Tampereen UFOn ja Lempäälän Kisan yhdistelmäjoukkue Pirkanmaa United muutti miesten sarjan voimasuhteita voittamalla Otson. Jo usean ulkokauden hallinnut Otso kaatui finaalissa 15-10. Myös naisten sarjassa tamperelaiset osoittivat vahvuutensa päihittämällä Atleticon alkusarjassa, mutta finaalissa punamustat kottaraiset veivät jälleen Tourin mestaruuden 14-10.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen nurmilla järjestetty Tour 2 näki miesten sarjassa seitsemän joukkuetta kahteen lohkoon jaettuna. Lohkojen kaksi parasta etenivät suoraan semifinaaleihin. Otso voitti odotetusti oman lohkonsa, vaikka oli joutua antautumaan SOS-Terrorille. Otso onnistui kammeta itsensä tilanteesta 11-9 vielä voittoon 11-12. Voittamisen osaava joukkue toisti tempun vielä uudestaan semifinaalivastus Teamia vastaan. Viikonlopun vakuuttavin joukkue oli kuitenkin PirU, jonka yhtenäinen puolustus ei antanut vastustajille paljoa mahdollisuuksia maalintekoon. Ainoastan Otso onnistui päästä kaksinumeroisiin lukemiin, kun PirU hankki itselleen Tour 2:n mestaruuden 15-10.

Otso ja PirU Siltamäen Tourilla 2016. Kuva: Tuukka Koistinen
Jyr Saarinen kiekossa Siltamäen Tourilla Otsoa vastaan. Kuva: Tuukka Koistinen

– Meidän aseet on tasasuus ja ilmapiiri. Jokaiselle pelipaikalle on monta hyvää pelaajaa. Pelaajien välillä on hyvä ilmapiiri joka näkyy luottamuksena ja työmoraalissa. Halutaan pelata kovaa kovassa porukassa ja pitää hauskaa, kertoo valmentaja Jyri Saarinen.

Pirkanmaa United on yhdessä Saarisen, Juho Pulakan ja Carl Willandtin valmentama kahden vuoden projekti. Kauden ensimmäiseltä Tourilta joukkueesta puuttuivat juniorit ja seniorit, jotka pelasivat omissa maajoukkueissaan. Valmennusjohto oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen pelaajien suoritukseen ja kolmanteen sijaan.

– Finaalin jälkeen jäi joukkueesta nälkänen ja nöyrä fiilis. Peli oli hyvää, mutta kehitettävää jäi ja se näkyi pelaajista. Hyvä alku, mutta matkaa on vielä jäljellä ja sitä on tehtävä samalla hyvällä asenteella, mitä pelaajat ovat esittäneet. Vaasaan lähdemme kehittymään ja jatkamaan joukkueen yhteishengen kasvattamista. Tour 2 antoi hyvää osviittaa, siitä mihin me pystymme, kun pelaamme meidän peliä ja pidämme hauskaa yhdessä, Saarinen sanoo.

Tour 2:n pronssia sai SOS-Terror, joka kaatoi Teamin 15-10. Ennen viimeistä Touria Vaasassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, on tie finaaliin erittäin tasainen. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin, nousee loppusijoituksissa korkeammalle viimeisen Tourin paremmin sijoittunut joukkue.

Atleticolle kauden toinen kultainen Tour-kiekko. Kuva: Ultimateseura Atletico

Harmillisen peruutuksen vuoksi naisten sarjassa nähtiin vain neljä joukkuetta: tamperelainen UFO, Helsinki Ultimate sekä espoolaiset Atletico ja Viima. Käytännössä nämä joukkueet varmistivat paikkansa SM-sarjan mitalipeleihin, jos ne vain saavat joukkueen kasattua kolmannelle tourille.

Naisten sarjassa lauantai oli kotiturnaustaan pelanneen UFOn päivä. Ensin tamperelaiset juoksivat Helsinki Ultimaten yli 15-1 ja seuraavaksi puhalsivat kumoon Viiman 14-1. Pitkä pelipäivä jatkui vahvana loppuun asti ja UFO voitti Atleticon vakuuttavasti 15-9. Ensimmäinen turnauspäivä ei kuitenkaan ollut huono Ticolta tai Hesan naisiltakaan. Molemmat pääsivät kankean alun jälkeen parempaan vauhtiin jatkuvasta sateesta ja tuulesta huolimatta. Sen sijaan Viimalla oli haastava tehtävä edessään, kun sen piti sulauttaa yhdeksi joukkueeksi joukko espoolaisia, vaasalaisia ja oululaisia. Ottelu ottelulta yhteispeli alkoi löytyä, mutta pistetilastoissa se ei vielä lauantaina näkynyt.

Sunnuntai päästiin aloittamaan kuivin jaloin, mutta lauantaipäivän kaksi vahvinta – Atletico ja UFO – todistivat pystyvänsä voittamaan säässä kuin säässä. Viima onnistui nostamaan pelinsä tasoa huomattavasti lauantaihin verrattuna, mutta UFO vei kuitenkin pisteet kotiin 14-8. Tico taas eteni finaaliin voittamalla Helsingin 15-5.

Pronssipelissä Helsinki Ultimate kokosi taas rivinsä ja komeiden dyykkien saattelemana voitti urheasti taistelleen Viiman 12-4. Finaalissa Atletico oli UFO parempi pistein 14-10 ja saavutti siten kesän toisen Tour-voittonsa. Samalla Atletico käytännössä varmisti paikkansa mestaruusotteluun syyskuun finaalipäivänä. Toinen finaalilippu leimataan joko UFOlle tai Helsinki Ultimatelle.