EM-kisojen tulosseuranta täällä!

31.7.2011 / Täältä löydät ultimaten EM-kisojen tulosseurannan ja tunnelmia Suomen joukkueilta kisaviikon aikana. Uusin päivitys aina ensimmäisenä. Suomen joukkueet alkulohkoissa: avoin C-lohkossa, naiset C-lohkossa, mixed A-lohkossa ja masters A-lohkossa.

Pelien kulku ja pistepörssit osoitteessa: http://www.scores.euc2011.com/

Mitä haluat kysyä maajoukkueilta? Mitä Mariborissa tapahtuu, kuka on tulessa ja miksi tankkaaminen on hankalaa? Lisää kysymyksesi tämän jutun kommentteihin!

Tsekkaa tuoreet kuvat Mariborin kentiltä, mukana myös suomalaisia:
http://www.lookgoodplaygood.org/EUC2011

Kisapäivä 7: LA 6.8.2011 – Naisten pronssiottelu

Naiset: No ei sitä mitalia tullut. ITA-FIN 17-12 (9-5). Toisella puoliajalla hieno taistelu, mutta italiaanot veivät pelin varmuudellaan. Vaikka mitalin meno sivu suun harmittaa, voimme olla todella ylpeitä naisten joukkueestamme!

Lauantain ohjelmassa avoimen, naisten ja mixed-sarjojen finaalit. Mixedin finaali Suomen aikaa klo 11: Iso-Britannia-Venäjä. Avoimen finaalissa klo 15 kohtaavat Ruotsi ja Iso-Britannia. Ruotsin Skogshyddan-Viksjöfors -yhdistelmä on ollut avoimessa vahva ja pistää varmasti Iso-Britannian koville. Naisten finaalipelissä klo 13 vastakkain ovat Saksa ja Iso-Britannia. Finaalipelejä voi seurata livenä, lisätietoa täällä.

Kisapäivä 6: PE 5.8.2011 – Naiset semifinaaleissa, avoin pelaa 5. sijasta

Avoin: Suomen miehet päätyivät lopulta pelaamaan seitsemännesta sijasta ja voittivat EM-turnauksen viimeisessä ottelussaan Tanskan: DEN-FIN 14-17 (4-9). Näin avoimesta Euroopan 7. paras joukkue.

Mixed: FIN-SVK 17-12 (9-6). Turnauksen viimeiseen peliin saatiin hyvä henki päälle ja pientä kaulaa heti alkuun. Toisellakaan jaksolla ei päästetty Slovakiaa kunnolla mukaan ja lopun pisteputki ratkaisi lopullisesti voiton Suomelle. Päivän pelaajina palkittiin Juho Lehtimäki ja Jutta Wuolamo. Turnaus tarjosi kaikille paljon arvokkaita kokemuksia, joista ammentaa tulevaisuudessa mausteita kunkin ultimate-uralle. Mixed-maajoukkue päätti urakkansa EM-kisojen sijaan 11.

Naiset: Kylmää kyytiä saksalaisilta semissä: GER-FIN 17-7 (9-5). Huomenna aamulla sitten taistellaan pronssimitalista.

Mixed: FIN-NED 15-17 (6-9). Heti pelin alussa Jussi Kitusuo loukkasi nilkkansa ja hänen pelaamisensa päättyi siihen. Vastustaja ei ollut kovin kummoinen, mutta Suomen parit helpot mokat päästivät Hollannin karkuun. Toisella puoliskolla löytyi jälleen huikea taistelufiilis ja noustiin upeasti aivan kantaan kiinni!  Harmittavasti loppui matka kesken ja niukka tappio plakkariin. Monistas onnistujista mainittakoon maaliahne Elias Päällysaho sekä upean dyykkimaalin tehnyt Juho ”Lepi” Lehtimäki. Iltapäivällä vielä ohjelmassa turnauksen viimeinen peli sijasta 11.

Toiseksi viimeinen kisapäivä alkaa! Naiset pelaavat semifinaalissa Saksaa vastaan, panoksena ei sen vähempää kuin paikka EM-finaalissa! Toinen semifinaalipari on Iso-Britannia – Italia. Avoin pelaa Tsekkiä vastaan ja pääsee voitolla pelaamaan 5. sijasta. Mixedillä panoksena on vielä yhdeksäs sija. Sitä varten täytyisi voittaa ensin Hollanti ja sitten Unkari/Slovakia.

Kisapäivä 5: TO 4.8.2011 – Masters EM-finaalissa, avoin 8 joukkoon, naiset mitalipeleihin!

Masters: Lue mastersin finaalin kulusta Ultimate.fin Twitter-feedistä etusivulta!

Avoin: Tänään kohtasimme aamupelissä Italian. Alku alkoi hyvin ja pääsimme 5-0-johtoon. Puoliajan veimme 9-4. Puoliaika piristi pienellä rosterilla pelannutta Italiaa, joka sai kurottua eroa umpeen 10-8. Me kumminkin pystyimme pitämään Italian koko pelin takanamme ja veimme ottelun 17-14.

Päivän toisen ottelun vastustajaksi saimme ennekkoon kovan Ison-Britannian, joka oli pelannut kaksi ottelua vähemmän. Ottelu kuitenkin alkoi Suomen katkomaalilla, tilanne 1-0. Loppu puoliaika oli sitten brittien, kun Suomen hyökkäykset eivät riittäneet aivan maaliin asti. Britit veivät puoliajan 3-9. Toisella puoliajalla teimme vuorotellen maaleja, joten toinen puoliaika 7-8 briteille ja koko ottelu 10-17. Huomenna kamppailemaan sijoista 5.-8., ja heti aamusta revanssia Tsekkejä vastaan.

Naiset: Naiset ovat back in business. Vaikka tuli häviö, oli hyvä ottelu Saksaa vastaan. FIN-GER 13-17 (6-9). Italia voitti Tanskan, mikä tarkoittaa että olemme mitalipeleissä!

Avoin: Suomi on voittanut Italian pre-kvartseissa ja näin varmistanut tiensä turnauksen 8 parhaan joukkoon! Italia kaatui numeroin 17-14.

Mixed: FIN-SUI 15-14 (8-9). Puoli tuntia ennen pelin alkua vaihtui vielä vastustaja Sloveniasta Sveitsiin formaattihämmingin takia, mutta saatiinpahan ennen kokematon maa viivalle. Koko peli mentiin tasaisesti, suuria eroja ei päässyt syntymään. Lopussa Suomi sai hieman paremman hengen päälle ja puristi tarvittavat maalit. Tasaisen hyvästä joukkueesta voidaan nostaa esille loistavasti pelanneet Heini Mikonaho ja Teemu ”Mini” Kalliokoski. Loppupäivä saatiin voiton myötä vapaaksi ja perjantaina pelataan sijoista 9.-12.

Masters pelaa EM-finaalissa tänään, vastassa Iso-Britannia. Peli pelataan klo 19 Suomen aikaa (klo 18 Slovenian aikaa). Suomi on pelannut turnauksessa jo kahdesti Iso-Britanniaa vastaan, ja hävisi ensimmäisellä kerralla 5 pisteellä ja toisen – jatkon kannalta merkityksettömän – kohtaamisen selkeästi. Nälkää on siis jäänyt finaalikohtaamiseen, josta varmasti tulee huikea ottelu!

Kisapäivä 4: KE 3.8.2011 – Masters EM-finaaliin!

Mixed: Pre-kvartsi FIN-POL 12-13 (4-7). Ekan puoliajan muutamat helpot mokat antoivat Puolalle pienen kaulan tauolle siirryttäessä. Tokan jakson alkuun Suomi sai hillittömän draivin päälle ja siirtyi viiden maalin putkella johtoon! Loppua kohden mentiin vuorotahtiin maalaten ja tilanteesta 11-11  peli pelattaisiin 13:een. Suomi vei hyökin sisään, tilanne 12-11. Seuraavassa pisteessä side-paikka ei aivan toiminut hyvästä paineesta huolimatta, tasan 12-12. Viimeisessä pisteessä Suomen erikoishyökin kommunikaatiokatkos antoi kiekon vastustajalle lähellä Suomen päätyä, ja pian Puolan juhlat alkoivat… Erittäin hieno taistelu ja nousu takaa ohi, mutta aivan ei puhti riittänyt. Suomi siis pelaamaan sijoista 9.-15.

Masters: Suomen masters EM-finaaliin! Semifinaali FIN-FRA 13-12. Tasainen matsi, ja viimeisen pisteen katkomaalilla voitto. Parempaa analyysiä ei vielä voitonhuumassa irtoa. Finaalissa vastassa Iso-Britannia, ja peli pelataan huomenna torstaina 4.8. klo 19 Suomen aikaa.

Naiset: Nyt oli vaikea peli. FIN-GBR 10-17 (5-9). Jokainen maali oli tehty, joten vastustaja joutui tekemään töitä voiton eteen. Lukuisat virheet kuitenkin helpottivat asiaa turhan paljon.

Avoin: Jäätyämmme neljänneksi alkulohkossamme kohtasimme tänään Irlannin ja Tsekin. Aamusta 09.00 alkanut Irlanti-peli oli ehdottomasti hienointa kiekkoa, mitä olemme hyökätessä pelanneet, ottaen huomioon että Irlannilla ei ollut todellakaan heikko puolustus. Kiekko liikkui todella nätisti, emmekä tuntuneet olevan vaikeuksissa missään vaiheessa. Omassa puolustuksessamme olisimme pystyneet vielä lisäämään vähän naksuja, mutta se haitannut, koska veimme ottelun lukemin 17-14. Ottelusta ei oikeastaan pysty nostamaan esiin yhtä tai edes kahta suurta suomalaista, koska koko joukkue pelasi todella vahvan ottelun.

Iltapäivästä vastassa oli sitten Tsekki. Peli oli täysi vastakohta aamuisesta Irlanti pelistä. Teimme käytännössä kaikki mahdolliset virheet, mitä joukkue voi tehdä pelatessaan. Tiputimme monta kertaa maalissa ja muuallakin, heitimme monta kertaa träppeihin, emme liikuttaneet kiekkoa tarpeeksi nopeasti, etenkään paikkaa vastaan, puolustuksessa olimme käytännössä joka toisessa tilanteessa jäljessä ja suurin osa pitkistä heitoista lähti vielä todella matalana. Tsekki veikin ensimmäisen puoliajan 9-2 ja koko ottelun 17-7. Koko joukkue ei kumminkaan pelannut huonosti, ottelun suurin onnistuja oli ehdottomasti Juuso Parkkinen usealla dyykkikatkolla. Näin ollen jäimme kuitenkin jatkolohkomme viimeiseksi, koska Irlanti oli eilen voittanut Tsekin. Menimme pistevertailuun ja sen me hävisimme selvästi. Huomenna aamusta alkavat sitten kuolemanpelit pre-kvartsilla, jonka vastustaja selviää tämän illan aikana otteluparista Sveitsi-Italia, josta siis vastaamme tulee hävinnyt joukkue. Nyt ne pelit sitten oikeasti alkavat.

Naiset: Huh huh… FIN-DEN 15-14 (8-9). Jäätiin aluksi jälkeen, emmekä meinanneet saada kiinni, mutta saatiin kuitenkin. Pelataan koko rahan edestä!

Masters: FIN-GBR 8-17. Pelaajien ajatukset tuntuivat olevan jo iltapiävän semifinaalissa ja paras yritys jäi puuttumaan. Matti Kajaste jatkoi kapteenin nauhan arvoisia suorituksia. Peli toimi silti hyvänä aluepuolustuksen harjoituksena semiin, kun tuuli hieman yltyi. Semifinaalissa vastaan tulee Ranska.

Mixed: FIN-RUS 8-17 (4-9). Palautuminen iltapelistä ei ilmeisesti täysin onnistunut, joukkueesta ei saatu irti tarpeeksi tehoja. Sikäli ottelun merkitys katosi nopeasti, että lohkon viidenteen sijaan olisi vaadittu seitsemän maalin voitto. Ville Lindenillä riitti hyvin tahtoa ja jalkoja, sama aodotetaan lopultakin joukkueelta muutaman tunnin kuluttua ensimmäisessä pudotuspelissä.

Masters pelaa välierässä iltapäivällä, naiset ja miehet metsästävät voittoja jatkolohkossa ja mixed aloittaa pudotuspelinsä. Kisaviikko alkaa kallistua loppua kohti…

Kisapäivä 3: TI 2.8.2011

Masters: Alkusarja pelattu ja tuloksena 4 voittoa ja yksi tappio. Huomenna merkityksetön revanssi Iso-Britanniaa vastaan ja iltapäivällä sitten semifinaali. Lämpöä luvattu +29…

Avoin: Uudessa hotellissa ensimmäinen aamupala, ja se oli aivan mahtava. 12 eri myslilajia, munia, pekonia, capuccinoa, lattea, tummaa kahvia jne. Valitettavasti tämä ei kumminkaan riittänyt ottelussa Ranskaa vastaan. Emme olleet valmiita peliin sen alussa ja Ranska vei 3 ensimmäistä pistettä. Tämän jälkeen pidimme aikalisän, jonka jälkeen nousimme tasoihin 3-3. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Ranska vei puoliajan 7-9. Toinen puoliaika vaihdettiinkin pisteitä suhteellisen tasasesti Ranskan ottaessa yhden katkomaalin, ja ottelu päättyi 12-16 Ranskalle. Suurin suomalainen suorituja tässä pelissä oli Juho ”kesy kyyhky” Pulakka.

Iltapäivästä meillä ei ollut ottelua, joten käytimme sen hieman nollaamiseen ja shoppailuun kaupungilla. Kävimme koko joukkueen voimin syömässä hyvin, ja joukkueemme suuri rookie-joukko (14/19) suoritti ensimmäisen tehtävänsä. Illasta sitten puolen joukkueen voimin kannustettiin mixed-joukkuetta Itävaltaa vastaan.

Yleisökysymykseen vastaus: Suurin ongelma kisajärjestäjien ruoassa on ollut se, että sitä sai odottaa reilut 30 minuuttia ja aamupalalla tarjolla oli iso leipäpala, muutama makkara, muroja ja lämmintä maitoa. Ei siis kovin urheilijaystävällistä. Lisäksi vanhan hotellin yläkerrassa biletettiin, ja sängyt olivat noin 185-190cm pitkiä. Uusi hotelli tuli siis tarpeeseen.

Mixed: FIN-AUT 14-17 (9-5). Mixedin pelaama näytösottelu tarjosi yleisölle erinomaista viihdettä. Suomi hallitsi ekaa puoliaikaa hyvällä taistelutahdolla ja pistepörssin kärki Elias Päällysaho vei varmasti ilmatilanteet maalissa. Toisella puoliskolla hetken notkahdus toi vastustajan rinnalle ja kohta hieman edelle. Suomi taisteli urheasti, mutta muutamat helpot mokat maksoivat liikaa. Hyvällä tsempillä lähdetään kuitenkin aamulla Venäjän kaatoon!

Naiset: Ensimmäinen tappio. FIN-ITA 15-17 (7-9). Olimme koko ajan jäljessä, mutta oli hyvä nousu tasoihin. Lopussa Italia vei ratkaisevat pisteet. Kisojen ensikertalaiset Essi Inkinen ja Riina Kopola ovat nousseet vastuunkantajiksi, mutta liikaa ei voi korostaa myöskään koko joukkueen panosta ja hyvää yhteishenkeä.

Masters: FIN-GER 17-15. Peli oli pitkälti toisinto päivän ensimmäisestä pelistä. Alkuun pari helppoa maalia, joiden jälkeen pieni nukahdus, jossa saksalaiset päästettiin karkumatkalle. Saksa pelasi parasta peliään ja onnistui erityisesti pitkissä loistavasti. Loppua kohden Suomen kolmen kentän tasainen peluutus alkoi kantaa hedelmää, ja erityisesti päivän kapteenin, Matti Kajasteen, upeiden dyykkikatkojen ansiosta Suomi tuli taas takaa ohi. Myös Pekka Neuvo esitti loistavia otteita hyökkäyspäässä ottaen tukun komeita koppeja tärkeissä paikoissa.

Mixed: FIN-SLO 17-10 (9-4). Pakkovoiton paine siedettiin helteessä hienosti! Vastustaja pysyi muutaman alkudraivin mukana, mutta Suomen vahva ote repi tasaisesti eroa. Kentällisiin ja peluutukseen tehdyt muutokset toimivat hyvin ja pelaajien tuntuma säilyi alusta loppuun.

Naiset: Naisten 1. jatkosarjan peli Sveitsiä vastaan: FIN-SUI 17-16 (9-7). Melko paljon virheitä, mutta myös hienoja suorituksia puolin ja toisin. Hyvin väännettiin viimeinen piste Suomelle!

Masters: FIN-FRA 17-13. Alun helppojen hyökkäysten jälkeen iski hyvänolontunne ja Ranska nosti tasoaan. Puoliajan keskelle tuli Suomelle todella synkkä hetki, jolloin Ranska teki useita katkomaaleja. Puoliajan loppua kohden peli parani ja toisella puoliajalla nähtiin uudestisyntynyt, taisteleva Suomen joukkue, joka kovalla miespuolustuksella hankki voittoon tarvittavat katkot.

Avoin pelaa tänään lohkokakkosta Ranskaa vastaan viimeisen alkulohkopelin. Siitä tarvitaan voitto neljällä maalilla lohkon kakkossijan ja hyvien jatkoasemien varmistamiseksi. Naiset aloittavat eilisen alkulohkovoiton jälkeen jatkopelit D-lohkossa kovassa seurassa. Mixed ja masters jatkavat alkulohkoaan, koko masters-sarjan pistepörssiä johtaa Suomen Timo Vaskio. Paljon on pelissä, ja kolmas kisapäivä näyttää, kellä on puhtia pohkeissa ja kellä ei.

Kisapäivä 2: MA 1.8.2011

Avoin: Päivä alkoi hyvin, kun saimme suoritettua muuton uuteen hotelliin. Siitä alamäki sitten alkoi. Aamupäivän peli Tanskaa vastaan alkoi suhteellisen huonoissa merkeissä, kun ensimmäinen puoliaika päättyi Tanskalle 6-9. Toisella puoliajalla saimme kuitenkin itsemme kasaan mm. Erkka Niinin ja Jarno Sihvon loistavilla katkoilla. Nousimme 13-11-johtoasemaan, mutta valitettavasti emme kyenneet pitämään sitä ja Tanska vei loppujen lopuksi ottelun nimiinsä 15-17.

Otteluiden välissä saimme itsemme suhteellisen hyvin koottua ja ensimmäistä kertaa hyvin tankattuakin. Päivän näytösottelussa kohtasimme Sveitsin maajoukkueen, ja peliä oli kokoontunut katsomaan suhteellisen suuri joukko ihmisiä. Ottelu alkoi jännittävissä merkeissä, kun pisteitä vaihdettin tasaisesti tilanteeseen 3-3 asti. Tämän jälkeen alkoi meidän alamäki. Sveitsi vei pelin 8-6 puoliajalle ja puoliajan jälkeen lisäsi johtoasemaansa vielä viidellä tilanteeseen 13-6. Sveitsiä vastaan näimme hienoja suomalaissuorituksia mm. Lauri Saksalta ja Erkka Niiniltä, mutta silti ottelu päättyi valitettavasti Sveitsin 17-10 voittoon. Jos jotain hyvää toisesta kisapäivästä pitäisi sanoa, niin se olisi uusi hotelli.

Masters: FIN-GBR 12-17. Turnauksen selvästi kovin matsi toistaiseksi. Molemmat joukkueet saivat puolustuksella katkon useissa pisteissä, mutta britit käyttivät ne lähes sataprosenttisesti kun taas Suomen vastaiskupeli väläytteli vasta toisella puoliajalla. Paljon jäi nälkää seuraaviin kohtaamisiin, sillä sarjassa pelataan jopa kolmesti samaa vastustajaa vastaan.

Mixed: FIN-FRA 8-17 (5-9). Alussa taisteltiin tasaisesti hyvällä tsempillä, mutta ote hiipui pelin vanhetessa. Kokonaisuutena parempi esitys kuin aamulla.

Naiset: Suomen naisille alkulohkovoitto! Loistavan taistelun jälkeen voitto Tsekeistä 17-14 (9-6).

Masters: FIN-SUI 17-8. Sveitsi pyristeli alussa pitkien heittojen avulla mukana, mutta Suomen pitäessä hyökkäyksensä hyvällä prosentilla alkoi myös puolustus napsia katkoja tasaiseen tahtiin. Suomi hallitsi peliä selkeästi alusta loppuun asti. Timo Lemettiselle ensimmäinen arvoturnausmaali Suomen paidassa. Seuraavaksi todellinen tason mittaus ykkössijoitettua Iso-Britanniaa vastaan.

Mixed: FIN-HUN 7-17 (4-9). Annettiin vastustajan pelata omaa peliään eikä saatu omia juttuja toimimaan. Lohko on tasainen, voittoja tullaan ottamaan jatkossa!

Kisapäivä 1: SU 31.7.2011

Avoin: ”Nukuttuamme” ensimmäisen yön Mariborissa lähdimme kentille kohtaamaan Latvian maajoukkuetta. Ottelu alkuun saimmekin hyvän flown päälle ja pääsimme 3-0 johtoon, mutta johtuen erinäisistä syistä (huono nukkuminen, huono syöminen jne.) annoimme Latvialle mahdollisuuden nousta tasoihin, ja tämän he käyttivät todella mallikkaasti hyödyksi kirien tilanteeksi 3-3. Saimme kumminkin ottelusta otteen ja veimme sen puoliajalle 9-4. Toinen puoliaika menikin sitten todella tasisissa merkeissä ja pisteitä vaihdettiin tasaiseen tahtiin. Lopputilanteeksi jäi 17-12. Voitto saatiin kuin saatiikin, mikä oli tärkeintä.

Päivän toinen peli oli Espanjaa vastaan. Siihen saimme lisää puhtia, kun kaikki olivat saaneet kunnolla syötyä ja joukkueemme manageri Totti Brunila palasi kertoen ilouutisia. He olivat Pasi Tammisen kanssa käyneet neuvottelemassa meille uuden yöpymispaikan, jossa saisimme olla rauhassa keskenämme ilman ylimääräistä hälinää. Niinpä hallitsimmekin Espanja-peliä, johon kuului mm. Pasi Tammisen Callahan-maali sekä upeita dyykkikatkoja ja -maaleja suorittajina mm. Juho Pulakka ja Antti Wiklund. Voitimme Espanjan selvin lukemin 17-6. Huomenna vastassa onkin sitten astetta kovemmat joukkueet, kun aamupäivästä kohtaamme Tanskan ja illasta näytösottelussa Sveitsin. Lisäksi huomenna pääsemme muuttamaan uuteen hotelliin.

Masters: FIN-ITA 17-10. Suht tasaista puurtamista alkuun, jota värittivät helpot virheet. Suomen hyökkäyksen laatu parani puoliajan edetessä ja loppuun kovalla puolustuksella kaksi katkomaalia ja puoliaika 9-6. Loppua kohden Suomen iso rosteri alkoi kantaa hedelmää ja muutaman lisäkatkon myötä peli suhteellisen selkein lukemin Suomelle.

Naiset: FIN-FRA 17-8 (9-4). Etenkin joukkueen nuoriso-osasto astui esiin varmoilla suorituksillaan.

Mixed: FIN-GBR 7-17. Alku ja loppu vaikeat, mutta keskivaihe mentiin tasatahtiin. Ykkösseedattu hallitseva mestari oli vahva ja mennee helposti finaaliin.

Masters: Käytiin juuri ”aamujäällä” hakemassa viimeistelyt. Hyvä fiilis!

Naiset: Ensimmäisen voiton huumassa pikapäivitys: FIN-NED 17-5 (9-3). Alku tasainen tilanteeseen 3-3, kunnes peli lähti kulkemaan. Hienoja pitkiä heittoja ja hakuja sekä toimiva puolustus. Iltapäivällä vastassa ihan eri tason Ranska.

Mixed: FIN-ESP 17-12 (9-7). Kesäisen hyvissä olosuhteissa tasaisen varma suoritus kaikilta kolmelta kentälliseltä. Hyvällä hengellä kohti GBR-peliä!

1 KOMMENTTI

  1. Onko kukaan paikan päällä joka voisi laittaa tilannepäivityksiä peleistä jo niiden aikana? Ja jotain kommenttiakin miltä peli näyttää? Olisi mahtavaa! SU – OMI!

  2. Tekstiviestipäivitykset tulivat Suomeen josta pääsivät Twitteriin (ks. Ultimate.fin etusivu), paikan päällä langattomat nettiyhteydet jättivät toivomisen varaa…

  3. Kun kerran kysymyksiä pyydettiin, niin kysytään sitten:

    Mitä ihmettä on tapahtunut suomalaiselle ultimatelle? Olemmeko me taantuneet, vai muut nousseet?

    Avoimessa seitsemäs, mixedissä 11., perinteisessä menestyssarjassa naisissa neljäs, mastersissa sentään hienosti hopeaa. Ei tähän voida olla tyytyväisiä.

    Yhtään päättynyttä arvoturnausta väheksymättä, kannattaa muistaa, että kyseessä olivat kuitenkin ”vain” EM-kisat, joista puuttuivat kahden jättiläisen lisäksi mm. Japani ja Australia.

    Onko todella niin, että tällä hetkellä suomalaisista pärjäävät edes euroopan tasolla vain ne, jotka ennenkin pärjäsivät, eli nykyisin masters-ikäiset ja muissa sarjoissa (naisissa toki varauksella) ollaan jämähdetty sijoille ynnä muut?

    Minä ja uskoakseni monet muutkin kaipaisivat varmasti vastauksia.

    Ja huom!: Ketään en halua syyttää, vaan lähinnä herättää (taas) keskustelua tästä omasta mielestäni aika pirun vakavasta tilanteesta.

  4. Paikan päällä olleena voi sanoa että:

    – vahvasti uudistetut avoimen ja naisten maajoukkueet esittivät paljon hyvää, mutta kokemattomuus näkyi eritoten hyökkäysvarmuudessa. Sitä tulee lisää kovien kansainvälisten pelien myötä sekä siitä, että nyt nuoret tietävät, mitä vaaditaan ”isojen” pelien voittamiseen. Nyt ensikertalaiset tietävät, mitä pitää kehittää. Suomalainen valmennus osaa kyllä halukkaille opettaa tarvittavat asiat.

    – laji kehittyy koko ajan. tervetuloa mukaan hommaamaan sekä seuroille että liitolle rahoitusta, jolla päästään ulkomaille turnauksiin hakemaan kovia pelejä ja kokemusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän