PeeKoo haastaa LeKin junioreiden SM-finaalissa

Pronssiottelussa pelisivat SOS ja ViRHe.
Pronssiottelussa pelasivat SOS (valk.) ja ViRHe.

Junioreiden halli-SM-turnaus pelattiin Sipoon monitoimihallissa 30.-31.1.2016. Finaalissa nähdään LeKi 1 ja PeeKoo, jotka pelaavat aikuisten sarjojen finaalien tapaan Turussa lauantaina 19.3. Pronssia voitti ViRHe.

Turnaukseen osallistuivat kaikki tämän kauden junioriturnauksissa nähdyt joukkueet: espoolais-helsinkiläinen PeeKoo, nuoremmista helsinkiläisistä koostuva Helsinki Ultimate, Sipoo Odd Stars, toijalalainen T.U.F.F., Vihdin Rennot Heittelijät sekä hallitseva mestari Lempäälän Kisa – tuttuun tapaan kahdella joukkueella.

Lempäälän joukkueista kokeneempi, LeKi 1, pelasi itsensä finaaliin voittamalla lauantaina alkulohkossaan SOS:n ja ViRHeen ja peittoamalla sipoolaiset uudestaan sunnuntain semifinaalissa 15-6.

PeeKoon tie finaaliin oli niin ikään tappioton. Se kukisti ensin lauantaina alkulohkossaan T.U.F.Fin, Helsinki Ultimaten sekä pääasiassa tuoreemmista lempääläisistä kootun LeKi 2:n. Semifinaalissa nähtiin toisinto edellisistä junioreiden halli-SM-kisoista, kun PeeKoon kanssa finaalipaikasta kisasi ViRHe. PeeKoo oli tälläkin kertaa vahvempi sisällä ja kuittasi ansaitun voiton 15-4.

Turnausviikonloppu päättyi taisteluun pronssimitalista Sipoon ja Vihdin välillä. ViRHe aloitti vahvasti ja otti heti alkuun neljän pisteen kaulan. Vihti vei ottelun puoliajalle tilanteessa 8-4, mutta lennokas alku ei riittänyt aivan loppuun asti. Tulostaulu näytti jo 14-9 ViRHeen hyväksi, kun SOS aloitti määrätietoisen nousun ja pääsi pisteen päähän ennen kuin ViRHeen vihdoin onnistui tehdä puuttuva piste ja päättää peli tilanteeseen 15-13.

Tulevaisuuden menestyjät?

Helsinki Ultimate ja TUFF pelasivat sijoista 6 ja 7.
Helsinki Ultimate (musta) ja T.U.F.F. pelasivat sijoista 6 ja 7.

Viikonlopun kenties kiinnostavin ottelupari olivat T.U.F.F. ja Helsinki Ultimate. Vastakkain olivat kaksi turnauksen selkeästi nuorinta joukkuetta, joista toijalalaiset kokemuksellaan veivät molemmat joukkueiden väliset ottelut kotiinsa selkein lukemin 15-5.

Korkeammat sijoitukset juniorikisoissa jäivät toistaiseksi haaveeksi, mutta on mielenkiintoista nähdä, mihin nämä joukkueet yltävät muutaman vuoden päästä, kun tämän hetken menestyneempien joukkueiden avainpelaajat kasvavat ulos juniorikisoista. Pelaajien kasvamista odotellessa voisi kuitenkin pohtia, olisiko jo ensi kesänä mielekästä pelata erikseen junioreiden SM-turnaukset ikäluokissa U20 ja U15.

Lopulliset sijoitukset

Juniorifinaali: LeKi 1 – PeeKoo

3. ViRHe

4. SOS

5. LeKi 2

6. T.U.F.F.

7. Helsinki Ultimate

Kirkkaampien mitalien kohtalo ratkaistaan finaalitapahtumassa Turussa la 19.3.

Kuvat: Elisa Pursiainen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän