maalis 18

UFO Morolle jo toinen tour-voitto – Atleticosta finaalihaastaja

Kahden ensimmäisen SM-osaturnauksen jälkeen naisten sarjan tilanne oli kutkuttava. Naisten A-lohko on ollut koko kauden erittäin tasainen ja ristiinpelaamisia on nähty paljon. Espoolainen Atletico, Helsinki Ultimate ja tamperelainen UFO Moro olivat SM-sarjan kokonaispisteissä tasatilanteessa, joten 13.-14. helmikuuta pelattavan viimeisen osaturnauksen sijoitukset ratkaisisivat SM-finaalin joukkueet. Espoolaisella Viimalla ja Vaasa Saintsilla oli Tampereella pelatussa viimeisessä osaturnauksessa voitettavana pronssipelipaikka. Ennen kolmatta touria Saints johti Viimaa vain yhdellä pisteellä, joten myöskään nämä joukkueet eivät voineet lähteä soitellen turnaukseen.

Tiukkaa vääntöä paikoista mitalipeleihin

UFO Moro otti Tampereella toisen peräkkäisen osaturnausvoittonsa ja kuittasi paikan finaaliin.

UFO Moro otti Tampereella toisen peräkkäisen osaturnausvoittonsa ja kuittasi paikan finaaliin.

Lauantain otteluissa nähtiin tiukkaa vääntöä: Atletico voitti pisteellä Helsinki Ultimaten ja UFO Moro Viiman. Helsinki Ultimaten matka kohti finaalipaikkaa koki kolauksen, kun joukkue taipui Vaasa Saintsille selvin numeroin 15-6. Näin ollen helsinkiläiset joutuivat lähtemään toiseen turnauspäivään selkä seinää vasten. Sen sijaan kilpakumppanit Atletico ja UFO Moro poistuivat ensimmäisen turnauspäivän jälkeen Pirkkahallilta kaksi otteluvoittoa lähempänä finaalipaikkaa.

Sunnuntaiaamuun mennessä Helsinki Ultimate oli kuitenkin koonnut rivinsä ja voitti sekä Viiman että UFO Moron. Helsinkiläisillä ja tamperelaisilla oli siten molemmilla kaksi voittoa ja tarjolla yksi finaalipaikka, jonka kohtalo jäi UFO Moron ratkaistavaksi. Atletico oli varmistanut aiemmin oman paikkansa voittamalla Saintsin.

Sunnuntain viimeiset pelit ratkaisivat

Pronssimatsin toinen joukkue jäi ratkaistavaksi Saintsin ja Viiman väliseen otteluun, jonka voittaja saisi mitalipelipaikan ja häviäjä jäisi osaturnauksen viimeiseksi. Tuttuun tapaan Viima pelasi vahvasti ensimmäisen puoliskon. Peli alkoi erinomaisesti myös vaasalaisilla, mutta sitten Viiman onnistui  tehdä viisi perättäistä pistettä ja viedä ottelu puoliajalle tilanteessa 8-5. Toisella puoliskolla pisteitä tehtiin vuorotellen, mutta lopulta Viima saavutti ensimmäisenä pistekaton ennen puoliaikaa repäisemänsä maalieron turvin.

Sunnuntain viimeisessä ottelussa UFO Morolla oli kovat panokset: voitolla se pääsisi SM-finaaleihin, tappiolla finaalipaikka menisi Helsinki Ultimatelle. Ottelu alkoi Atleticon hallinnalla, mutta ensimmäisen puoliajan lopulla UFO Moro kiristi tahtia ja puoliajalle mentiin UFO Moron johtaessa 8-6. Ottelun toinen puolisko oli niinikään tasaista taistoa, mutta UFO Moro piti johtoasemansa ja varmisti 15-11 voitollaan UFOn historian toisen naisten SM-osaturnausvoiton sekä paikan finaalissa.

Naisten SM-finaalissa 19.3. Turun Samppalinnan palloiluhallilla kohtaavat siten UFO Moro ja Atletico, pronssipelissä Helsinki Ultimate ja Viima. Taisteluparit ovat samat kuin viime kesäkauden mitalipeleissä – mielenkiinnolla odotamme, ovatko lopputulokset tällä kertaa samat.

Kokonaispisteet

Naisten sarjan kokonaispistetilanne on koottu alle. Joukkueet ovat jaettu viiden joukkueen alustaviin sarjoihin, mikäli tour-formaatti säilyy entisellään ensi kaudella. Palautetta sarjasta kysytään finaalitapahtuman jälkeen, mutta kiitoksia ja/tai kehityksiä voi lähettää jo nyt oman seuran ultimatejaoston edustajan kautta. Oman edustajan löydät täältä. >>

1.      UFO Moro 298
2.      Atletico 297
3.      Helsinki Ultimate 296
4.      Viima 289
5.      Saints 289

6.      Team Rusa 289
7.      SOS 282
8.      UFO Ladies 278
9.      Disquitos 277
10.   Pohjoisviima 268

11.   Sleepwalkers 267
12.   LoHi 264
13.   Helsinki Ultimate 2 263
14.   UFO Nääs 183 (ei osallistunut Tour 2:lle)
15.   Terror 179 (ei osallistunut Tour 3:lle)
16.   Lynx jr 86 (ei osallistunut Tour 1:lle ja 2:lle)

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?