syys 22

PirU teki lopun Otson valtakaudesta avoimessa sarjassa – naisten sarjassa Atletico kruunattiin jälleen suomenmestariksi, ViRHe juhlii juniorisarjoissa tuplakultaa

Suomenmestaruuksista kisailtiin Brahen kentällä 15.9. avoimessa sarjassa, naisten sarjassa ja U20-sarjassa.

  

Avoimen sarjassa uusi mestari

Päivä alkoi jo yhdeksältä aamulla avoimen sarjan pronssiottelun merkeissä. Aamukasteisella tekonurmella toisensa kohtasivat Helsinki Ultimate ja vaasalainen Saints. Kaksikon aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet Helsingin voittoon.

Heti pelin alusta oli selvää, että Saints oli hakenut pronssiotteluun loistavan vauhdin kolmannen tourin finaalista, jossa se hävisi vain täpärästi tour-voittaja PirUlle. Saints otti ensimmäisellä puoliajalla johtoaseman, joka vain vahvistui myöhemmin pelissä: Helsinki onnistui toisella puoliskolla tekemään vain kolme pistettä vaasalaisia vastaan. Pronssi päätyi saintslaisten kaulaan pelin päätyttyä 14-9.

 

 

Avoimen kultaottelussa nähtiin vastakkain espoolainen Otso ja pirkanmaalainen PirU. Pelin alku kulki tasaisena joukkueiden tehdessä pisteitä vuorotellen 4-4-tilanteeseen asti. Alun tiukan kamppailun jälkeen Otson peli alkoi sujua, ja espoolaiset veivät kiekon pirkanmaalaisten maalialueelle kolme kertaa putkeen.

7-4-tilanteessa näytti jo hetken siltä, että ensimmäinen puoliaika menisi Otsolle. Pirkanmaalaiset onnistuivat kuitenkin tekemään huiman neljän pisteen nousun, ja veivät pelin puoliajalle tiukassa 8-7-tilanteessa.

Toisen puoliajan alku oli kuin peilikuva edellisen lopusta: Otso onnistui jälleen kaappaamaan itselleen johtoaseman tekemällä kolme pistettä putkeen, mutta PirU puski uudestaan ohi neljällä perättäisellä onnistumisella.

Peliaika loppui PirUn johtaessa peliä 11-13, ja uudeksi pistekatoksi ilmoitettiin neljätoista. Otson hyökkäys kavensi pelin 12-13-tilanteeseen. Jännittävässä viimeisessä pisteessä Jaakko Junttu sai Erkka Niinin katkoyrityksestä kimmonneen kiekon kiinni lähellä maalialuetta ja löysi maalista Antti Cederlöfin.

Pirkanmaa United katkaisi Otson kuuden mestaruuden putken ja voitti avoimen sarjan suomenmestaruuden tuloksella 14-12.

 

 

Kottaraiset veivät pirkkoja naisten sarjassa

 Naisten pronssista pelasivat tamperelainen UFO ja vaasalainen Saints.

Jo ennestään pienellä rosterilla Helsinkiin tullut Saints menetti toisella puoliajalla pelaajan, kun Jasmiina Salmela loukkasi nilkkansa kiekontavoittelutilanteessa. Saintsille jäi loukkaantumisen seurauksena vain  kentällisen verran pelaajia. Pronssiottelu kulkikin pitkälti tamperelaisten komennossa: ensimmäisen puoliajan UFO vei 8-2, ja vaikka toisella puoliajalla Saints onnistui tekemään hieman enemmän pisteitä, pronssipeli päättyi lopulta Tampereelle lukemin 14-5.

Naisten finaalissa kohtasivat toureilta tuttuun tapaan Helsinki Ultimate ja espoolainen Atetico. Kaksi osaturnausten voitoista oli tullut Helsingille ja yksi Atleticolle, joka oli myös hallitseva suomenmestari.

Finaali alkoi hyvin tasaisena: tilanteeseen 4-4 asti joukkueet onnistuivat tekemään pisteitä vuorotellen, ja tiukkaa puolustusta ja katkoja nähtiin molemmilta joukkueilta. Ensimmäisen puoliajan lopulla espoolaiset onnistuivat muutamien perättäisten onnistumisten siivittämänä ottamaan muutaman pisteen johdon. Puoliajalle mentiin Atleticon johtaessa 7-5.

Toisella puoliajalla ero kasvoi. Helsinki onnistui pelaamaan kiekon Atleticon maalialueelle vain kahdesti, kun taas Atletico teki varmoin ottein viisi maalia. Peli päättyi espoolaisten hyväksy lukemin 12-7, kun Essi Inkisen tarkka väliheitto löysi Raakel Pfisterin aivan maalin etuviivan tuntumasta.

 

https://www.instagram.com/p/BnvwAHZBRHv/?taken-by=atletico_ultimate

ViRHeelle mestaruus U20- ja U16-sarjoissa

U20-sarjan finaalissa pelasivat vihtiläinen ViRHe ja lempääläinen LeKi. Heti pelin alussa LeKi otti lupaavan 2-0-johtoaseman, joka ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Joukkueet pääsivät 3-3-tasatilanteeseen kahdeksantoista minuutin kohdalla, ja sen jälkeen ViRHe onnistui useiden perättäisten onnistumisten siivittämänä ottamaan tukevan johtoaseman, joka säilyi läpi pelin. Lopulta vihtiläiset pääsivät julistamaan suomenmestaruutta 10-5-voitolla.

Myös U16-juniorisarjan finaali pelattiin kuluneen viikon torstaina. Vastakkain pelasivat tour-voittajat ViRHe ja akaalainen TUFF. TUFFin kovasta vastuksesta huolimatta peli päättyi selkein 9-2-lukemin vihtiläisten hyväksi. ViRHe juhlii siis kultaa kummassakin juniorisarjassa.

 

View this post on Instagram

Näin päättyi ViRHeen ulkokausi seuran historian ensimmäiseen tuplakultaan. Finaali alkoi huolestuttavasti, kun LeKi tuttuun tapaan karkasi 2-0 johtoon. Pelaajamme kampesivat kuitenkin itsensä takaisin peliin, ja pelin päättyessä ajassa 55 minuuttia oli tilanne 10-5 ViRHeelle. U16-joukkueen finaali pelattiin tuulisessa säässä torstai-iltana Toijalassa. Sää ei tosin ViRHeen taitavaa ja nuorta joukkuetta haitannut: loistavilla heitoilla ja kopeillaan he näyttivät, ettei olosuhteista ollut heille vastusta. Tuff antoi kovan vastuksen, vaikka peli päättyikin lukemiin 9-2. Erityisesti Toijalalaisten nuorten ultimatelupausten paikkapuolustus haastoi ViRHeen pelaajia toden teolla, mutta loppujen lopuksi kesän treeni tuotti tulosta ja tarvittavat raot löydettiin paikan murtamiseksi. ViRHe kiittää finaalivastustajia LeKiä ja Tuffia, ja painuu talviunille — ainakin siksi aikaa, että pääsee hyökkäämään sisäparketeille ja näyttämään jälleen kerran paikkansa Suomen junioriultimatessa. 😎🥇 #virheultimate #mitallikilpparit #tuplakulta #psykoosittulille

A post shared by ViЯHe (@virheultimate) on

syys 20

Liitto kartoittaa kiinnostusta U20-ja U24-sarjojen maajoukkuetoimintaan

Liitto haluaa kartoittaa kiinnostuneiden pelaajien määrää maajoukkuetoimintaa kohtaan U20- ja U24-sarjoissa käynnistääkseen mahdollisimman sopivia projekteja. U20-kisat järjestetään Wroclawissa, Puolassa 10.-17.8. ja WU24-kisat 13.-20.7.2019 Heidelbergissa, Saksassa. Koska molemmat turnaukset järjestetään Euroopassa, odotetaan kulujen pysyvän maltillisella tasolla.

Sarjojen ikärajat:

U20-pelaajien tulee olla alle 20-vuotiaita, eli syntynyt vuonna 2000 tai sitä myöhemmin.
U24-pelaajien tulee olla alle 24-vuotiaita, eli syntynyt vuonna 1996 tai sitä myöhemmin.

Kiinnostuksen voit ilmaista lomakkeella, johon pääset klikkaamalla tästä. Ilmoitathan kiinnostuksesi keskiviikkoon  3.10. mennessä.

HUOM! U17-maajoukkueprojekti on erikseen. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

syys 14

JSW:lle pronssia U16-sarjassa – finaali pelataan myöhemmin

Lauantaina 8.9. järjestettiin kesän toinen ja viimeinen U16-junoreiden SM-sarjaturnaus. Junioreiden SM-sarja kutistui tällä kaudella kahteen touriin. Lisäyllätyksiä koettiin, kun Saints ilmoittautui  mukaan uutena joukkueena, ja Helsinki Ultimate joutui luopumaan sarjapaikastaan pelaajapulan vuoksi.

 

 

TUFF ja ViRHe finaaliin

TUFFin tehokas paikkapuolustus ja joukkueen tasainen osaaminen siivittivät akaalaiset sarjan kärkipaikkaan ja finaaliin. Myöhemmin pelattavassa finaalissa se saa vastaansa vihtiläinen ViRHeen, joka pienentyneestä rosterista huolimatta taisteli fyysisellä ja nousujohteisella pelillään toiselle sijalle.

 

 

SM-pronssiottelussa toisensa kohtasivat vahvasti pelannut jyväskyläläinen JSW ja Saints, jonka rosterista löytyi peräti kolme uutta pelaajaa. Ottelu alkoi hyvin tasaisena: Saints pelasi selvästi viikonlopun parasta peliään, eikä päästänyt kokeneempaa joukkuetta helpolla. Peli venyi reilusti yli kolmenkymmenenviiden minuutin aikakaton aina viiteenkymmeneen minuuttiin asti. Pronssipeli päättyi lopulta JSW:n 7-3 voittoon.

 

 

Varsinainen finaali siirrettiin seurojen ja Juoniorijaoston yhteisymmärryksessä viikolle 38 sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi.

 

Sunnuntaina leiripäivä

Sunnuntaina pidettiin epävirallinen U17-maajoukkueen aloitusviikonloppu. Kahdelle kahden tunnin mittaiselle treenisessiolle osallistui kuusitoista junioripelaajaa.

 

syys 11

U20-joukkueen kisamatka Kanadaan

U20-joukkueen matka Kanadaan toi joukkueelle neljännentoista sijan ja pelaajille paljon kokemusta.

”Valmentajan näkökulmasta oli kiva nähdä pelaamisessa niitä asioita, joita oltiin ahkerasti kesän aikana treenattu”, kertoo maajoukkuevalmentaja Juho Pitkänen. ”Myös porukan hyvä yhteishenki lämmitti mieltä.”

 

 

Joukkueen valmistautuminen alkoi jo vuoden 2017 marraskuussa, kun ensimmäiset junnuleirit pyörähtivät käyntiin. Pitkänen ja joukkueen toinen valmentaja, Alexander Lehtonen, alkoivat kartoittaa sopivia pelaajia ja järjestellä kisamatkaa. Alusta asti oli selvää, että reissu tulisi maksamaan paljon.

”Osa pelaajista oli valmiina hankkimaan sponsoreita, talkoilemaan ja tekemään duunia koko kesän. Varainkeruu saatiin onneksi käyntiin, ja rahaa saatiin kerättyä mukavasti mesenaatti.fi-sivuston kautta.”

Kevät päätettiin rauhoittaa maajoukkuetapahtumien puolesta, sillä monilla pelaajilla oli ylioppilaskirjoituksia ja aika oli kiireistä myös kotimaan kilpailukalenterin osalta.

 

 

Huhtikuun alusta lähtien leiriviikonloput alkoivat pyörimään tiheämmin.

”Saatiin arvokasta treenivastusta Espoosta, kun päästiin pelaamaan sekä Atletico että myöhemmin keväällä Otso Invitationalissa avoimen joukkueita vastaan. Huhtikuussa oli toinen polkupyöräergo-testaus, josta oli nähtävissä alkukevään aikana tapahtunut muutos ja mahdolliset korjaukset kesän harjoitteluun.”

Peetu (vasemmalla), Vappu ja Okko valmistautumassa polkupyöräergometritestaukseen. Pelaajat kävivät testeissä kahdesti fysiikkaharjoittelun tukeksi.

Kesällä joukkueelle järjestettiin leirejä ja pelejä yhteensä kymmenenä viikonloppuna. Osana valmistautumista juniorit osallistuivat myös kahdelle SM-tourille sekä Ultimate Vantaa -turnaukseen.

”Ollaan pelien ja turnauksien kautta pyritty saamaan junnuille yhteisiä kokemuksia ja tietoa seitsemän vastaan seitsemän -pelaamisen vaatimuksista. On kuitenkin fakta, että noin puolet eivät ole koskaan pelanneet samassa joukkueessa, eikä osa ole päässyt pelaamaan seitsemän vastaan seitsemän -pelejä koskaan aikaisemmin. Täytyy kiitellä vielä pelaajia siitä, että uhrasivat ison osan vapaa-ajastaan ja viikonlopuistaan.”

 

Suomi neljännelletoista sijalle

”Tekeminen omalla hyvällä tasolla”, Pitkänen summaa joukkueen kokemuksia varsinaista kisoista. ”Vaikka kisaviikolle muutama heikompi peli Uutta-Seelantia ja Dominikaanista tasavaltaa vastaan mahtuikin. Tiukka taistelutappio Japania vastaan ja voitto universe-pisteessä Meksikoa vastaan olivat hyviä onnistumisia. Viimeinen peli Hollantia vastaan oli mielestäni meidän osalta pelillisesti paras, vaikka tasainen ottelu lopussa kääntyikin vastustajan voittoon. ”

Kisajärjestelyt toimivat moitteettomasti.

”Parhaiten järjestetyt junnukisat missä itse olen saanut olla mukana pelaajana tai valmentajana.”

 

Kisoissa Suomea edustivat

 

Jesse Ojala

Henri Rekula

 Arimo Naqy

Peetu Nieminen

 Teemu Virtanen

Vappu Reunanen

 Ilja Winqvist

 Okko Winqvist

 Emil Videman

 Elias Merivirta

 Simo Soini

Jori Kuvaja

 Jasu Vehtari

 Antti-Jussi Miettinen

Jerry Savolainen

Roni Koskela

Joonas Myhrberg

Jali Veranen

 

Kiitos joukkueen sponsoreille:

Kultakategorian sponsorit: Foobar

Hopeakategorian sponsorit: Verman

Pronssikategorian sponsorit: Tampereen liittokiekkoseura UFO, Jyväskylä Sleep Walkers, Event Medical Oy

Muut sponsorit: Vihdin tarvike, Kisko Labs Oy, Vilpola Tekstiilipalvelu, Taivalkosken apteekki

syys 09

Saints syttyi avoimessa sarjassa – naisten sarjan valtatasapaino säilyi entisellään kesän kolmannella tourilla

Kesän viimeisessä SM-osaturnauksessa taisteltiin finaali- ja pronssipelipaikoista.

 

Tampereen UFO ja vaasalainen Saints pelasivat naisten sarjassa tour-pronssista.

 

Helsinki voittoon naisten sarjassa

Naisten sarjassa finaalista löytyivät jälleen vastakkain Helsinki Ultimate ja espoolainen Atletico.

Finaalin ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Atletico kuroi Helsingin muutaman pisteen kaulan ja nousi tasoihin tilanteessa 3-3. Tasaisesta alusta huolimatta ensimmäinen puoliaika päättyi Helsingille kahden pisteen erotuksella. Toisella puoliajalla Atletico jäi hieman jälkeen, ja peli päättyi Helsingille 13-9.

 

https://www.instagram.com/p/BnOntuPhVRf/?taken-by=vaasasaints

 

Saints hämmensi avointa sarjaa

Avoimen sarjan välierissä vaasalainen Saints otti yllätysvoiton espoolaisesta Otson numeroin 13-10.

Saints pelasi finaalissa tour-voiton pisteistä pirkanmaalaista PirUa vastaan, joka raivasi tiensä finaaliin voittamalla Helsinki Ultimaten välierissä universe-tilanteessa.

Saints aloitti finaalin räväkästi ottamalla 5-1-johdon. PirU heräsi peliin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, ja puoliajalle mentäessä eroa vaasalaisiin oli enää kaksi pistettä. Toisen puoliajan alku oli tasainen, ja ensin näyttikin siltä, että Saints saisi pidettyä ensimmäisellä puoliajalla hankkimansa johtoaseman. PirU teki kuitenkin toisen puoliajan lopulla huiman nousun tykittämällä neljä perättäistä pistettä putkeen. Lopulta pirkanmaalaiset veivät finaalin yhden pisteen erolla.

 

 

Pistetilanne kolmannen ja viimeisen SM-osaturnauksen jälkeen

Naisten sarja

Helsinki Ultimate 225 + 301 + 301 = 827

Atletico 301 + 225 + 225 = 751

UFO 175 + 195 + 195 = 585

Saints 195 + 175 + 175 = 545

Viima 165

 

Avoin sarja

Otso 301+ 301 + = 797

PirU 225 + 225 = 751

Saints 165 + 175 + 225 = 565

Helsinki Ultimate Team 175 + 195 = 545

Turku Terror 155 + 165 + 165 = 486

Helsinki Ultimate Team 2 135 + 135 + 150 = 420

UFO 130 + 150 + 135 = 415

Otso 2 195

U20 150 + 155 = 305

 

Finaalit järjestetään Brahen kentällä 15.9.2018!

Aikataulu:

9.00 miesten pronssi (Saints – Team)

10.30 naisten pronssi (UFO – Saints)

12.00 U20-finaali (LeKi – ViRHe)

13.00 naisten finaali (Atletico – Helsinki Ultimate)

14.30 miesten finaali ( Otso – PirU)

elo 28

Otso ja Helsinki Ultimate seurajoukkueiden EM-finaaliturnaukseen

Tallinnassa järjestettyihin seurajoukkueiden EM-kisojen pohjoisen karsintaan osallistui kolme suomalaista joukkuetta: naisten sarjassa Helsinki Ultimate ja avoimessa sarjassa Helsinki Ultimate ja Otso.

 

 

Helsinki Ultimaten naisten joukkue selvisi viikonlopusta puhtaalla pelillä. Sunnuntaina Helsinki pelasi kahdesta venäläistä Brilliancea vastaan. Suomalaiset voittivat molemmat pelit ja näin koko turnauksen.

Espoolainen Otso menestyi avoimessa sarjassa ja pelasi itsensä selvien voittojen ja muutamien tiukempien pelien kautta fiinaaliin. Finaalissa venäläinen Salaspils WT ratkaisi pelin hyväkseen numeroin 15-10.  Otso sijoittui karsintaturnauksessa toiseksi.

Helsinki Ultimaten miesten joukkue sijoittui turnauksessa viidenneksi. Semifinaalipaikka jäi täpärästi helsinkiläisten ulottumattomiin, eikä sijoitus riittänyt finaaliturnauspaikkaan.

Helsinki Ultimaten naiset ja Otso lähtevät haastamaan muita eurooppalaisia huippujoukkueita Puolassa 5.-7.10. järjestettävään EM-finaaliturnaukseen.