heinä 31

EUC2015 päivä 3: Mitalitoivot elävät: ”Illalla tulos tai ulos”

EM-kisojen alkulohkon pelit ovat takana. Avoimen joukkue sai eilen avattua voittotilinsä Latviasta 17-13 ja Saksaa vastaan 17-11. Naiset ovat omassa jatkolohkossaan toisena ja pelaavat iltapäivällä ykköspaikasta toistaiseksi voittamatonta Iso-Britanniaa vastaan. Mixedin täytyy tänään voittaa ainakin yksi ottelusta kahdesta päästäkseen neljännesvälieriin. Mixedin pelaamista näkee tänään Fanseat-palvelulla kello 18, kun vastaan asettuu Espanja. Naisten masters kärsi yllätystappion kotijoukkue Tanskaa vastaan 12-17, minkä seurauksena Suomi jäi neljänneksi alkulohkossa. Se on kuitenkin riittävä sijoitus semifinaalikutsulle. Finaalipaikasta taistelee nälkäinen Iso-Britannia, joka hävisi jo Suomelle kertaalleen 15-10. Joukkueiden kommentit EM-turnauksesta tuttuun tapaan alla.

Avoin, Antti Elonheimo:

Puola: Haluttiin lähteä pelaamaan isolla rotaatiolla juoksevaa Puolaa vastaan. Peliin kasautui liikaa helppoja virheitä ja Puola pääsi karkuun. Loppua kohti tiivistettiin peluutusta, mutta kiri ei enää riittänyt. Kova tuuli ja Puolan parempi varmuus riitti tällä kertaa.

Latvian maajoukkue valitsi Erkka Niinin Suomen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Latvian maajoukkue valitsi Erkka Niinin Suomen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Italia: Tähän otteluun kasattiin paras miehistö, koska Italia oli pakko voittaa jotta pääsisimme ylempään jatkosarjaan ja mahdollisesti taistelemaan mitaleista. Suomen peli parani ja tiukalla paikalla saatiin Italian alun karkumatka kurottua kiinni ja päästiin edelle. Lopussa puolestaan Italia löysi taktisia muutoksia, joilla saivat käännettyä pelin. Ottelu olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Saksa: Saksaa vastaan haluttiin säästellä Italia-pelissä väsyneitä. Peli oli loppusijoituksen kannalta merkityksetön, mutta hyvä tasonmittari varsinkin kokemattomammille pelaajille. Saksa on yksi turnauksen mitalisuosikeista. Meidän peli parani, mutta ei lopulta taisteltu riittävästi.

Latvia: Latvian vahvuudet tiedettiin hyvin SM-tourilta. Niihin iskettiin ja samalla saatiin itseluottamus kuntoon ja helppojen virheiden määrä pieneksi. Pitkän taistelun jälkeen hyvä voitto ja peli oli sitä mitä haluttiin.

Tšekki: Tšekki näytti Windmillissä kasvaneen neljän vuoden takaisesta Suomen yllättäjästä monipuoliseksi joukkueeksi. Parantunut yhteispeli ja koko pelin ollut hyvä fokus omaan tekemiseen toi lopulta yllättävänkin ”helpon” voiton.

Naiset, Essi Inkinen:

Eilen pelattiii siis power poolien eka kierros. Ensin Hollantia vastaan voitto 17-8 ja sitten Belgia 17-10. Hollantia vastaan hyökkäys alkoi kulkemaan ja huolellisuus parani paljon aikaisemmilta päiviltä. Belgia puolestaan oli erittäin atleettinen jengi ja alussa annettiinkin pari breikkiä, mutta sitten saimme puolustuksen toimimaan.

Päivän positiivisin asia oli ehdottomasti auringonpaiste. Tänään viimeinen power pool brittejä vastaan lohkovoitosta ja illalla tulos tai ulos matsi kvartseissa. Vastuksesta ei voi oikeen mennä takuuseen koska toisessa power poolissa on pelattu super paljon ristiin.

Mixed, Laura Lappalainen:

Suomen Tatu Lehtinen nappaa syötön Tshekin edestä. Kuva: Get Horizontal

Suomen Tatu Lehtinen nappaa syötön Tshekin edestä. Kuva: Get Horizontal

Viimeisessä alkusarjapelissä saimme vastaan Tšekin. Paikka 12 joukossa oli jo varmistunut, mutta pelissä oli panoksena meidän osalta tasaisempi powerpool. Tšekki luotti ottelussa koviin (ja pitkiin) naisiinsa ja yllätti pelaamalla joka hyökkäyksen neljällä naisella. Meillä naispelaajien määrää on verottanut kaksi polvivammaa – eilisessä Venäjä-pelissä loukkantui Veera Manner ja Tsekki-pelin alussa Milla Nissinen. Laajasta rosterista löytyi onneksi vielä materiaalia. Tšekki kasvatti tasaisesti johtoaan, eikä meiltä löytynyt aseita kääntää ottelua meille. Ottelu päättyi Tsekin voittoon 17-12.

Heini Mikonaho toteaa, että joukkueesta löytyi taisteluhenkeä, vaikka se ei aivan riittänyt. ”Kaikki antoivat kaikkensa, ja olen joukkueesta ylpeä.” Heinin mieltä lämmitti myös toisten kannustaminen. ”Ei mittä, huame uudet pelit”, summaa Jutta Wuolamo.

Tänään siis tärkeät powerpool-pelit, joissa saamme vastaan vahvasti pelanneen Iso-Britannian klo 10 ja Espanjan klo 18.

Katso Suomi-Espanja-ottelu Fanseat-palvelusta tänään klo 18! Tarkemmat ohjeet täältä. >>

Naisten masters, Maija Lappalainen:

Aamun pelissä kohtasimme Tanskan. Emme saaneet hyökkäystämme kulkemaan ja sorruimme helppoihin virheisiin, joten tanskalaiset veivät ottelun 17-12. Peli oli aikamoista shokkihoitoa, koska odotuksissa oli selvä voitto. Tästä sisuuntuneena otimme päivän toisessa pelissä voiton Sveitsistä 17-9 ja varmistimme paikan neljän parhaan joukkoon.

Löysimme jälleen taistelutahtomme ja pelasimme joukkueena. Laidan apu oli pelissä korvaamaton. Siitä pelistä saadulla virralla on hyvä jatkaa tänään semifinaalipeliin Iso-Britanniaa vastaan. Pelistä tulee tiukka taisto ja britit hakevat taatusti revanssia edellisestä pelistä, jonka me veimme. Masters-naisilla on kuitenkin valtava tahto voittaa, joten britit saavat tuta, mitä tarkoittaa, kun peto on irti!

Kisojen virallisen tulostaulukon näet täältä. >>

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?