Suomalaisen ultimaten kärkinimet ottelevat paikasta maaliskuisiin SM-finaaleihin Valon järjestämällä SM-viikolla Tampereella 12.-14. helmikuuta. Miehiä edustavat muun muassa hallitseva mestari Vaasa Saints sekä kestosuosikki Espoon Otso.

Naisten ultimaten sarjakärki on tällä hetkellä kolmen kauppa tamperelaisen UFO Moron, espoolaisen Atleticon ja Helsinki Ultimaten välillä. Joukkueet ovat täynnä EM-kultamitalisteja, joten taitoa ja vauhtia ei kentältä puutu.

Ultimate SM-viikolla Tampereella 12.-14.2.

Seuraa Ultimate.fi Twitter, Instagramissa ja Facebookissa.Ultimaten SM-turnauksen otteluita voi nähdä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallissa koko viikonloppuna. Avoimen A-sarja pelaa perjantaina klo 16-21, lauantaina klo 11-16. Sarja huipentuu Yle TV2:lla nähtävään otteluun kello 15. Lauantain ottelut jatkuvat naisten A-sarjan otteluilla klo 16-21 ja jatkuvat myös sunnuntaina klo 9-14. Tarkka aikataulu löytyy Pelikoneesta. >> Viikonlopun ottelut löytyvät Kierros 3:n alta.

SM-viikolla on mukana ultimaten lisäksi runsaasti muita, hieman tuntemattomampiakin lajeja, joissa riittää ihmeteltävää. Samalla SM-viikon lipulla pääsee siis mukaan monipuoliseen koko perheen urheilutapahtumaan!

Lisää SM-viikosta voit lukea tapahtuman kotisivuilta: http://www.sport.fi/sm-viikko

Onnibus tarjoaa 50% alennuksen SM-viikon viikonloppuna Tampereelle ja takaisin koodilla SMVK16. Lisätietoa Onnibusin järjestämästä sukkulabussista Messu- ja Urheilukeskukselle täältä. >>

Ultimatetärpit SM-viikolla

Perjantai 12.2.

Klo 17 Avoimen sarjan hallitseva mestari Saints Vaasasta ja tämän kauden suosikki Otso Espoosta ottavat mittaa toisistaan päivän toisessa pelissä. Saintsin fyysinen joukkue tarjoaa vauhdikasta hyökkäyspeliä ja fyysistä puolustuspeliä, joten luvassa on viihdyttävä ottelu. Seuraa erityisesti Saintsin Elias Päällysahoa #10 ja Otson Tomi Sandbergia #7.

Lauantai 13.2.

Katso ultimatea TV:stä la klo 15-16! Yle TV2 televisioi avoimen sarjan päätösottelun Espoon Otson ja Turku Terrorin välillä. Terror on kärsinyt kauden ainoat kaksi tappiotaan ainoastaan Otsoa vastaan. Sisuuntuneet turkulaiset haluavat varmasti todistaa sanonnan kuuluisasta kolmannesta kerrasta todeksi. Tarkkaile erityisesti Otson Erkka Niiniä #11 ja Terrorin Tuomas Niemeä #14.

Klo 18 Naisten mestarijoukkue, espoolainen Atletico kohtaa päivän mielenkiintoisimmassa naisten ottelussa Helsinki Ultimaten. Molemmat joukkueet ovat tasapisteissä sarjan kärjessä joten tämän ottelun voittaja ottaa ison askeleen kohti finaalia. Seuraa heitä: Atleticon Essi Inkinen #30 ja Helsingin Karoliina Lappalainen #5.

Sunnuntai 14.2.

Klo 11 Tamperelainen UFO voitti tammikuun osaturnauksen ja on myös tasapisteissä Atleticon ja Helsinki Ultimaten kanssa. Tarjoaako kotikenttäetu UFOlle tarvittavan lisäpelaajan? Se selviää sunnuntain ensimmäisessä kärkikamppailussa. Kannusta UFOn Ulla Kiiliä #34 ja Atleticon Olga Renttoa #25.

Klo 13 Naisten finaaliehdokkaiden kolmas ja viimeinen ottelu huipentaa SM-viikon ultimaten osalta. Viimeistään tässä matsissa UFOn ja Helsinki Ultimaten naiset antavat kaikkensa voiton puolesta. Opi heiltä: UFOn Raakel Pfister #59 ja Helsinki Ultimaten Milla Viljanen #25.

Pelien tuloksia viikonlopun aikana voi myöhemmin seurata Suomen Liitokiekkoliiton Pelikoneesta www.ultimate.fi/pelikone.

Espoon Hukan Oskari Vuorio (valk.) markkeroi Terrorin Saska Karpansaloa.
Espoon Hukan Oskari Vuorio (valk.) markkeroi Turku Terrorin Saska Karpansaloa.

Näin ostat liput SM-viikolle

Lippuja voi ostaa joko ovelta tai edullisemmin ennakkoon osoitteessa http://www.lippuagentti.fi/event/view?id=1944

Aikuisten lipput ennakkohinta on 10 euroa, lapsilippu (7-17v.) 5 euroa ja perhelippu (2 aikuista, 2 lasta) 23 euroa. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Kaikki liput ovat päivälippuja.

Tulostettu lajilippu vaihdetaan Messukeskuksessa rannekkeisiin.

Samalla lipulla pääsee katsomaan ultimaten lisäksi monia eri lajeja eri puolilla Tampereen Messu- ja urheilukeskusta.

Lisätietoa lajeista ja lipuista SM-viikon sivuilla >>

Mitä on ultimate?

Ultimate on vauhdikas, näyttävä ja fyysisesti raskas liitokiekolla eli frisbeellä pelattava joukkuepeli. Parhaimmillaan siinä yhdistyy fysiikka, älykäs taktiikka ja varma kiekonkäsittelytekniikka.

Yllättävänä erona useimpiin muihin peleihin on se, että ultimatessa pelaajat toimivat itse tuomareina. Pelin luonteeseen kuuluukin olennaisena osana hyvä urheiluhenki ja korkea pelimoraali, niin sanottu Spirit of the Game.

Ultimatessa on tavoitteena tehdä maaleja vastustajan puolustamalle maalialueelle syöttämällä kiekko joukkuetoverille. Suomessa ultimatea pelataan ympäri vuoden, kesällä nurmikentällä ja talvella sisähallissa. Ultimate-turnauksiin, esimerkiksi Helsingin Hietsun uimarannalla pelattavaan Hietsu Beach Ultimateen, voi helposti osallistua vaikkapa kaveriporukalla.

Suomessa ultimaten harrastajia on noin 3 000, joista noin 700 harrastaa lajia kilpatasolla seurassa. Ultimate sopii hyvin kaikenikäisille harrastajille. Se on helppo aloittaa uutena lajina myös aikuisiällä, ilman aikaisempaa kokemusta joukkuepeleistä.

Lisätietoja ultimatesta ja lajin aloittamisesta löydät Ultimate.fin Miten alkuun -sivuilta. >> 

Katso ultimatea!

Sisäultimaten finaalin parhaat palat vuodelta 2013 (YouTube). >>

Suomen naisten voitokas EM-finaali Sveitsiä vastaan viime kesänä (YouTube). >>

Puoliammattilaisliiga AUDL:n kohokohdat kaudelta 2015 (YouTube). >>

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän