Tour 2 Tampereella 13.-14.8. – Viekö Espoo taas Tourin voitot?

Kesän SM-sarja pääsee jälleen vauhtiin viikonloppuna Tampereella. Miesten sarjassa Tour-voitosta pelaa seitsemän joukkuetta. Naisissa finaalipäivän joukkueet ovat jo käytännössä varmistuneet, kun projekti- ja ulkomaisjoukkueiden puuttuessa ja lopulta SOSin vetäydyttyä jäi sarjaan enää neljä joukkuetta.

[pullquote align=”left| textalign=”left|center|right” width=”30%”]Jokainen peli pitää voittaa jos haluaa pärjätä.[/pullquote]Otso ja Atletico ovat hallinneet Suomen ulkokautta jo usean kesän ja sama tahti jatkui Tour 1:llä Siltamäellä toukokuussa. Ovatko kesäkuun MM-kisat ja heinäkuun rantaultimatekausi vaikuttaneet suosikkien valmistautumiseen seuraavalle Tourille?

– Atleticon valmistautuminen on mennyt ihan normaalisti. Toki MM-kisojen jälkeen lähes koko heinäkuu oli taukoa mikä on sinänsä erilaista kuin aiemmilla kausilla. Tai ainahan heinäkuussa joku breikki on ollut, mutta ehkä normaalia pitempi. MM-kisat on kuitenkin fyysisesti ja henkisesti kova puristus niin jokainen tarvitsee vähän taukoa. Ja tosiaan aika iso meistä siellä jossain jengissä pelasi, kertoo Atleticon Essi Inkinen.

– Otson kausi on tänä kesänä jakautunut selkeästi kahteen osaan. Iso osa joukkueesta osallistui Lontoon MM-kilpailuihin ja alkukesä mentiin paneutuessa perusasoihin joukkuetreeneissä. Kesällä Otso pitää perinteisesti lyhyen tauon ja tänä vuonna se oli kaksi viikkoa MM-kilpailujen jälkeen, Otson Ilkka Vaahtoranta sanoo ja jatkaa:

– Porukalla on kuitenkin haluja treenata ja kovin pitkään ei tarvitse odotella ”koska treenataan” kyselyjä. Heinäkuussa ihmiset ovat kuitenkin epäsäännöllisesti pääkaupunkiseudulla, joten lanseerasimme kesäksi fysse- ja kiekkotreeniohjelman, jota jokainen pystyi toteuttamaan pienemmissä porukoissa. Käytimme pohjana Ultyresultsin 6 viikon treeniohjelmaa, johon lisäsimme omat mausteemme. Heinäkuussa joukkueena treenaus on ollut vuoroin Hietsussa, vuoroin tekiksellä. Touria ja EUCR:ää lähestyttäessä joukkuetreenaamisen merkitys on kasvanut.

Vaahtoranta epäilee Otson kovimmiksi haastajiksi helsinkiläisen Teamin ja kotikentällään pelaavan PirUn. Tampereen UFOn ja Lempäälän Kisan yhdistelmäjoukkue Pirkanmaa United oli espoolaisten tiukin vastus Tour 1:n semifinaalissa, kun Otso voitti 15-9. Finaalissa kaatui Team 15-6.

– Vaikka Team raivasi tiensä finaaliin Tour 1:llä, PirUlla on projektinsa ansiosta toivottavasti hyvää nostetta tekemisessä.

Inkiselle ei ole merkitystä mihin pelipaitaan vastustajat ovat pukeutuneet. Tourin mestaruuteen on vain yksi tie.

– Eiköhän kaikista ole riittävästi haastetta. Jokainen peli pitää voittaa, jos haluaa pärjätä.

Ultimaten SM-Tour 2 Tampereella pelataan kuluvana viikonloppuna 13.-14.8. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen nurmilla. Pelit alkavat molempina päivinä klo 10:30. Miesten finaali pelataan sunnuntaina klo 13:30 ja naisten finaali heti perään klo 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Otteluita voi seurata etänä Pelikoneesta: www.ultimate.fi/pelikone

Otso (tumma) ja Team Tour 1:n finaalissa Siltamäessä. Kuva: Tuukka Koistinen
Otso (tumma) ja Team Tour 1:n finaalissa Siltamäessä. Kuva: Tuukka Koistinen

Kuvat: Tuukka Koistinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän