Ultimaten finaalipäivästä oli odotettavissa tasaisia kamppailuja, kun hallitsevat mestarit olivat pitkästä aikaa kohdanneet tappioita kesän SM-turnauksissa. Mestarijoukkueet Otso, Atletico ja Lempäälän Kisa osoittivat kuitenkin kykynsä ottaa otteluvoitto silloin kun se eniten merkitsee.

Päivän avanneessa U20-finaalissa Salko All Stars käynnisti pelin pirteästi parilla maalilla, mutta LeKin tiukka miespuolustus sekoitettuna tukahduttavaan paikkapuolustukseen ja tarkkoihin upsiheittoihin käänsivät ottelun lopulta selkeästi LeKille 9-4. U20-pronssi ratkaistiin jo juniori-SM-turnauksessa ja sen voitti Vihdin Rennot Heittelijät.

Otso juhlii taas mestaruuttaan.
Otso juhli taas mestaruutta.

LeKin U17-joukkue lähti haparoiden omaan finaaliinsa, jossa Total Ultimate Frisbee Freaks Y käytti omat hyökkäyspaikkansa huolellisesti. Fyysinen etu oli tässä ottelussa LeKin puolella ja lempääläisten löydettyä varmuutensa, onnistui joukkue luomaan itselleen tilaa lopulta mestaruuteen 8-6. Pronssia sai aiemmin T.U.F.F. X.

Naisten finaalissa Atletico antoi dominoivan näytöksen osaamisestaan ja jätti taululle lukemat 15-6 Helsinki Ultimaten jäädessä hopealle. Pronssille nousi Tampereen UFO, joka repi Viimaan eroa 5-1 ensimmäisen puoliajan alkuun ja säilytti johtonsa loppuun saakka 15-10.

Miesten finaalissa Pirkanmaa United pysyi hyvin Otson vauhdissa mukana Oskari Vuorion Callahan-maalista huolimatta, mutta espoolaiset repivät uuden kolmen maalin kaulan puoliajalle mentäessä. Otso nykäisi ottelun loppupuolella uuden kolmen pisteen putken ja jätti taululle edellisvuoden tapaan lukemat 15-8. Pronssille pelasi viime vuoden finalisti SOS-Terror, joka tasaväkisen taistelun jälkeen voitti Teamin 13-10.