Suomelle mallikelpoiset sijoitukset rantaultimaten MM-kisoissa

WCBU2015_grandmasters_pronssia_c_P_Ounap
Suomen grandmasters-joukkue Dubain rannalla. Kuva: Peetu Öunap.

Suomen kaksi joukkuetta edustivat maatamme mallikelpoisesti viime viikolla päättyneissä rantaultimaten MM-kisoissa Dubaissa. Avoimen grandmasters-joukkueella tuomisina kisoista oli pronssimitalit, ja naisten masters-joukkue sijoittui neljänneksi.

Grandmastersit hävisivät oman välieränsä niukkaakin niukemmin Ruotsille 11-12. Pronssipelissä vastassa oli Ranska, joka kaatui 9-6-lukemin. Suomi ratkaisi pelin lopussa ja teki ottelun kolme viimeistä maalia. Finaalissa Ruotsi oli vähällä järjestää Yhdysvaltain joukkueelle kylmää kyytiä, kun naapurimaamme johti peliä peliajan lopulla jo 5-9. Jenkit kuitenkin ryhdistäytyivät ja alkoivat kairata maaleja yksi kerrallaan kirien lopulta ohi ja niukkaakin niukempaan 10-9-voittoon.

Suomen mastersnaiset pääsivät hissipelillä välieriin Yhdysvaltoja vastaan. Takkiin tuli välierässä selvin 13-2-lukemin, ja pronssiottelussa vastassa oli Iso-Britannia. Briteiltä Suomen mammat saalistivat 4 pistettä vastustajan seitsemää vastaan, ja näin lopputulos neljäs sija yhdeksän joukkueen turnauksessa.

Muissa sarjoissa Saksa vei kultaa mixed-sarjassa, mutta kaikissa muissa voitto meni Yhdysvalloille. Pelit olivat kuitenkin kautta linjan äärettömän tasaisia. Esimerkiksi naisten sarjassa Venäjä hävisi finaalin Yhdysvalloille vain pisteellä, samoin naisten pronssi ratkesi Kanadalle pisteellä, kuten myös avoimen pronssi Filippiinien Boracay Dragons -joukkueelle pisteellä ennen Kanadaa.

Rantaultimaten MM-kisojen pelejä (mm. finaalit) Youtubessa >>

WCBU2015: Lopputulokset >>

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän