Toimiva teekkariyhtälö: Opiskelijoiden SM-tittelit jaossa Tamppi-Areenalla

Sekoittaako pääkaupunkiseudun Metka viime vuosien Tampere-painotteisia finaalikuvioita?

Opiskelijoiden Liikuntaliiton ultimaten SM-turnaus pelataan Tampereen Teknillisen Yliopiston  Tamppi-Areenalla lauantaina 2.4.  Taas.

Mukaan on ilmoittautunut maksimimäärä joukkueita täyttämään hallin aamukahdeksasta iltakahdeksaan.  Taas.

Mikä tekee Tamppi-Areenasta ja OLL:n kisoista niin toimivan yhtälön, turnausjohtaja Sakari Kurronen Teekkarien liitokiekkoseura TT-Lätystä?

– Kisat on järjestetty täällä niin monena vuonna peräkkäin, että tiedetään mitä tehdään ja kaikki sujuu helposti. Tuntuu, että ihmiset ovat jo niin tottuneita siihen, että OLL-kisat pelataan Tamppi-Areenalla, ettei ajatellakaan, että ne voitaisiin järjestää jossain muualla, kertoo Kurronen.

Kisat kokoavat saman katon alle ultimatea pelaavat Suomen yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat. Useissa Suomen kaupungeissa ultimatella on vahva edustus korkeakouluissa, ja nämä kaupungit ovat myös perinteisesti lähettäneet joukkueensa OLL:n SM-kisoihin. Monta joukkuetta on mukana Tampereelta, kuten myös muualta pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, esimerkiksi Vaasasta, Oulusta ja Jyväskylästä. Minne ovat jääneet esimerkiksi Helsingin ja Turun korkeakoulu-ultimatistit?

– Tänä vuonna mukana on pitkästä aikaa myös kova joukkue pääkaupunkiseudulta, kun Metropolia Ammattikorkeakoulu lähettää Metka-joukkueen kilpasarjaan. Mukana on esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Tiittanen ja Sandberg. Se saattaa siis muuttaa viime vuosien Tampere-painotteisia finaaliasetelmia, lupailee Kurronen.

Pelejä pelataan kahdessa sarjassa. Kilpasarjassa pelaavat edistyneemmät joukkueet, jotka ratkaisevat keskenään opiskelijoiden Suomen mestaruuden. Joukkueita on mukana 8. Rentosarjassa mukana ovat uudemmat joukkueet, mikä madaltaa kynnystä lähteä edustamaan omaa koulua, vaikka pelivuosia (tai -kuukausia) olisi takana vasta vähemmän. Rentosarjassa joukkueita on 5.

Joukkueita on Tamppi-Areenan yhdelle kentälle paljon, joten pelit ovat lyhyitä: alkusarjoissa pelataan 6 pisteeseen tai 20 minuuttiin, jatkopeleissä hieman pidempään. Kilpasarjan finaali on normaalin sisäfinaalin mittainen 50 minuuttia / 15 pistettä.

Toimiva yhtälö

Tampereen Teekkarien liitokiekkoseura TT-Lätty on järjestänyt Opiskelijoiden SM-kisat jo useana vuonna peräkkäin. Onko tänä vuonna luvassa mitään uutta toimivaan kisakonseptiin, Sakari Kurronen?

– Juvenekselta on saanut joka vuosi opiskelijahintaisen lounaan, ja lisäksi tänä vuonna pelaajia palvelee ihan oikea kahvila. Muuten mennään tutulla paketilla, josta pidetään ja joka toimii.

Pelejä pelataan Tamppi-Areenalla koko päivä aamukahdeksasta, ja mestarit ovat selvillä iltakahdeksalta. Mikä on pitkässä päivässä parasta?

– Paikallisesta näkokulmasta se, kun korkeakoulut ottavat mittaa toisistaan, ja se, että mukana on kovia joukkueita ja tietysti myös bileet turnauksen päälle. Hyvää on myös se, että riippumatta joukkueen tasosta OLL-kisoissa kaikille joukkueille riittää omantasoisia, kovia pelejä. Uudemmat joukkueet saavat myös pelikokemusta, jos eivät muuten niin paljon turnauksissa käy. Toivottavasti siis turnaus innostaa pelaamaan vielä lisääkin. Tervetuloa seuraamaan pelejä, vaikka finaalia illalla klo 19.45! toivottaa Kurronen.

Peliaikataulut

Keskiviikkoaamuna päivitetyt aikataulut löytyvät pienoiskoossa täältä.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän