Palaa kohteeseen Valmennus ja opettaminen

OPETTAJAN OPPAAT

Perusheitot

Rystyheiton opetusvideo (suomenkielinen) >>

Kämmenheiton opetusvideo (suomenkielinen) >>

#MunLiike2015: Frisbee-ideoita

mun_liike_logo_red#MunLiike-kampanja lahjoitti Suomen kouluihin ultimatekiekkoja ja tarjosi paljon materiaalia frisbeilyyn kouluissa. Tässä oppaassa on erittäin lyhyesti ja selkeästi esitelty kymmeniä taitotehtäviä, pelejä ja muita ideoita, miten frisbeetä voi käyttää koulussa niin väli- kuin liikuntatunneillakin.

Lataa #MunLiike Frisbeeideat (PDF) >>

Pekka Ranta ja Fiina Hiitola: Ultimate. Opettajan Opas.

Pekka Rannan ja Fiina Hiitolan kokoama Ultimate. Opettajan Opas sisältää perustiedot ultimatesta lajina sekä lajin tekniikoiden ja pelaamisen opettamisesta. 28-sivuinen suomenkielinen opas on erinomainen aloituspaketti ultimaten opettamiseen, ja sopii liikunnanopettajien tueksi ultimatetuntien suunnitteluun sekä esimerkiksi alkeiskurssien pohjaksi.

Sisältö:

– Ultimate koulupelinä
– Ultimaten perussäännöt
– Käytännön vinkkejä opettamiseen
– Heittotekniikat ja kiinniotot
– Malliharjoitteita eri ikäryhmille (5-6 ja 7-9 luokat sekä lukio)
– Kieli: suomi

Lataa Ultimaten Opettajan Opas (PDF, 2,4 MB) >>

Australian Sports Commission: Playing for life. Ultimate Frisbee Companion Book

Australian Sports Commissionin Ultimate Frisbee Companion Book on ultimateopas koulujen liikuntapainotteiseen iltapäivätoimintaan. Oppaassa esitellään Playing for life -iltapäivätoiminnan perusperiaatteet, mutta pääpaino on ultimaten perusasioissa sekä yksinkertaisissa ja hauskoissa lapsille suunnatuissa harjoitteissa. Opas esittelee 8 esimerkinomaista ultimatetuntia.

Oppaan kohderyhmä on liikunnanopettajat ja iltapäivätoiminnan vetäjät, joilla ei ole kovin paljon kokemusta ultimatesta.

Lataa Ultimate Frisbee Companion Book (PDF) >>

 

Ultimate Trainer’s Manual

Ultimate_Trainers_Manual_Hildo_BijlUltimate Trainer’s Manualissa esitellään yksityiskohtaisesti pelin perusasioita ja jokaiseen asiaan löytyy paljon niitä harjoittavia drillejä, yhteensä lähes 200 kpl. Oppaan laatijan, hollantilaisen Force Elektro -joukkueen valmentajan Hildo Bijlin mukaan opas on tarkoitettu erityisesti aloitteleville ultimatevalmentajille tai harjoitusten vetäjille. Oppaasta saa perustiedot sekä erityisesti runsaasti valmiita harjoitteita, joiden keksiminen on tuoreemmalle harjoitusten vetäjälle tuttu kompastuskivi.

200-sivuista opasta ei ole tarkoitettu luettavaksi kannesta kanteen, vaan sisältö on järjestetty aihepiireittäin, jotta on helppo löytää kulloiseenkin treenien teemaan sopiva harjoite. Uusin versio oppaasta löytyy sähköisessä muodossa ilmaiseksi Ultimate Trainer’s Manualin Facebook-sivulta.

Lataa Ultimate Trainer’s Manua (PDF) >>