loka 25

Juniorityöstä pakollista SM-joukkueille? – Uudistus esillä syyskokouksessa

Aktiivinen juniorityö on jatkossa edellytys aikuisten SM-sarjapaikkaan, esittää Suomen Liitokiekkoliiton hallitus. Juniorijaoston valmistelema strategia suomiultimaten junioritilanteen kehittämiseksi esitellään Liiton syyskokouksessa 6. marraskuuta Helsingin Valo-talolla kello 13 alkaen. Syyskokoukseen voi osallistua myös etänä.

Alustus juniorijaoston esitykselle tapahtui vuoden 2013 junioriseminaarissa, kun Suomen Amerikkalaisen Jalkapallo Liiton puheenjohtaja Roope Noronen esitti oma liittonsa ratkaisun, jossa jokaisella SM-tasolla pelaavalla joukkueella täytyi myös olla juniorijoukkue. Vuona 2014 valmistui Liitokiekkoliiton teettämä junioriuudistustyöryhmän yleisesitys.

Nyt syyskokouksessa esitettävä juniorijaoston suunnitelma on viisiportainen ja sen sisältämät vaatimukset koskisivat kaikkia kesän SM-sarjaa pelaavia seuroja, poislukien pick-up ja projektijoukkueet. Talven sarjassa vaatimukset tulisivat voimaan seuroille, joilla on kolme varsinaista joukkuetta avoimen ja/tai naisten sarjassa. Uusille seuroille vaatimus juniorityöstä lähtisi välittömästi käyntiin ensimmäisen kauden aikataulun mukaan. Kriteerien täyttäminen tarkistettaisiin joka vuosi kausien välissä.

Mikäli seura ei pysyisi määrätyssä aikataulusta tai kriteeristö ei täyty muun syyn takia, juniorijaosto tekee ehdotuksen, määrätäänkö seuralle sakkorangaistus vai ei. Liitokiekkoliiton hallitus tekee lopullisen päätöksen mahdollisista rangaistuksista. Päätöksestä huolimatta seuralla on kauden verran aikaa täyttää kriteeristö ennen kuin se asetettaisiin kilpailukieltoon. Kilpailukielto määrätään kauden ajaksi ja tarpeellisuus tarkistetaan kausien välissä.

Jaoston tuleva esitys on pääpiirteittäin tiivistetty alla olevaan kuvaan. Tämä ei kuitenkaan ole lopullinen päätös. Vaan esitystä voi kommentoida kokouksessa (tai tämän artikkelin kommenttiosioon) ja on mahdollista, että se syyskokouksen aikana muuttuu. Kaikki riippuu osallistujista. Tarkennus: kausikriteerien tulee olla saavutettu ennen ko. kauden alkamista.

2016_muu_liitto_junioriuudistus_juniorijaosto

Liiton syyskokous pidetään sunnuntaina 6.11.2016 Valo-talolla osoitteessa Radiokatu 20, 00240 Helsinki (Kisa-kabinetti, 2.krs) Kokous alkaa kello 13.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Suomen Liitokiekkoliiton jäsenet. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Ilmoitathan siitä etukäteen liiton toimistolle spostilla info(a)liitokiekkoliitto.fi.

HUOM! Mikäli sinua kiinnostaa hallitustyöskentely Suomen Liitokiekkoliiton hallituksessa, ilmianna itsesi osoitteeseen hallitus(a)liitokiekkoliitto.fi viimeistään 30.10. mennessä. Samasta osoitteesta (tai info(a)liitokiekkoliitto.fi) saa lisätietoja hallitustyöskentelystä.

Lisätietoa syyskokouksesta: http://www.ultimate.fi/events/event/slkl-syyskokous-3/

Päivitetty 25.10 klo 8:50: Tarkennus kriteerien saavuttamisesta

1 kommentti

    • juho on lokakuu 25, 2016 at 12.03
    • Vastaa

    Pickup -joukkueiden rooli vähän mietityttää. Mielestäni sen kuuluu olla jonkin seuran alla ja siten sitoutunut juniorityöhön siinä missä muutkin joukkueet ovat. Tai vaihtoehtoisesti rahalla korvaavat puuttuvan juniorityön, eli isommat maksut jotka käytetään junnujen hyväksi. Pickup -joukkueet eivät muutenkaan edistä Suomen ultimatea, kun seura menee pienemmäksi olis entistä tärkeämpää aloittaa uusien rekry ja juniorityö, eikä siirtyä pelaamaan toisen pienenevän seuran kanssa.

    Kilpailukieltoa parempi rangaistus (pelaajat siirtyvät vain toisiin seuroihin tällaisessa tilanteessa) olisi seuralle esim. sakkorangaistus, joka käytetään suoraan juniorityön edistämiseen.

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?