kesä 26

Biitsi-EM: Kisojen aattotunnelmat Calafellista

ECBU2013-logoUltimate.fi on siirtynyt Espanjan auringon alle Calafelliin, jossa keskiviikkoiltana eletään rantaultimaten EM-kilpailujen aattoa. Vastoin Suomen joukkueiden pahimpia pelkoja lämpötila on miellyttävät 24 astetta plussalla ja mereltä puhaltava tuuli tuntuu viileältä, ei kuumalta. Kisoihin osallistuvat joukkueet ovat valuneet paikan päälle pitkin päivää, ja monet joukkueet – Suomi niiden joukossa – testasivat tuntumaa kisapaikkaan ja pitivät loppuiltapäivästä viimeistelytreenit.

Masters-maajoukkue on tyytynyt pitämään matalaa profiilia ja säästänyt salaisuutensa vasta Espanjan auringon alla. Sen verran konkarit suostuivat paljastamaan, että johtuen rahakkaista yhteistyösopimuksista tietyn ison levy-yhtiön kanssa masters-joukkue ei ole koonnut omaa kisabiisilistaa. Uskoo ken tahtoo.

Mastersit ovat valmentaja Peetu Öunapin mukaan kisojen alla hyvällä fiiliksellä, ja koossa on hyvä porukka. Valitettavasti erittäin kokenut Teemu Olvio joutui jäämään kisoista pois aivan viime hetkellä äkillisesti puhjenneen umpisuolen takia. Muut joukkueen jäsenet sen sijaan ovat tikissä, ja Peetu kertoo, että keskiviikon viimeistelytreeneissäkään ei loukkaantunut lievästi kuin yksi pelaaja.

Vuoden 2013 biitsimaajoukkueet ovat pitkälti Öunapien pariskunnan, Hanna ja Peetu Öunapin, masinoima hanke. Lisäksi mukana valmennustyössä ovat olleet Tommi Lehto ja Timo Vaskio mastersissa ja Marja Elonheimo naisissa. Miten Öunapin pariskunnan yhteistyö on vaikuttanut itse joukkueisiin? Kuinka paljon yhteistä naisten ja miesten joukkueilla on esim. taktisesti, vai onko projektit pidetty erillään? Öunapit vastaavat, että toki joukkueiden peliasioita on puitu yhdessä ja toisen ajatuksia kyseenalaistettu. Hanna kertoo asiasta naisten näkökulmasta:

”Meidän peli-filosofia perustuu siihen, että naisten pelissä (Suomessa) kiekollinen on hyvin usein ahdingossa aivan sivurajalla. Silloin peli muuttuu pieneksi pörräämiseksi ja pieneen rakoon punkemiseksi. Juuri sitä halusin välttää ja sen sijaan suurentaa hakuja ja kentän käyttöä ja perustaa peliä enemmän väyläpelaamisen ajatukselle, mikä sinänsä ei ole uusi. Kisoissa nähdään miten se onnistuu, mutta jo treeneissä heittäjän katse on ollut kohti yläkenttää ja pitkät ovat paukkuneet. Olemme oikeilla jäljillä. Peetun tehtävä taas on kyseenalaistaa kaikkea mitä keksin. Miksi teette noin, voisiko tuo toimia toisin, mitä jos vastustaja tekee näin? Ihan ärsytyksen huippulukemiin asti. Peetu on myös kävelevä drillikirjasto.”

Torstaina kisoissa

EM-kisat käynnistyvät torstaiaamuna, ja ensin ovat tulessa naiset klo 12 isäntämaa Espanjaa vastaan ja sen jälkeen mastersit klo 13 Italiaa ja myöhemmin iltapäivällä eurooppalaista pickup-joukkuetta vastaan. Naisten toinen peli klo 16 (17 Suomen aikaa) Puolaa vastaan lähetetään livenä live.ecbu2013.org-osoitteessa, muista katsoa!

Biitsilinkit

Biitsi-EM-livelähetykset ja tulokset >>

Livelähetysten aikataulu (pdf) >>

Ultimatemaajoukkueiden menossa mukana kotimainen rahoitusyhtiö Risicum. Lisätietoja Risicumin rahoituspalveluista löytyy osoitteesta www.risicum.fi.

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?