Tour 1:n voittajista ei epäselvyyttä

2014-sm-tour1-064
Kuva (c) Tuukka Koistinen.

Ultimaten SM-Tour käynnistyi Siltamäen koitoksella viime viikonloppuna. Tourin voittajista ei ollut epäselvyyttä, formaatista ehkä hiukan. Avoimessa sarjassa Otso pelasi puhtaalla pelillä voittoon, ja naisissa Leccon MM-koitokseen valmistautuva Cosmic Girls oli suorastaan suvereeni. Cosmic Girls ei antanut yhdellekään vastustajalle kuutta maalia enempää, ja pelasi Tour-historiansa suurimmalla rosterilla.

Tour-pisteiden potit Otsolle ja Atleticolle

Avoimessa sarjassa Otso siis varmisti itselleen täydet 301 Tour-pistettä turnausvoitolla Jupiterista. Otso ei antanut venäläisjoukkueelle armoa alkusarjan kohtaamisessa eikä sen enempää sunnuntain finaalissa.

Naisten sarjassa Atletico ja Viima väänsivät voittopisteistä jo välierässä – vastassa finaalissa kun olisi joka tapauksessa ulkomaalainen joukkue, joille ei jaeta Tour-pisteitä. Atleticon Elina Yli-kyyny kertoo, että joukkue lähti otteluun täysillä, eikä vakuuttavasti alkulohkossa pelanneen Viiman pitkä peli onnistunut Atleticon hyvää puolustusta vastaan. Näin Atletico jatkoi Tour-voittoputkeaan viime kesästä ja on hyvissä asemissa loppukautta ajatellen.

Kakkospisteet Saintsille ja Viimalle

Avoimessa sarjassa Tourin kakkospisteistä käytiin vääntö turnauksen pronssiottelussa. Janne Havisen mukaan Vaasa Saints sai pitkän pelinsä toimimaan takuttuaan sen kanssa Jupiteria vastaan välierässä. Pienestä rosterista huolimatta Saintsin kone siis ei hyytynyt, ja turnauksen pronssisija ja Tour-pisteissä kakkospisteet 225 ovat kunnioitettava suoritus.

Naisten pronssipelissä Viima otti toistamiseen voiton Brilliancesta, mutta kakkospisteet olivat ratkenneet jo välierässä Atleticoa vastaan.

Kolmospisteet Teamille ja UFOlle

Avoimessa Team koki tappion Saintsille Tour-pronssissa ja sai näin kolmospisteet 195. Naisissa UFO sijoittui kärkinelikon taakse viidenneksi, mutta koska välierissä oli kaksi venäläisjoukkuetta, UFO saalisti loppukautta varten kolmospisteet.

Lopputulokset, Tour-pisteet ja tehokkain pelaaja

Tehokkain pelaaja Pelikoneen ti 10.6.2014 pistepörssien perusteella:  Avoin  Naiset

2014-sm-tour1-189Avoin

1. Otso 301 Pasi Tamminen
2. Jupiter (RUS)
3. Saints 225 Teemu Kalliokoski
4. Team 195 Mikko Villi
5. UFO 175 Juri Rouhiainen
6. Flying Steps (RUS)
7. U20 (projekti) Aleksi Pelto
8. UFO Akatemia 165  Kalle Kinnunen
9. Disquitos 155 Tuomas Talus
10. JSW 150 Topi Lehikoinen

Naiset

1. Cosmic Girls (RUS)
2. Atletico 301 Olga Rentto
3. Viima 225 Csilla Furka
4. Brilliance (RUS)
5. UFO 195 Ulla Kiili
6. Team Welldone 175 Pirjo Hästbacka
7. Sexy Legs (EST)
8. Team 165 Karoliina Lappalainen
9. Saints 155 Terhi Teräväinen
10. U20 (projekti) Anni Jokinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän