EYUC2015: U20-poikien tavoitteena päästä kympin joukkoon – ”He ovat rautaisia pelaajia”

Suomen U20-juniorimaajoukkueet ovat valmistautuneet omaan EM-koitokseensa kesän Tour-turnauksissa. Haastattelussa U20-poikien valmentaja Adrian Hornsby kertoo joukkueensa pelikirjasta, joka kiteytyy perusasioiden hallitsemiseen.

Kesäkuun Siltamäen Tourilla U20-pojat selvisivät kahdeksanneksi ja heinäkuussa Tampereella sijoitus oli pykälän verran huonompi. Siitä huolimatta valmentaja Hornsby näkee joukkueen kehittyneen pelillisesti paljon.

– Meidän puolustuksemme on vahvistunut huomattavasti ja hyökkäyksemme kykenee liikuttamaan kiekkoa nopeammin. Perusasiat onnistuvat erittäin hyvin ja siihen olen tyytyväinen, Hornsby toteaa.

Viime vuoden Leccon MM-kisoissa Italiassa Hornsbyn rinnalla valmensi Jarno Sihvo, joka ei jatkanut enää toiselle kaudelle. Apuna on kuitenkin manageri Elisa Pursiainen.

"Tämä on viimeinen pysäkki ennen Frankfurtia. Annan pojille kuitenkin kotiläksyjä turnausta varten", Hornsby kertoo.
”Tämä on viimeinen pysäkki ennen Frankfurtia. Annan pojille kuitenkin kotiläksyjä ennen turnausta”, Hornsby kertoo.

– Ensimmäisellä vuodella ”Jamo” oli vielä mukana, jolloin taktiikoista oli mahdollisuus keskustella enemmän. Olen tehnyt päätöksen muutamasta hyökkäys- ja puolustuskuviosta, jotka haluan joukkueen suorittavan erinomaisesti. Pelikirjamme nojautuu yksinkertaisiin asioihin. Mielestäni projekti on tänä vuonna onnistunut hyvin. Ja Elisasta on ollut todella suuri apu, Hornsby pohtii.

– Hyökkäyksen tavoitteena on siirtää kiekkoa nopeammin ja hakujen täytyy olla riittävän isoja tilan luomiseksi. Varsinkin tila pimeällä puolella on tärkeä hyödyntää, koska meillä on taitavia kiekollisia pelaajia. Puolustuksessa pysytään lähtökohtaisesti tiukkana miehessä, mutta meillä on myös pari paikkapuolustusta tarjottavana.

Joukkueen suoriutumisesta Toureilla ja turnauksilla keskusteltaessa, Hornsbyn puhe kääntyy usein takaisin perusasioiden hallitsemiseen. Hän painottaa tekemään oikeita päätöksiä ja ylläpitämään oma pelisuoritus korkeana myös uupuneena.

– Väsyneenä haluaa liikuttaa kiekkoa liiankin nopeasti, kun parempi vaihtoehto olisi rauhoittua, etsiä helppo vaihtoehtoa ja pitää kiekko elossa.

”Euroopan taso kasvanut huimasti”

Leccossa U20-poikien lopullinen sijoitus oli 17. ja sitä edellisenä vuonna Kölnin EM-kisoissa 14. Tänä vuonna Hornsby haluaa nähdä joukkueensa kymmenen parhaan joukossa.

– Pidän suoritustamme onnistuneena, jos pystymme toteuttamaan taktiikkaamme onnistuneesti. Perusasiat hoituvat, hyökkäys liikkuu ja puolustus katkoo. Euroopan taso on kuitenkin kasvanut huimasti ja olen hieman huolestunut, kuinka pieni pelaajalistamme selviää viikon kisoista. He ovat kuitenkin rautaisia pelaajia ja uskon että olemme top 10:ssä, Hornsby vakuuttaa.

– Olen erittäin innoissani kisoista ja tietysti hermostunut. Haluan pelaajien olevan iloisia ja ylpeitä itsestään, kun he astuvat kentälle. Viikon turnaus voi olla henkisesti raskasta ja valmentajana minun täytyy pysyä positiivisena ja tehdä kaikki tarvittava poikien motivoimiseksi, hän summaa.

Näin seuraat kisoja

EYUC 2015 Frankfurtin kotisivut: http://eyuc2015.eu/
EYUC 2015:n tulospalvelu: http://eyuc2015.eu/e/eyuc-2015/standings
E
YUC 2015 Facebook-sivu: https://www.facebook.com/eyuc2015?fref=ts

Suomen juniorimaajoukkueen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/FinlandWJUC2014?fref=ts
S
uomen maajoukkueiden pelaajalistat: http://www.ultimate.fi/2015/08/nain-seuraat-juniorien-em-kisoja-2015/

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän