«

»

heinä 13

Mixed-SM palaa ensi kesänä osaksi suurta SM-viikkoa

Ultimaten mixed-SM oli tarkoitus järjestää Jyväskylän Huhtasuon liikuntapuistossa tulevana viikonloppuna. Valitettavasti turnaukseen ilmoittautui vain muutama joukkue ja kisat päätettiin tältä vuodelta perua. Ensi vuonna mixedin mestaruudesta pelataan osana kesän SM-viikkoa!

Ultimaten mixed-SM on järjestetty perinteisesti toukokuussa ja viime vuosina ulkokauden ensimmäisistä mitaleista on pelannut kymmenkunta joukkuetta. Juhannusviikolla järjestetyt ultimaten MM-kisat ruuhkauttivat kuluvan kesän turnauskalenteria eikä heinäkuulle sijoitettu mixed-SM löytänyt riittävästi osallistujia. Kun kesän muut viikonloput ovat täytetty rantaturnauksilla, SM-Tourilla ja -finaaleilla, seura-EM-karsinnoilla sekä juniorien MM-kisoilla ja jossain välissä pitäisi hengähtääkin, päätettiin katseet siirtää ensi vuoteen.

Mixed-SM osaksi SM-viikkoperheeseen

Tältä kevääältä tuttu SM-viikko laajentuu kesälle 2017. Viime helmikuussa Tampereella järjestetyssä SM-viikossa nähtiin useita lajeja mukaan lukien ultimate. Talven Tourin A-sarjan pelit pelattiin monenkirjavan yleisön edessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Miesten A-sarjan päättänyt jäätävä voittomaali on fiilisteltävissä Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-3309768

Ensimmäisellä SM-viikolla helmikuussa ultimate sai hienon vastaanoton yleisöltä sekä SM-viikon järjestäjiltä. Ultimate onkin jälleen mukana SM-viikon lajiperheessä ensi heinäkuussa mixed-SM-kisan merkeissä. Tarkat päivämäärät, pelipaikat ja muut yksityiskohdat tarkentuvat syksyn mittaan ja niistä tiedotetaan Ultimate.fissä. Kisoja ja sen kilpailuja on jälleen tarkoitus näyttää Ylen kanavilla ja SM-tittelin omaavalle turnaukselle on todennäköisesti jälleen luvassa TV-aikaa.

SM-viikko on ruotsalaisten keksintö. Liitokiekkoilua pelataan mixed-ultimatena, kiekkogolfina ja yksilökisoina. Kuva. SM-Veckanin Facebook-sivu

SM-viikko on ruotsalaisten keksintö. Tänä vuonna Norrköpingissä liitokiekkoilua nähtiin mixed-ultimatessa, kiekkogolfissa ja yksilökisoissa. Kuva. SM-Veckanin Facebook-sivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?