WUCC2014: Mutamaanantaina kisat käyntiin – Australia-Suomi 3-0

 

WUCC2014_kentat_c_Atletico
Leccon kentät upeissa maisemissa. Kuva: Atleticon Twitter-feedi.

WUCC2014 käynnistyi viimein maanantaina ylimääräisen päivän odottelun jälkeen, ja kaikki suomalaisjoukkueet pääsivät tositoimiin.

Kuudesta suomalaisjoukkueesta kolmella oli vastassaan australialainen joukkue. Otso, Vaasa Saints ja UFOn naiset joutuivat kaikki nöyrtymään hyvien taisteluiden jälkeen, ja Australia vei kaikki kolme peliä.

Suomalaisjoukkueet kertovat alla kisasähkeissä, miten turnaus sujuu.

Mutainen maanantai upeilla kentillä

Sää ensimmäisenä pelipäivänä oli upean helteinen, ja edellispäivien rankkasateista vettyneet kentät suorastaan höyrysivät aamupäivällä. Ne oli kuitenkin saatu – jos ei kuiviksi niin – yllättävän vedettömiksi. Märät ne olivat, ja jo ensimmäiset nappisten jäljet rikkoivat nurmen pinnan ja toivat mudan esiin. Muta olikin maanantaipäivän sana, sitä oli joka paikassa varpaiden väleistä sääriin, sortseihin ja pelipaitoihin ja tukkaan asti.

La Poncian kenttäkompleksi on valtavan laaja nurmialue Como-järven vuorten juurella. Tasaisen vihreälle, pienten puuryhmien ja ojien rajaamalle nurmelle mahtuu kolmekymmentä kenttää vieri viereen, ja koko ultimatekansa saa siis pelata pelinsä samassa paikassa. Vuoret siintävät horisontissa, ja moni on sanonut, ettei ennen ole näin hienossa paikassa päässyt ultimatea pelaamaan.

Tiistaiksi Leccoon on luvattu ukkosia, ja seuraavien päivien pelaaminen ja aikataulut ovat jälleen suuri kysymysmerkki. Salamoinnin aikana ja puoli tuntia viimeisen salaman jälkeen ei pelata.

Sääntömuutoksia aikataulun jouduttamiseksi

Loppuviikon turnaussääntöjä muutettiin heti maanantain peleihin, jotta sunnuntain menetettyä pelipäivää pystyttäisiin kuromaan kiinni. Pelit pelataan 17 pisteen sijasta 15:een pisteeseen, aikalisiä on vain kaksi ja puoliaika lyheni viiteen minuuttiin, kokonaispeliaika sadasta minuutista 80:een.

Tiistaina pelataan sään salliessa sunnuntaille suunnitellut lohkopelit, ja tiistai-iltana julkaistaan uudet aikataulut loppuviikolle.

Suomen joukkueiden kisasähkeet: Mutamaanantai

Welldone

”Voitettiin Robot (UK) 15-9. Meiltä hyvä peli ja startti worldseihin. Oli jopa helppoa. Welldonea voi seurata Twitterissä @WelldoneUlti.

Toisessa pelissä hävittiin Godivalle 7-15. Peli starttasi mukavasti, 3-3 asti mentiin tasatahtia. Puoliaika 4-8 Godivalle. Toinen puoliaika starttasi jälleen hyvin, mutta sitten vastustaja pisti lisävaihteen päälle puolustukseen. Me oltiin vähän nössöjä eikä saatu scorattua. Suht tylyt loppulukemat, mutta tästä jäi hampaankoloon seuraaviin matseihin.”

UFO Masters

”Voitettiin eka peli Gronical Dizzinessiä vastaan 15-7. Toista peliä Venezuelan Yanomamia vastaan oltiin häviöllä kolmella pisteellä toisella puoliajalla, mutta tultiin väkisin ohi ja vietiin matsi lopulta universe pointissa 15-14. Kovemmat vastukset on vasta tulossa, ja mastersissa näyttää olevan kovempi taso kuin aikaisemmin.”

Vaasa Saints

”Saints-Batmania 9-15. Alussa hyökkäyspeli kangisteli ja annettiin liikaa eteen. Vastustajalla oli erityisen kovat naispelaajat, jotka olivat vaarallisia niin hyökissä kuin puolussa. Toisella puoliajalla saatiin oma hyökkäys kuntoon mutta ero oli liian suuri. Huomenna pitäisi pelata loput alkulohkopelit Elements klo 13 ja Heidessä klo 17.”

Atletico

”Tico-Iceni 5-15. Lukemista huolimatta annettiin hyvä vastus, mutta vielä oli aikamoista alkukankeutta. Tästä jatketaan kovempaa! Toinen peli Tico-Prague Devils 15-11. Peli tiukkaa vääntöä mutta sitten kun saatiin puolustus tiukemmaksi niin tuli tarvittavat katkomaalit.”

UFO

”UFO-STBAU 11-15. Australian mestari oli ennakkoon kova, eikä UFOlla ollut hävittävää. Yllättäen se näkyikin ennakkosuosikin hienoisena haparointina ja UFOn ennakkoluulottomana pitkän pelinä, joka tuotti tulosta piste pisteen jälkeen. Puoliaika 5-8 STBAUlle, ja sen jälkeen tuli pieni notkahdus, mutta lopussa UFO teki vielä useamman maalin ja tuli takaa-ajoasemiin. Peli kuitenkin ehti päättyä, mutta UFO hyvillä mielin.”

Otso

”Otso hävisi Australian Colonylle 7-15 striimatussa pelissä. Oma peli oli hyvää, mutta Australian mestarin kokemus sai ottelun kääntymään Colonylle. Otsolla huomenna edessä pakkovoitot mikäli halutaan edetä 16:n joukkoon.”

Kisalinkit

Ultimate.fin MM-uutiset

WUCC2014 kisasivut & Facebook-sivut & Twitter

WUCC2014 tiistain peliaikataulut (PDF)

Pelien tulokset (Ultiorganizer)

Pelit netissä: Skyd-nettistriimi 

Leccoed – kun kaikki menee päin leccoa…

Suomen edustusjoukkueet WUCC2014:ssä

Avoin: Otso
Naiset: Atletico ja UFO. Lisäksi suomalaisia pelaa saksalaisessa U de Cologne -joukkueessa.
Mixed: Saints
Avoimen masters: UFO
Naisten masters: Welldone

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän