Kansainväinen Spirit of the Game -päivä, International Spirit of the Game Day järjestetään tänään lauantaina 3. joulukuuta. Eri ultimateyhteisöt ympäri maapallon järjestävät tunnin pituisia ultimateotteluita juhlistamaan Spiritiä.

Mitä olikaan Spirit of the Game?

Spirit on niin ultimaten sääntöjen, pelaamisen kuin koko ultimatekulttuurinkin perusta. Kun opit pelaamaan ultimatea, opit samalla myös Spiritin perusteet: ultimatea saa ja kuuluu pelata kovaa, mutta ei koskaan peli-ilon tai pelaajien terveyden ja keskinäisen kunnioituksen kustannuksella. Ultimatessa ei ole vastustajia vaan kanssapelaajia.

[pullquote align=”right” textalign=”center” width=”30%”]Ultimatessa ei ole vastustajia vaan kanssapelaajia.[/pullquote]

Ultimaten sääntöjen tarkoituksena on kuvata ne periaatteet, joiden mukaan pelataan. Ultimaten säännöt on laadittu olettaen, ettei yksikään pelaaja tahallaan riko sääntöjä. Tämän takia säännöissä ei ole ankaria rangaistuksia tahattomien rikkeiden varalle, vaan säännöissä kuvataan keinot jatkaa peliä ikään kuin rikkomusta ei olisi sattunut.

Selvitystilanteessa vastustajan näkökulma yritetään aidosti ymmärtää ja sen jälkeen yhdessä sovelletaan sääntöjä tilanteen ratkaisemiseksi. On pelaajan vastuulla olla riittävän kypsä myöntämään oma virheensä – vaikka se merkitsisi esimerkiksi kiekon päätymistä toisen joukkueen haltuun. Myös sääntöjen osaaminen kuuluu hyvään spiritiin.

Pelin henkeen ja ”hyvällä spiritillä” pelaamiseen kuuluu myös se, että yleisesti ottaen eri joukkueiden pelaajat tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään niin kotimaissaan kuin kansainvälisissäkin turnauksissa. Turnaukset ovat näin pelaamisen ohella myös oiva paikka luoda ja hoitaa sosiaalisia suhteita.

Postaa #iSOTG ja voita palkintoja!

Ota kuvia, luo videoita tai jaa aatteitasi siitä, mitä Spirit sinulle tarkoittaa. Lisää tuotoksesi International Spirit of the Game Dayn viralliseen Facebook-tapahtumaan http://bit.ly/isotg hashtagilla #iSOTG ja olet mukana arvonnassa, jonka palkinnot tarjoaa tutut ultimatevaatturit, kuten Lookfly, Breakmark ja Force Ultimate.

Seuraa myös ultimatea vuorokauden ympäri, kun ultimateyhteisöt eri puolilla maailmaa pelaavat ja mahdollisuuksien mukaan striimaavat peliään kansainvälisen Spirit-päivän kunniaksi. Seuraa Facebook-tapahtumaa ja Twitteriä hashtagilla iSOTG nähdäksesi linkkejä striimeihin. Aikataulun näet Google Sheetsistä.

Lataa tästä itsellesi iSOTG:n virallinen Facebook-profiilikuva tai –kansikuva!

Mixed-maajoukkue Spirit-mitalinsa kanssa. Kuva: Andrew Moss/The Show Game
Suomen sekamaajoukkue palkittiin ultimaten MM-kisojen parhaasta Spiritistä viime kesänä Lontoossa. Kuva: Andrew Moss/The Show Game

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän