Atletico ja Otso SM-Tourin sarjavoittoihin

Siltamäen urheilupuiston nurmet avasivat jälleen kesän SM-kauden 28. toukokuuta. Avoimen ja naisten sarjan voittoihin nousivat jälleen espoolaisjoukkueet Otso ja Atletico.

Avoimen sarjassa ei lauantain alkulohkoissa liiemmin yllätyksiä nähty. Myrskyvaroituksen tarjosi kuitenkin pietarilainen Aurora, joka peittosi viime vuoden finalistin SOS-Terrorin 15-8. Auroran myötätuuli ei kuitenkaan riittänyt horjuttamaan Masters-maajoukkuetta puolivälierissä. Masters piti johtoaseman nimissään suurimman osan ottelusta ja 10-11-tilantessa repi hetkessä neljän maalin kaulan, mikä kantoi voittoon saakka. Mastersin matka tyssäsi semifinaalissa helsinkiläiseen Teamiin.

Siipirikkoinen Pirkanmaa United esitti viikonlopun aikana pirteitä otteitta ja haastoi semifinaalissa Otson. Otson hyökkäys loisi tehokkuudellaan ja vei espoolaiset Tourin mestaruusotteluun 15-9. Sama tahto ja taisto riisui finaalivastus Teamin aseista jopa helponnäköiseen tulokseen 15-6. Avoimen sarjan pronssi päätyi PirUlle.

Atletico pelaamassa Venäjän naisten maajoukkuetta vastaan SM-Tourin finaalissa. Kuva: Ari Ojanperä
Atletico pelaamassa Venäjän naisten maajoukkuetta vastaan SM-Tourin finaalissa. Kuva: Ari Ojanperä

Naisissa kymmenen joukkueen ja kolmen alkulohkon sarjassa Venäjän maajoukkue ja Comis Girls lunastivat lipun semifinaaliin päätymällä A-lohkon kärkipaikoille. Kahden muun alkulohkon parhaat joukkueet eli Atletico, Helsinki Ultimate, UFO ja Naisten masters hakivat vauhtia ristiottelussa. Kovin pari oli viime syksyn finalistit Atletico ja UFO. UFO karkasi erinomaisesti 1-5-johtoon ottelun alkuvaiheilla ja piti pintansa puoliajalle 6-8. Jahdista sisuuntuneet kottaraiset iskivätkin toisen puoliskon alussa tasoihin ja ohitse. Atletico säilytti johtonsa lukemiin 15-13.

Atleticon voittoputki kesti läpi viikonlopun, kun Cosmic Girls hävisi semifinaalissa 15-12 ja Venäjän maajoukkue finaalissa 12-9. Suomen toiseksi paras seurajoukkue Helsinki Ultimate oli lopputuloksissa neljäs ja ”pronssia” sai UFO viidentenä.

Tutut joukkueet osoittivat siis jälleen olevansa suosikkeja SM-sarjan finaaleihin ottamalla vakuuttavat Tour-voitot Siltamäellä. Seuraava SM-Tour pelataan vasta 13.-14.8. Kesäkuu on rauhoitettu juhannusviikon MM-kisojen valmistautumiseen sekä itse kisoihin ja heinäkuu on perinteisesti rantaturnauksien aikaa.

Tulokset

Avoin (tummennettuna SM-sarjapisteitä keräävät joukkueet):

1. Otso 301
2. Team 225
3. PirU 195
4. Masters
5. Aurora
6. Saints 175
7. SOS-Terror 165
8. Flying Steps
9. OksiDiskO
10. Sleepwalkers 155
11. UFO 150
12. U20

Naiset:

1. Atletico 301
2. Venäjän maajoukkue
3. Cosmic Girls
4. Helsinki Ultimate 225
5. UFO 195
6. Naisten masters
7. Viima 175
8. SOS 165
9. SaiDis 155
10. U20

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän