heinä 30

EUC2015 päivä 2: Suomi tosipelien kynnyksellä

Touko Väänänen hyppää katkomaan puolalaisten syöttöä.

Touko Väänänen hyppää katkomaan puolalaisten syöttöä.

Kolmas pelipäivä tarkoittaa sitä, että alkuhermostuneisuus pitäisi olla nyt takanapäin ja tärkeiden otteluiden alkaessa joukkueen täytyy hioutua yhteen mahdollisimman nopeasti. Ultimate.fi tavoitti pelaajia kertomaan otteistaan.

Naiset, Ulla Kiili:

Latvia kaatui eilen kohtalaisen selvin numeroin 14-5. Sääolot jatkuivat vaihtelevina ja niin vettä kuin tuulta oli tarjolla. Olimme siis lohkon toisia ja pelit jatkuvat power poolissa. Joukkue oli todella latautunut Latvia-matsiin, koska kyseessä oli jatkon kannalta tärkeä ottelu. Pelin jälkeen tunnelma olikin iloisen helpottunut. Tänään vastassa aamulla Hollanti ja iltapäivällä Belgia.

Mixed, Laura Lappalainen:

Eilinen päivä oli mixed-jengille tärkeä pelipäivä. Odotimme Itävalta-pelistä tiukkaa taistoa, joten oli hienoa avata peli katkomaalilla. Itävalta taisi kuitenkin herätä turhan hyvin alkuravistuksen myötä, koska sai paikkapuolustuksen siivittämänä heti perään yhden maalin johdon. Tämän jälkeen paikka alkoi purkautumaan nätisti, ja Itävalta vaihtoi mieheen. Menetettiin pari hyökkäystä puoliajan tiimoilla, ja vaikka jälleen saatiin katkoja ei vastahyökkäykset tuottaneet tulosta. Loppupelissä siirryttiin tiukempaan peluutukseen ja haettiin pari katkomaalia, mutta lopulta Itävalta hoiti ottelun 12-10. Valmentaja Kia Autio kommentoi Itävalta-pelissä joukkueen tsempanneen hyvin loppuun asti ja harmittelee, että aikaraja täyttyi juuri kun saatiin tärkeitä katkomaaleja.

Venäjä-ottelussa oli siis suuret panokset, sillä tappioon ei ollut varaa. Peli lähti meillä kulkemaan onneksi todella hyvin ja hyödynsimme vastustajan virheet. Ottelu oli oikeastaan kokonaisuudessaan meidän hallinnassa ja pystyttiin pelaamaan koko peli laajalla rosterilla. Voitto siis Suomelle luvuin 17-7. Puolustuskentässä uurastanut Henry Isojärvi toteaa Venäjän pelanneen fyysistä peliä, mutta tehneen paljon virheitä. ”Saimme vastustajan tiukalla miespuolustuksella kuriin. Ensimmäisen pelin tiukka tappio tietysti harmittaa, mutta mitään ei ole menetetty – kovat pelit vasta alkaa tästä. Joukkue hitsautuu parasta aikaa hyvin yhteen”, summaa Henkka tunnelmia päivästä.

Suomen mixed-maajoukkue loppuringissä Venäjän kanssa. Kuva: Laura Lappalainen

Suomen mixed-maajoukkue loppuringissä Venäjän kanssa. Kuva: Laura Lappalainen

Tänään vastassa viimeisessä alkusarjapelissä Tshekki klo 11:00. Meidän lohkosta pääsee neljä kuudesta PowerPooleihin, ja tällä hetkellä Venäjällä ja Kroatialla on molemmilla 4 tappiota ja joukkueet pelaavat viimeisen pelinsä vastakkain. Olemme siis kahdella voitolla ja kahdella tappiolla kiinni PowerPool-paikassa.

Naisten masters, Riikka Lindholm:

Aamupelissä kohdattiin Saksa, joka yksi meidän sarjan mitalisuosikeista. Tiukkaa vääntöä olikin: ensin Saksa johti, mutta aika pian me otettiin ensimmäinen puoliaika haltuun kahden pisteen erolla. Toisella puoliajalla Saksa tuli kuitenkin takaa ohi voittoon ja lopputuloksena kirvelevää 13-11.

Päivän toisena vastustajana toinen kova maa, britit, jotka olivat voittaneet Saksan edellisenä päivänä. Odotuksensa oli tiukkaa vääntöä, mutta peli meille 15-10. Näihin lukemiin siivittivät varmasti hienot takaa ohi katkot ja se että omia virheitä tuli vähemmän aamupelissä.

Tällä hetkellä kaikilla kolmella kovalla maalla on siis allaan yksi tappio, joten alkusarjan ykköspaikkaan on vielä kaikki mahkut. Tähän toki vaaditaan, että hoidetaan huomenna Tanska ja Sveitsi, eli jännä päivä taas edessä. Tänään kuitenkin vielä fiilistellään, venytään ja nautitaan aistikkaasta rookie-illasta.

Avoimen terveiset turnauksesta näet täältä. >>

1 kommentti

    • Vaahto on heinäkuu 30, 2015 at 13.22
    • Vastaa

    Mites avoimen kuulumiset?

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?