. Pienoisena altavastaajana Suomi voi hyvinkin yllättää otteillaan.

Lue mixed-valmentajien aatteet turnauksesta. >>

Naisten masters

Seitsemän joukkuetta, seitsemän tasaista taistoa. Yli 30-vuotiaiden naisten masters -sarjassa Suomi on yksi mitalisuosikeista. Rosteri sisältää lukuisia pelaajia, jotka ovat toimineet – tai ovat edelleen – seurajoukkueensa kantavia voimia. Melko tuoreella pelisarjalla on usein ollut vaikeuksia saada riittävästi joukkueita, mutta tänä vuonna on luvassa kovia, valmistautuneita joukkueita mittelemään mestaruudesta.

Katso Suomen Naisten masters -rosteri. >>

Artikkelikuva: Hermann Käser

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän