Ultimatistit pärjäsivät sateessa ja tuulessakin, useimmat sateenvarjot eivät. Taustalla Team.

Ristiinpelaamiset ja säänvaihtelut toivat lisäjännitystä mixed-ultimaten SM-turnaukseen 2011.

Sateenvarjot saivat kyytiä mixed-SM-turnauksen kentän laidalla Tampereen Ahvenisjärvellä erityisesti sunnuntaina, kun 7 joukkuetta tahkosi pelejä kentänsuuntaisessa tuulessa ja ajoittaisessa sateessa. Lauantaina puolestaan samaan pelin aikana sää saattoi vaihtua tuulesta tyyneen ja auringosta sateeseen – ja takaisin.

Turnaus pelattiin yksinkertaisella round robin -systeemillä ilman erillisiä finaaleja, ja Turku Terror voitti lopulta kaikki paitsi yhden vastustajistaan päätyen mestariksi. UFOn vanhat voitti Terrorin, mutta kompuroi UFOn uusia ja sen jälkeen vielä Vaasa Saintsia vastaan päätyen hopealle. Helsingin Team oli lähellä jopa kultaa, mutta yhden pisteen häviö ensin UFOlle ja sen jälkeen kolmen pisteen häviö huippujännittävässä ratkaisuottelussa Terrorille jättivät helsinkiläiset pronssille.

– Vähän jäi nälkäiset fiilikset turnauksesta, kommentoi turnauksen jälkeisiä tunnelmia Teamin Jyri Saarinen. – Lähdettiin pitämään hauskaa ja tarkoituksena oli, että jokaisella olisi hyvä fiilis, kun sunnuntaina lähdettäisiin kotia kohti. Eli vaikka ei mitään kultaa lähdetty hakemaan, niin näin jälkeenpäin katsottuna ei se kauas meiltä jäänyt.

Nelossija ratkaistiin LeKin ja Saintsin välillä maalierovertailussa LeKin eduksi, sillä kumpikin joukkue voitti ja hävisi kolme ottelua. UFOn uudet pääsi kahdella voitolla kuudennelle sijalle, ja Oulun Disquitos jäi vielä seitsemänneksi unelmoimaan ensimmäisestä ulko-SM-sarjapelin voitostaan.

Tarkemmat pelien tulokset ja pistepörssi Ultimate-Pelikoneen mixed-sivuilla.

Lopputulokset: 1. Turku Terror 2. UFOn vanhat 3. Helsinki Ultimate Team 4. LeKi 5. Vaasa Saints 6. UFOn uudet 7. Disquitos

Terrorin kullanhuuhtojat: Tero Rand ja Miitrei Sorsa

Turku Terrorin pelien pöytäkirjat olivat jokseenkin yksitoikkoista luettavaa, sillä syöttäjän ja maalintekijän kohdalla komeilivat luvattoman usein samat numerot, 9 ja 8. Numeroiden takaa paljastuvat turkulaiset Tero Rand (9) ja Miitrei – Mitu – Sorsa (8), joista Mitu voitti koko turnauksen pistepörssin (10 syöttöä, 17 maalia) ja Tero oli kolmas (19 syöttöä, 3 maalia).

Miltä SM-kulta maistuu, Terrorin ratkaisijakaksikko?
– Kovaahan se on, hieman metallinen, analysoi Tero.
– Hyvältä se maistuu, varsinkin kun kaikille meidän pelaajille tämä oli ensimmäinen kulta aikuisten ulkosarjassa, kertoo puolestaan Mitu.

Turku Terrorin pistehait Miitrei Sorsa (vas.) ja Tero Rand.

Kaksikko ei sen kummemmin hehkuta loistavasti sujunutta yhteispeliään, mutta toteaa sentään, että kaava ”Tero heittää ja Mitu juoksee” oli havaittu hyväksi jo aiemmin Terrorin treeneissä.
– Helppohan niitä Teron heittoja on sieltä käydä poimimassa, toteaa Mitu.

Ja Tero kertaa vielä Terrorin vastustajille harmaita hiuksia maalissa aiheuttaneet Mitun ominaisuudet:
– On se ihan älyttömän nopea! Ja mikä pomppu!

Niinpä, toteaa moni Mitua puolustanut tässä kohtaa. Hyvät uutiset ovat sentään ne, että Mitun pomppu ja nopeus avittavat myös Suomen maajoukkuetta EM-kisoissa Sloveniassa tänä kesänä.

Mixed-pelaamista kumpikin avoimen sarjan pelejä kolunnut pelaaja pitää sekä haastavana että mielenkiintoisena pelimuotona. Mitu on edustanut Suomea mixed-maajoukkueessa mm. EM-kisoissa 2007, ja pitää siitä, että kentällä on avoimen peliin verrattuna enemmän tilaa kirmata. Peli on myös taktisesti monipuolisempaa, mutta träppien varalta täytyy pitää silmät auki ja heitoissa huomioida tarkemmin hakijan nopeus.

Tero on pelannut mixediä vähemmän ja suorastaan yllättyi siitä, miten naiset aivan yhtä lailla kuin miehet pyörittävät kiekkoa alhaalla, hakevat pitkiä ja tekevät tärkeitä maaleja ja katkoja.
– Ihan samalla tavalla ainakin meidän tytsyt pelasi paikassa muuria kuin ketkä tahansa jätkätkin! Tero kiittelee.

Pronssimitalisti Jyri Saarinen, Team.

Myös Teamin Jyri Saarinen pitää mixediä haastavana.
– Se on ihan oma lajinsa verrattuna avoimeen tai naisten sarjaan. Virheitä ja pudotuksia tulee aivan eri tavalla, mutta sen oppii mixedistä, että niistä ei kannata masentua, koska toiselle porukalle tulee niitä samalla lailla, sanoo Jyri.

Entäs miten on, turkulaiset, pidettiinkö ne kuuluisat voitonjuhlat Turun torilla?
– Ei aivan torilla, mutta sen välittömässä läheisyydessä, kertoo mystisesti Mitu.
Terosta ei saa sen enempää irti:
– Torilla oltiin, mutta vissiin sitten väärällä torilla, tai liian myöhään…

 

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä tarina, hienoa että näitä jaksetaan kirjoittaa!

    Tosiaan, hauskaa oli vaikka vettä tuli :-). Matsit olivat jänniä viime minuuteille asti ja yritys oli kovaa. Järjestäjillä oli hieman haasteita sään ja pöytäkirjojen jne. kanssa eikä pelikoneeseen oltu saatu lisenssitietoja ajoissa, mutta lopulta kaikki saatiin järjestymään. pahoittelut jos jollekin tuli ylimääräistä säätöä. Kiltisti toitte kuitteja mukana ja näytitte niitä kun pyydettiin.

    Tampere kiittää ja toivottaa ensi vuonna vielä lisää joukkueita mukaan mixedin maailmaan (missä ikinä turnaus järjestetäänkään)!

    -t

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän