EUC2015: Mixed-mj valmiina: ”Jokainen antaa kaikkensa”

Mixed-maajoukkue Windmill Windupissa. Kuva: Laura Lappalainen
Mixed-maajoukkue Windmill Windupissa. Kuva: Laura Lappalainen

Suomen mixed-maajoukkueelle kisat merkitsevät yhdeksän kuukauden projektin huipentumaa. Mixed-maajoukkueen matka kisoihin on ollut antoisa. Ajatus kovan luokan mixed-projektista syntyi viime vuoden syyskuussa. Valmentaja Jyri Saarinen toteaa, että taaksepäin katsoessa voi todeta syksyllä asetettuun tavoitteeseen päästyn: ”Projektin herättämä kiinnostus ja hakijoiden kova taso oli positiivinen yllätys. Oli haastava tehtävä löytää oikeat palaset joukkueeseen, mutta olemme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä.” Saarinen odottaa kisoja luottavaisin mielin: ”Matka on ollut vaativa, mutta kaikki on ollut tähän mennessä sen arvoista. Nyt on kisat edessä ja katsotaan miten käy.”

Mixed-maajoukkue osallistui alkukesästä avoimen ja naisten maajoukkueen tavoin Amsterdamissa järjestettyyn Windmill Windup -turnaukseen. Myös monet muut maajoukkueet hakivat harjoitusta Windmillistä, ja kisojen finaalissa sai esimakua EM-kisoista seuratessa Irlannin ja Ranskan mixed-maajoukkueiden taistoa. Mixed-maajoukkue kohtasi kisoissa maajoukkueista Slovakian ja Saksan. Slovakia kaatui luvuin 15-7, Saksa taas oli tuulisessa ottelussa parempi luvuin 8-14.

Kööpenhaminassa joukkue saa odotetun revanssin kohdatessaan Saksan ensimmäisessä ottelussaan tiistaina. Valmentaja Teemu Kalliokoski toteaa, että aiemmassa kohtaamisessa joukkueen tavoitteena oli saada harjoitusta, mutta nyt tilanne on toinen: ”Odotamme avausmatsista tiukkaa ottelua. Meillä on hyvä tilanne tulla takaa ohi, jos Saksa tuudittautuu aiemman kohtaamisen lukemiin.”

[pullquote align=”left|center|right” textalign=”left|center|right” width=”30%”]Joukkueemme vahvuus on kolme kovaa kentällistä. [/pullquote]Turnaukseen lähtee 25 pelaajaa, 14 miestä ja 11 naista. ”Joukkueemme vahvuus on kolme kovaa kentällistä, eli pelaajamateriaalin ei pitäisi loppua kesken”, kertoo peluutuksesta vastaava valmentaja Laura Lappalainen. Harjoituskauden aikana joukkuetta veroitti ainoastaan yksi valitettava viime hetken loukkaantuminen, joten kisoihin lähdetään täysin kentin. Joukkueessa on mukana niin kokeneita maajoukkuepelaajia kuin arvokisojen ensikertalaisia.

Joukkueen kapteeni Thomas Pfister kuvailee joukkueen olevan innokas ja halukas näyttämään kyntensä. ”Kapteenina koen että minun ei tarvitse asettaa paineita joukkueelle, vaan minulla on vahva luotto siihen, että jokainen antaa kaikkensa. Oma tavoitteeni on osoittaa joukkueelle hyvää esimerkkiä kentällä.”, Pfister toteaa.

Ensimmäistä kertaa Suomi-paitaan pukeutuva Karoliina Rintamäki toteaa kisajännityksen olevan tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä. ”On merkittävä juttu pelata maajoukkuetasolla. Odotan kisoja jännityksestä huolimatta mielenkiinnolla ja haluan lähteä pelaamaan kovaa”, summaa Rintamäki.

Mixed-maajoukkueen kisamenestystä voi seurata ultimate.fin lisäksi kisasivuilta http://euc2015.ultimatecentral.com/e/european-ultimate-championships-2015/schedule/division/Mixed/stage/108194 ja joukkueen Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/finmxdultimate

Katso myös pelaajaesittelyt Youtubessa: http://tinyurl.com/oz4n7b7 sekä tunnelmat Instagramissa: https://instagram.com/ultimatemixedteamfin/

Mixed-maajoukkue

Miehet

Tero Hakkola
Janne Havinen
Henry Isojärvi
Teemu Kalliokoski
Saska Karpansalo
Juho Lehtimäki
Tatu Lehtinen
Santtu Lehto
Henri Modenius
Thomas Pfister (kapteeni)
Mickey Ratilainen
Jyri Saarinen
Jesse Saastamoinen
Miitrei Sorsa

Naiset
Sara Hietanen
Veera Manner
Heini Mikonaho
Milla Nissinen
Heidi Paunonen
Kirsi Pietilä
Karoliina Rintamäki
Henna-Kaisa Räsänen (spirit-kapteeni)
Mira Salo
Meri Saloila (varakapteeni)
Veera Venho (loukkaantunut)
Jutta Wuolamo

Valmentajat Kia Autio, Teemu Kalliokoski, Laura Lappalainen ja Jyri Saarinen
Joukkueen manageri Hanna Juhola

Ensimmäiset ottelut tiistaina 28.7. klo 11:00 Saksa ja klo 15:00 Kroatia.

Teksti: Laura Lappalainen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän