joulu 04

Turnausesittely: Porró Open

4.12.2012 / Ultimateturnauksia löytyy valtava määrä ympäri maailmaa, mutta mistä tietää minne kannattaa suunnata omat pelireissut? Mikä turnaus sopisi juuri omalle joukkueelle? Mitä jos oma joukkue ei tahdokaan ulkomaille, ja maajoukkueeseen on vielä matkaa? Haastankin jokaisen kansainvälisiin turnauksiin eksyvän kirjoittamaan pienen jutun kyseisestä turnauksesta, jotta saataisiin nuo maailman huipputapahtumat, niin isot kuin pienemmätkin, Suomen ultimatekansan tietoisuuteen, ja ehkä sitä myötä vietyä myös suomalaista ultimatea maailmalle. Aloitan itse Espanjasta ja Porró Openista.

Oikeaoppinen avustettu porró-hetki pelipäivän päätteeksi

El porró tarkoittaa nokallista kannua, josta tyypillisesti nautiskellaan viiniä. Samaa nimeä kantaa myös Barcelonan läheisyydessä järjestettävä hattuturnaus, joka tuo yhteen rantaultimaten ja hauskanpidon ystävät ympäri maailmaa. Turnauksesta vastaa barcelonalainen joukkue Patatas Bravas, jonka kotirantana toimiva Castelldefels tarjoaa mitä parhaimmat puitteet biitsiultimaten täyteiselle viikonlopulle. Nimensä mukaisesti turnaukseen kuuluu tietysti myös kenttien ulkopuolella porróista tarjoiltava viini. Tänä vuonna mukana oli vahva suomalaisedustus, kun itseni lisäksi santaa mylläsivät Minsu, Japu, Nanna, Suvi ja Heidi EUC:sta.

Porró Open on hattuturnaus, eli kaikki pelaajat ilmoittautuvat mukaan yksilöinä. Kaikista ilmoittautuneista arvotaan/valikoidaan erinäisin menetelmin 160 pelaajaa, joista muodostetaan pelaajien ilmoittamien taitotasojen mukaan 16 mahdollisimman tasavahvaa joukkuetta. Joukkueissa on näin ollen pelaajia aina vasta-alkajista kaikki mahdolliset turnaukset kolunneisiin konkareihin, ja kansallisuuksia laidasta laitaan. Tällainen turnaus onkin erinomainen tapa tutustua muihin lajin harrastajiin ja luoda ultimateverkostoja ympäri maailmaa.

Laajasta pelaajaskaalasta huolimatta pelit eivät kuitenkaan jää pelkäksi höntsäilyksi, vaan tasaiset joukkueet ja niistä löytyvä kokemus takaavat oikeasti kovaakin peliä, painon ollen kuitenkin vahvasti hauskanpidon puolella. Tunnelmaltaan Porró onkin uskomattoman rento ja hyväntuulinen turnaus, eli siis ultimatea parhaimmillaan. Harvan pipoa jaksaa kiristää pienellä sateellakaan, kun ympärillä on muuten upeat puitteet ja iloisia kavereita.

Joka vuosi turnaukseen valitaan teema, joka leimaa vahvasti kunkin vuoden Porróa. Erityisesti siihen panostetaan teemabileissä, joissa parhaiten teeman mukaan pukeutuneet pelaajat palkitaan green cardilla, jolla välttää arvonnan ja täten pääsee automaattisesti seuraavan vuoden turnaukseen. Tämän vuoden teemana oli hullut ultimatevanhukset, ja teemabileissä tulikin vastaan bailaajia hämäristä hoitsuista aina pyörätuolipotilaiden kautta itse kuolemaan asti.

Nanna-mummo voitti asullaan green cardin Porró Open 2013:een

Käytännön järjestelyissä ei löydy juurikaan nokan koputtamista. Ranta siivotaan pahimmista roskista ja ajellaan tasaiseksi ennen turnausta. Kentät, bileet ja hotellit ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Viimeisenä turnauspäivänä hotellille oli tänä vuonna järjestetty mahdollisuus käydä suihkussa, vaikka huoneet oli jo luovutettu aamulla. Ilmaisen viinin lisäksi tarjolla on hierontaa, ja illat täynnä aktiviteettia. Sää Barcelonassa loka- marraskuun vaihteessa vastaa suurin piirtein Suomen loppukesää. Lämpöä voi päivällä olla auringon paistaessa lähemmäs 20 astetta, jota mahdolliset sateet tai pilvinen ja tuulinen sää voi hieman viilentää. Voittaa kuitenkin mennen tullen täysharmaan loskakelin.

Porró Open on turnaus, jota voin varauksetta suositella kaikille. Varsinkin jos hattuturnaukset eivät ole vielä tuttu formaatti ja ulkomaille tekisi mieli, niin kannattaa ehdottomasti kartuttaa kokemusta ja suunnata Barcelonan rannalle tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ultimaten ja muun hupailun merkeissä.

 

 

Faktaa turnauksesta

Nimi: Porró Open
Paikka: Castelldefels, Barcelona, Espanja
Aika: loka- marraskuun vaihde
Alusta: biitsi
Formaatti: hattu
Kesto: 3 päivää
Pelaajia: 160
Hinta: 125 e (2012), sis. hotellimajoituksen ja bileet

Lisätietoa turnauksesta: Patatas Bravas ja Porró Open >>

Lisää Tuukka Koistisen kuvia turnauksesta >>

Teksti ja kuvat: Tuukka Koistinen

Tartu Tuukan heittämään haasteeseen ja lähetä oma turnauskertomuksesi ultimate.fi-toimitukselle!

 

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?