«

»

joulu 01

Ultimaten hallikauden SM-Tour 2017-2018 käynnistyy viikonloppuna

Kauden 2017-2018 ultimaten sisäkauden SM-turnaussarja alkaa viikonloppuna Espoossa, Iittalassa, Vaasassa ja Lammilla. Yhteensä lähes 30 joukkuetta osallistuu SM-Tourin ensimmäiseen osaturnaukseen.

Kärkitason formaatit ennallaan

Avoimen ja naisten sarjan korkeimmalla sarjatasolla pelataan viime kaudesta tutuilla formaateilla. Avoimessa kahdeksan joukkuetta jaetaan kahteen alkulohkoon, joiden kaksi parasta ja kaksi huonointa pelaavat pudotuspeleissä sijoista 1-4 ja 5-8. Naisten sarjassa pelataan viiden joukkueen round robin -formaatilla eli kaikki joukkueet pelaavat vastakkain kertaalleen. Naisten ylintä sarjaa on pelattu useampi vuosi samalla menetelmällä ja sitä on toivottu laajennettavaksi, mutta joukkueiden tasoerojen vuoksi on nähty mielekkäämmäksi pitää formaatti ennallaan.

Pysyvätkö pokaalit pääkaupunkiseudulla?

Naisten sarjan suosikkeina ovat edelleen ulkokaudella EM-kultaa voittanut espoolainen Atletico ja sisäkauden hallitseva mestari Helsinki Ultimate, jonka A-sarjassa pelaava joukkue on nimeltään Helsinki Moves. Viiden pelaajan kentällisissä joukkueiden rosterit putoavat käytännössä puoleen, mikä usein tasoittaa suurien ja pienien seurojen välisiä eroja. Edelliskausien suoritusten perusteella suosikit ovat kuitenkin askeleen tai kaksi muita edellä tänäkin talvena.

Espoon Otsolle aukeaa jälleen mahdollisuus saada finaaliin kaksi joukkuetta. Tavoite, joka ei ole vielä onnistunut. Tasaisessa avoimen A-sarjassa on riittänyt spekuloitavaa viimeisen Tourin loppuun saakka ja näin käynee tälläkin kertaa. SM-Tour 1:n kohdalla on vaikea ennustaa sijoituksia. Neljän parhaan joukkoon mahtuu vain kaksi parasta alkulohkoista, mutta molemmilla puolilla on ainakin kolme kovaa kisaajaa niistä paikoista.

Otso voitti avoimen SM-hallisarjan kaudella 2016-2017. Kuva: Alexander Lehtonen

SM-Hallisarjan joukkueet Tour 1:llä

Avoin A-sarja (Iittala-halli)

– Otso (Espoo)
– UFO (Tampere)
– Terror (Turku)
– Saints (Vaasa)
– Otso 2 (Espoo)
– Team (Helsinki)
– LeKi (Lempäälä)
– Sleepwalkers (Jyväskylä)

Avoin B-sarja (Espoo Esport Arena)

– Alakoirat (Lahti)
– UFO Akatemia (Tampere)
– Disquitos (Oulu)
– Team 2 (Helsinki)
– ViRHe (Vihti)

Avoin C-sarja (Lammin liikuntahalli)

– Pollo (Espoo/Vantaa)
– The FreezeBeerience (Tampere)
– JSW 2 (Jyväskylä)
– OFF Season (Jyväskylä)
– Otso 3 (Espoo)
– TT-Lätty (Tampere)

Naiset A-sarja (Espoo Esport Arena)

– Atletico (Espoo)
– Helsinki Moves (Helsinki)
– UFO (Tampere)
– Viima (Espoo)
– SOS (Sipoo)

Naiset B-sarja (Vaasa Mustasaari)

– Disquitos (Oulu)
– Terror (Turku)
– Helsinki Grooves (Helsinki)
– Atletico 2 (Espoo)
– Saints (Vaasa)

Avoimen A-sarja livestriimissä

Iittalassa pelattava avoimen A-sarja striimataan suorana vapaaehtoisvoimin. Lepovuorossa olevilta pelaajilta toivotaan apua kuvauksen järjestämiseksi. Striimiä voi katsoa suorana osoitteessa go.fanseat.com. Katsominen vaatii Fanseat-tunnuksen ja ohjeet tunnuksien hankkimiseen löytyy palvelun kotisivuilta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?