Finaalijoukkueet ratkeavat viikonloppuna Vaasassa

Ulkokauden viimeiset SM-pisteet jaetaan tänä vuonna Vaasassa. Miesten sarjassa finaalipaikasta kisaavat Otso ja PirU, jotka ovat voittaneet tänä kesänä Tourin kertaalleen, sekä Team hieman taaempana pisteissä. Naisten sarjassa Atletico on jo varmistanut paikkansa finaaliin ja katse kohdistuukin tasapisteissä oleviin UFOon ja Helsinki Ultimateen.

Otso ja PirU finaalissa?

Tasainen ulkokausi näki mestari-Otson kampeavan itsensä kahdesti takaa ohitse Tampereen Tourilla ja lopulta kaatuvan kotijoukkue Pirkanmaa Unitedin käsissä. Heti seuraavana viikonloppuna Otso todisti henkisen kantin olevan tallella voittamalla seurajoukkueiden pohjoisen EM-karsinnan Siltamäessä. Kenties hieman yllättäen samassa turnauksessa hyvin suoriutunut PirU hävisi Teamille 8-14, joka oli samalla Teamin ainoa voitto EUCR-turnauksessa.

Otson yksi Tour-voitto ja yksi kakkossija kuitenkin petaavat joukkueelle lähes varman paikan finaaliin. Samoin PirUn yksi kolmonen ja Tampereen voitto.

Kaksinkamppailu

Atletico varmisti oman naisten sarjassa finaalipaikkansa voitettuaan Siltamäen ja Tampereen Tourit. Atletico aloittaa samassa lohkossa Helsinki Ultimaten ja SOSin kanssa. B-lohkossa pelaavat UFO, Viima ja SaiDis. UFO ja Helsinki Ultimate ovat tällä hetkellä tasapisteissä toisena, ja mikäli turnaus seuraa seedausjärjestystä, kohtaavat joukkueet toisensa sunnuntaina semifinaalissa. Panoksena siis Tourin finaalin lisäksi mahdollisuus kultamitalijuhlat finaalipäivänä syyskuussa.

Aivan täysin ei voida poissulkea Viiman mahdollisuutta, joka Vaasan Tourin voittamalla löytäisi itsensä finaalista myös Brahen kentällä. Kärkikolmikon haastaminen vaatisi tosin melkoisen tasonnoston kahden nelossijan jälkeen.

Ultimaten SM-Tour 3 Vaasassa 3.-4.9. Monitoimiviheriön kentillä osoitteessa Ruutikellarintie 6. Pelejä lauantaina 10:30-19:30. Sunnuntaina pelit alkavat kello 9:00 ja naisten finaali kello 15 ja miesten finaali kello 16:30 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Turnauksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/160244034412845/?fref=ts

Pelituloksia voi seurata osoitteessa www.ultimate.fi/pelikone

Kesäkauden finaalitapahtuma järjestetään Helsingissä Brahen kentällä lauantaina 17.9.

Artikkelikuva: PirU juonimassa menojaan venäläistä Sokolia vastaan seurajoukkueiden pohjoisessa EM-karsinnassa Siltamäessä. / Ari Ojanperä

 

Juttu muokattu 4.9. toimittajan puutteellisen laskutaidon aiheuttaman virheen vuoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän