WUGC2016: Maajoukkueet hiovat kuvioitaan Frankfurtissa

Lauantaina 14.5. alkava Frankfurtin Confederations Cup on Suomen avoimen, naisten, mixedin ja naisten mastersin harjoitusalusta kesän MM-kisoihin. Kolmipäiväinen turnaus on joukkueiden ainoa tilaisuus kokeilla yhteispelinsä toimivuutta kansainvälisellä kentällä.

Avoimen sarjassa pelaa 16 joukkuetta, joista löytyvät viime vuoden EM-pronssimitalisti Ranska ja neljänneksi tullut Belgia. Turnauksen koviin maihin kuuluvat myös Itävalta ja Italia. Lisäksi Saksan ja Ison-Britannian masters-joukkueet ovat haastamassa nuorempiaan.

Naisten sarjan tilanne on heikompi kahdeksalla joukkueella, jossa on mukana naisten ja naisten mastersin maajoukkueet. Sarjan paras ulkomainen joukkue Ranska sijoittui EM-kisoissa kahdeksanneksi. Jälkikäteen ajateltuna viime viikonlopun Tom’s Tourney Belgiassa olisi tarjonnut parempia vastuksia mukaan lukien Tom’sin voittaneen Ison-Britannian, EM-nelonen Italian ja -kutonen Belgian sekä Tom’sin finaaliin yltäneen Ruotsin. Aikatauluhaasteet eivät kuitenkaan mahdollistaneet naisten maajoukkueen osallistumista Tom’siin. Kenraaliturnauksessa päästään testaamaan kuvioiden lisäksi päävalmentaja Jason Adamsin otteita joukkueen peräsimessä pelitilanteessa.

Mixed-sarjassa pelaa tiivis seitsikko, jossa ovat mukana Euroopan mestari Iso-Britannia sekä arvokisoissa hyvin sijoittuneet Tšekki ja Saksa. Vaikkei mixed-joukkueita olekaan paljoa, pääsee Suomen joukkue erittäin kovaan kouluun.

Ultimate.fi pyrkii uutisoimaan joukkueiden otteita Confederations Cupissa sosiaalisen median kanavillaan.

Suomen maajoukkueiden pelaajalistat näet täältä. >>

Confederations Cupin kotisivuihin pääset tästä. >>

Artikkelikuva: Naisten masters EUC2015-kisoissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän