XEUCF päättyi: Sade perui masters-finaalin, Saints 6. ja Otso 8.

xeucfOdotettu suomalaisesiintyminen XEUCF:n finaaleissa jäi puuttumaan, kun ukkosmyräkkä ja rankkasade peruivat masters-finaalin kokonaan. UFO Masters sai alkusarjasijoituksen perusteella hopeaa, mutta ilo hopeamitalista jäi laimeaksi, sillä joukkueessa oli kova motivaatio pelata kullasta tosissaan.

Finaalia siirrettiin lauantai-iltana ensin tuntikaupalla, mutta yön laskeutuessa järjestäjät tekivät lopulta päätöksen jakaa sarjan mitalit alkusarjan kohtaamisen perusteella. UFO Mastersin pettymys oli suuri, sillä Zimmeriä vastaan pelattu alkusarjapeli oli enteillyt hyvää ja tiukkaa finaalia.

Järjestäjien päätökseen perua finaali sen sijaan, että sitä olisi siirretty,  vaikutti pelien uudelleenorganisoinnin vaikeus viimeisenä turnauspäivänä sunnuntaina, mutta lisäksi kummassakin finaalijoukkueessa oli useampi pelaaja, joiden paluulennot oli varattu aikaiseksi sunnuntaiaamuksi.

Avoimessa Otso pelasi lauantain puolivälierässä saksalaista Bad Skidiä vastaan kenties turnauksensa heikoimman pelin ja joutui 8-15-tappiolla tyytymään sijoihin 5-8. Seuraavassa pelissä Chevron Action Flash oli vain pisteen parempi. Sijoitusottelussa 7:nnestä sijasta vastaan asettui Italialainen CUSB, joka vei ottelun 15-11 ja jätti Otson kahdeksanneksi. Loppufiilis Otsolla oli kuitenkin pääpiirteittäin positiivinen, vaikka hampaankoloon jäikin hieman muutamasta ottelusta, jotka joukkueen olisi omien sanojensa mukaan pitänyt hoitaa. Euroopan kärki ei kuitenkaan ole kaukana ja potentiaalia sinne pääsemiseen on.

XEUCF:n turnausformaatti korosti oikeiden pelien voittamista, ja Saints otti siitä kaiken irti mixed-sarjassa. Siitä huolimatta, että joukkue hävisi kaikki alkusarjan jälkeisen power poolin pelinsä, sen onnistui pre-kvartsissa voittaa Sun hienosti 14-13 ja edetä kahdeksan joukkoon. Kvartsissa vastassa oli balttialainen Salaspils, jolle Saints hävisi jo Regionalsissa, eikä nytkään onnistanut. Seuraava peli Corocottaa vastaan jäi lauantai-illan myrskyn takia kesken, ja iltamyöhällä järjestäjät päättivät, että keskeytyksen aikaiset tilanteet jäisivät voimaan lopullisiksi. Saints johti Corocottaa 13-9, ja pääsi siten sunnuntaina pelaamaan sijasta 5. Brittiläinen Cambridge osoittautui kuitenkin aamupelissä vahvemmaksi, ja Saintsille kuudes sija tuloksella 9-15. Saintsin alkuperäinen seedi oli 11., joten siihen nähden joukkue oli erittäin tyytyväinen turnaussuoritukseensa.

Suomalaisvahvistettu U de Cologne kohtasi naisten sarjan finaalissa Icenin, joka voitti viime vuonna EUCF-turnauksen finaalissa Viiman vain pisteellä. Silloinkin mukana olleet Essi Inkinen ja Nanna Karessuo saivat siis finaalirevanssin. Tämän vuoden finaali oli yhtä tiukka kuin edellisen, ja pisteet kestivät pitkään. Kummankin joukkueen pelaajat vaikuttivat väsyneiltä, ja pisteitä tahkottiin mutaisella kentällä vuorotellen. Peliaika päättyi tilanteessa 10-10, ja vaikka kiekko kävi kummallakin joukkueella moneenkin kertaan, Iceni onnistui kahden viimeisen pisteen ratkaisuyrityksissä Kölniä paremmin ja vei voiton 12-10. Essi Inkinen pelasi suurimman osan ottelun pisteistä.

Muista Pohjois-Euroopan alueen kärkijoukkueista Salaspils sijoittui mixedissä neljänneksi ja avoimessa Ruotsin Viksjöfors oli kuudes.

Tulokset ja pelit netissä

Livelähetykset ja tallennetut matsit (Playo.tv) >>

XEUCF2013-pelikone: tulokset ja peliaikataulut >>

Kisakuulumiset

Vaasa Saintsin kisakuulumisia seuran Twitter-feedissä >>

Otso tarinoi kisoista uudella Facebook-sivullaan >>

UFO Mastersin kisakuulumisia Tommi Rätön Twitter-feedissä >>

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän