elo 22

Junior-SM:ssä paljon uusia ultimatisteja, EUC ja Team finaaliin

Alex Udelius etsii heittopaikkaa, vastassa UC Mäyrä. Kuva: Laura Lappalainen.

22.8.2011 / Seitsemän joukkuetta viidestä eri seurasta kohtasi viikonloppuna Vaasassa junioreiden SM-kilpailuissa. Pelit pelattiin sekajoukkueilla ja viidellä kenttäpelaajalla, ja niissä ratkottiin syyskuun finaalitapahtuman finalistijoukkueet. Turnauksessa oli edustettuna Espoo Ultimate Club, Helsinki Ultimate Team, Sipoo Odd Stars, Vaasa Saints sekä Lempäälän LeKi. 90-luvun alkupuolella syntynyt ja maajoukkuetasolla menestynyt juniorikaarti oli ehtinyt vanhentua aikuisten sarjaan, ja se näkyi junnu-SM:issä suurena määränä uusia, nuoria pelaajia.

SM-finaaliin selvisivät EUC ja Team. EUC voitti kaikki pelinsä, ja Team kärsi ainoan tappionsa EUC:lle. Finaali pelataan Helsingissä Brahen kentällä Liitokiekkoliiton finaalitapahtumassa 17.9.

Pronssiottelu pelattiin Vaasassa, ja siinä kohtasivat Vaasa Saintsin vanhemmista junioreista koostunut All Stars ja pitkän linjan juniorityöstään tunnettu Lempäälän LeKi. Joukkueet tekivät maaleja rintarinnan 4-3 tilanteeseen, kunnes fyysisempi All Stars sai viimeistelyn kuntoon ja vei lopulta ottelun voiton luvuin 12-3.

Nuoria ultimatisteja ympäri Suomea

Hennat Reunanen ja Tammilehto sekä Anna Tammilehto nähdään junioreiden SM-finaalissa. Kuva: L. Lappalainen.

Alex Udelius, 14, pelasi yhdessä turnauksen uutta polvea edustaneessa joukkueessa Vaasa Saints Little Stars. Tänä kesänä lajin aloittanut Alex oli tyytyväinen turnaukseen: ” On ollut tosi kivat kisat ja olen oppinut paljon”. Vaikka nuori joukkue ei voittoja saanut, ei Alexia turnauksen häntäpäähän jääminen lannistanut. ”Joukkueelle tuli kuitenkin paljon onnistumisia, esimerkiksi syötöt menivät hyvin perille ja maalipaikkoja oli paljon.” Hyvien kokemusten innoittamana Alex aikoo jatkaa lajin parissa niin kauan kuin mahdollista.

Anna Tammilehto, 18, on aloittanut pelaamaan ultimatea keväällä, kun taas Hanna Reunanen, 18, on pelannut jo neljä vuotta ja Hanna Kauppi, 15, reilut kolme vuotta. Turnauksesta puhtaalla pelillä finaaleihin päässeen EUC:n riveissä pelanneet kaksi Hannaa ja Anna olivat ansaitusti tyytyväisiä turnausmenestykseensä. Turnaustavoitteeksi tytöt mainitsivatkin joukkueen asettaneen mestaruuden. Tosin henkilökohtaisena tavoitteena oli tehdä muutama maali. Nuoret naiset pitivät turnausta kokonaisuudessaan kivana, eikä edes lauantain aikainen aamuherätys Espoossa haitannut. ”Matkustamiseen on jo tottunut”, totesi Puolan EM-kisoista vastikään kotiutunut Hanna K. 

Sijoitukset

SM-finaaliin 17.9. Brahen kentällä:
EUC (Espoo)
Team (Helsinki)

Sadekelillä dyykkejä tuli paljon!

3. Vaasa Saints All Stars
4. Leki (Lempäälä)
5. UC Hunajamäyrä (Sipoo)
6. UC Mäyrä (Sipoo)
7. Vaasa Saints Little Stars

Pelien tulokset

Lauantai 20.8.

10:30 UC Mäyrä – Little Stars 12-0
UC Hunajamäyrä – All Stars 2-12
12:00 Leki – Team 2-12
UC Hunajamäyrä – EUC 1-12
13:30 Team – All Stars 11-7
UC Mäyrä – EUC 6-12
15:00 UC Hunajamäyrä – Little Stars 12-4
Leki – All Stars 0-12
16:30 EUC – Team 11-9
Leki – UC Mäyrä 9-5
18:00 Little Stars – Team 0-12
UC Mäyrä – UC Hunajamäyrä 4-12

Sunnuntai 21.8.

10:00 Leki – Little Stars 12-0
UC Mäyrä – Team 0-12 (luov)
11:30 Leki – EUC
All Stars – Little Stars 12-0
13:00 UC Hunajamäyrä – Team 1-12
UC Mäyrä – All Stars 0-12 (luov)
EUC – All Stars 8-11
14:30 Little Stars – EUC 2-12
Leki – UC Hunajamäyrä 12-7

Pronssiottelu All Stars – Leki 12-3

1 kommentti

  1. HIENOJA KUVIA junioreiden SM-kisoista Vaasasta löytyy osoitteesta: http://sgphotogaphy.kuvat.fi/kuvat/Action/Summer/Ultimate+frisbee/?n=50

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?