Atletico jatkaa vahvana – Saints nousee A-sarjaan

Naisten sisäkauden hallitseva mestarijoukkue Atletico jatkoi voittoputkeaan A-sarjassa. Lohkovoitto ei heltynyt aivan yhtä helposti kuin viime vuoden ensimmäisenä Tour-viikonloppuna. Tuolloin UFO oli vahvin haastaja puristamalla kymmenen maalia Atleticolta. Nyt tamperelaisten ykkösjoukkueen UFO Moron lisäksi kymmenlukuihin ticolaisia vastaan pääsi Helsinki Ultimate. Lohkon toiseksi sijoittui viime vuoden hopeamitalistit Viima. Pronssijoukkue Helsinki Ultimate hävisi viikonlopun ottelunsa ja joutuu hakemaan vauhtia alemmasta sarjasta. A-sarjan kolmanneksi sijoittui UFO Moro ja neljänneksi Team Rusa.

B-sarjassa Saints nousi lopulta lohkoykköseksi ennen LUC:ta, jotka molemmat saivat kolme voittoa. Keskinäisessä ottelussa Saints oli vahvempi numeroin 15-12. Vaasalaisten ainoa tappio tuli neljänneksi jäänyttä SOSia vastaan. B-sarjan kolmas oli Disquitos ja viides LeKi.

Sexy Legs toi uutta väriä naisultimateen. Kuva: Ari Ojanperä
Sexy Legs toi uutta väriä naisultimateen. Kuva: Ari Ojanperä

Naisten neljän joukkueen C-sarja pelattiin muihin lohkoihin verrattuna turnausmuotoisesti eli alkupelien jälkeen oli pudotuspelit. Suomessa ennenkin kilpaillut virolainen Sexy Legs kohtasi kaikki haastajansa voitokkaasti. Ainoastaan UFOn kakkosjoukkue UFO Nääs pääsi lohkovaiheessa maalin päähän tuloksella 12-13. Finaalissa Sexy Legs ei antanut UFOlle armoa vaan vei ottelun puoliajalle kuuden pisteen johdossa ja päätti ottelun 15-5.

Tällä hetkellä ulkomaalaisjoukkueet, kuten Sexy Legs, eivät voi nousta ylempiin sarjoihin Tour-voitoista huolimatta, koska ne pelaavat projektijoukkueina. Sääntöjen mukaan projektijoukkueet eivät voi nousta. Myös naisten C-sarjan jatko Tour 2:lla on epävarma.

Viikonlopun tehokkain oli B-sarjan Kia Autio LUC:sta tehopistein 19+14.

Artikkelikuva: Ultimateseura Atletico

Juttua korjattu 11.56: Sexy Legs ei nouse B-sarjaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän