7.11.2011 / Suomen liitokiekkoliiton juniorijaosto sekä eri seurojen juniorivastaavat kokoontuivat lauantaina 15.10.2011 Espooseen pohtimaan junioriultimaten tulevaisuutta. Tarkoituksena oli myös tarjota kohtaamispaikka jakaa kokemuksia ja kysyä muiden seurojen edustajilta heidän junioritoiminnasta. Keskustelu kävikin vilkkaana ja jo toista kertaa järjestetty seminaari saa jatkoa ensi syksynä. Seminaarissa myös tietoa välittyi juniorijaostolta seuroille kuin toisinkin päin.

Seminaarissa ideoitiin mm. seuraavia junioritoimintaan liittyviä asioita:

– Ohjeistusta liitolta seuroille junioreiden valmentamisesta: taidot ja taitotasot sekä fysiikkaharjoittelu.

– Junioreille enemmän tapahtumia, järjestäjinä sekä juniorijaosto että seurat: leirejä, pelejä, turnauksia (esim. junioreille järjestetty beach-turnaus).

– Maajoukkuetoimintaan satsaaminen.

Juniorijaosto ottaakin nämä asiat heti huomioon toimintaa suunnitellessa. Koonti junioriseminaarista lähetetään juniorijaoston kokouksen jälkeen seurojen edustajille ja sitä voi kysyä myös 10.11.2011 alkaen osoitteesta juniorijaosto@liitokiekkoliitto.fi.

Juniorijaosto jakoi seminaarissa myös tietoa ajankohtaisista asioista:

– Koululaissarja uudistuu! Jatkossa sarja kulkee nimellä lukiolaissarja ja ensi vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa useammalla paikkakunnalla myös yläkoulusarja. Osakilpailut järjestetään helmi-maaliskuussa 2012. Molempien sarjojen finaalit pyritään järjestämään samassa paikassa myöhemmin keväällä 2012.

– Juniorisarja järjestetään tänä talvena ensimmäistä kertaa seurojen avustuksella. Seurat järjestävät pelipaikat. LeKi, EUC ja SOS ovat jo ilmoittautuneet, mukaan mahtuu vielä! Huom. Juniorisarja ei korvaa SM-sarjaa, vaan se järjestetään erikseen.

– SM-osakilpailun ajankohta laitetaan pian hakuun ja ajankohta ilmoitetaan kunhan aikuisten SM-turnaukset ovat selvillä. Junioreiden SM-finaali pelataan aikuisten finaalitapahtuman yhteydessä.

– 15.-16.10. järjestetty Juniorileiri oli oikein onnistunut. Kiitos siitä kaikille osallistuneille! Toinen leiri järjestetään 12.-13.11. Lempäälässä.

Lisää tietoja saat juniorijaosto@liitokiekkoliitto.fi –osoitteesta.

1 KOMMENTTI

  1. Jatkossa voisi miettiä, kannattaako laittaa junnuleiri ja junnukokous päällekäin, koska esim. Salkon junnuja oli leirillä kolmin kappalein ja kaksi muuta olisi pidemmällä varoitusajalla mahdollisesti tullut ja he olisivat mielellään osallistuneet myös kokoukseen, koska ovat ns. itseohjautuvia. Nyt eivät siis ainakaan oman näkemyksensä mukaan osallistua. Aikataulusta olisi myös voinut informoida jo aiemmin, itse olin ehtinyt buukata itseni töihin, samoin seuramme muut aktiivit, enkä ainakaan minä ollut huomannut, että tällainen tilaisuus on tulossa kuin vasta pitkällä syksyllä.

    Myös toisen junnuleirin ajankohta on melkoinen floppi meille Salkossa, kun oma turnaus on samana viikonloppuna ja siellä on tarkoitus antaa peliaikaa nimenomaan omille junnuille. Ymmärrän, että salivuoroja on vaikea saada, eikä suunnitelmia voi tehdä vuosiksi ennakkoon, mutta jonkinlainen julkinen ilmoitus myöhemmin kuin viikkoa ennen junnuleiriä olisi kiva ylläri.

  2. Kiitos palautteesta, se on luettu ja rekisteröity.

    Tuohon jälkimmäiseen osaan voisin vastata sen verran, että pyrimme koko ajan parantamaan toimintaamme siinä suhteessa, että asioista pystyttäisiin teidottamaan hyvissä ajoin. Aina se ei ole mahdollista juurikin esimerkiksi salivarausten ja muiden, meistä riippumattomien asioiden takia. Tästä 12. – 13.11. leiristä kyllä tiedotettiin jo viime leirillä, ja vähän sen jälkeen vielä suoraan sähköpostitse mm. viime kesän maajoukkueringeille sekä viime leirillä olleille (jakelulistalla oli siis myös Salkon pelaajia 🙂 ). Yksityiskohtien varmistumattomuuden vuoksi tapahtumasta ei voinut kovin aikaisin laittaa tiedotetta Ultimate.fi:hin, ja kun se lopulta sinne saatiin, oli ajankohta kieltämättä luvattoman myöhäinen. Pahoittelemme sitä.

    Jatkossa teidänkin suuntaanne tiedottaminen helpottuisi, jos nimeäisitte seurastanne junnuvastaavan, jolle laittaa tämänkaltaisia infoviestejä (ks. Liitto -> Juniorijaosto -> Aktiivista junioritoimintaa löytyy allaolevista seuroista). Junnuillenne tiedoksi, että eivät junnuleirit tähän lopu, joten toivottavasti he pääsevät tulevaisuudessa osallistumaan niihin!

  3. Jes, kiitos asiallisesta palautteen vastaanottamisesta. Arvelinkin, että tästä on tiedotettu jossain, mutta minulle asti tieto ei ollut kulkeutunut. Pitää laittaa porukkaan vähän virtaa junnuvastaavan suhteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän